Categorie: Kennisbank

Alle weetjes, tips en recepten van en voor de horeca

apr 29
Koffieboer Andres Quintanilla over de problematieken in de plantages

Zoals ik in mijn vorige blogposts al vertelde, begint koffie bij de koffieboer die de…

apr 26
Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Vroeger at iedereen wat de pot schafte, maar tegenwoordig houden verschillende gasten…

apr 22
Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2022

Naast pop-up-restaurants, grab & go-concepten en bio-restaurants zien we tegenwoordig…

apr 20
Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

Een goed gefundeerd financieel plan opent alvast de deuren naar zakenpartners. En het…

apr 12
Het kookboek van de 14de tot de 21ste eeuw

Boeken over koken en eten zijn er al zo lang de boekdrukkunst bestaat. De geschiedenis…

apr 07
Wanneer die 1ste zip koffie je ziel al raakt

Ze dacht dat ze er nooit iets van zou begrijpen en toch. Daar gaat dit koffieverhaal…

apr 04
5 fabels en feiten over varkensvlees

Overmatige consumptie van varkensvlees zou niet alleen schadelijk zijn voor het…

mrt 31
Waar komt de 1 aprilvis vandaan? Weetjes en recept van snoek (niet voor gevoelige zielen)

In Frankrijk spreekt men van poisson d'avril (aprilvis). In Engelstalige landen wordt…

mrt 29
Kinderen verleiden tot een portie vis: 5 slimme tips en recepten

Kinderen en vis zijn niet altijd de beste maatjes. Met deze slimme tips en recepten…

mrt 28
Biercultuur in België dankzij belastingen, wetten en regels uit de 14de eeuw

Bier wordt gemaakt van water, graan, gist, kruiden en hop. Maar doe daar nog maar een…