Categorie: Kennisbank

Alle weetjes, tips en recepten van en voor de horeca

mrt 24
Bepaal je primaire doelgroep met een ‘social persona’ om negatieve reviews te vermijden

Als je horecaondernemers vraagt wat hun doelgroep is, krijg je de meest uiteenlopende…

mrt 15
Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

Klachten en klagende mensen. Niet bepaald het leukste onderdeel van werken in de horeca.

mrt 10
Zelf roken van vlees, vis of groente: de 10 basisregels

Het doel van roken van vlees, vis, groente of wat dan ook, is de ingrediënten te garen…

mrt 09
De 7 arbeidsrisico’s om rekening mee te houden voor een fijne werksituatie

Voor werknemers in de horeca is een fijne werksituatie belangrijk. Hierdoor voelen ze…

feb 11
Zet een duurzaam gerecht op je menukaart. Weetjes en 6 uitdagingen

De Sustainable Restaurant Association spoort restaurants overal ter wereld aan om een…

feb 04
Volg je hart, maar neem koffie mee. De 5 factoren van het zwarte goud

Van koffieliefhebber tot koffeoloog. We beginnen bij het begin. De oorsprong van de…

feb 03
Met deze drie tips voorkom je hangry bij je gasten en jezelf

Waarom worden we boos als we honger hebben? Tijdschrift Harpers Bazaar zocht het uit.…

jan 29
De 4 pijlers van de professionele vaatwasser

Een (groot)keuken kan niet zonder industriële vaatwasser. Bij koken hoort nu eenmaal…

jan 25
Het wijnetiket: wat moet daar nu wel op staan in 2022

Wat moet er nu op wijnetiket staan volgens de Europese wijnwetgeving? We zochten het…

jan 19
Week van het konijn 2022. Weetjes en inspirerende recepten

Van 26 januari tot en met 2 februari 2021 organiseert VLAM, onder de koepel 'Lekker…