Categorie: Kennisbank

Alle weetjes, tips en recepten van en voor de horeca

jul 15
Kala Namak: ei zonder ei in een bijzonder recept voor Pasta Carbonara

Dave Ruysschaert van Hashtag Food in Brugge neemt ons met Kala Namak mee naar een…

jul 14
Generatiekloof: 1 van dé personeelsproblemen in de horeca

Je kent het wel. De kelner die, terwijl het restaurant halfvol is, aan de bar hangt.…

jun 24
Vennootschapsvorm BV: het financieel plan moet zeker deze 7 elementen bevatten

Een van de belangrijkste vragen die je je moet stellen wanneer je een horecazaak wenst…

jun 23
Kreeft, langoest en langoustine. Met videorecept van Peter Goosens.

Nee, de kreeft is niet de stoere echtgenoot van de slankere langoest! Het zijn heel…

jun 21
Zie hoe onze eetgewoonten evolueerden sinds 1970

Onze pot schaft vandaag andere dingen dan die van onze ouders. Die eetrevolutie heeft…

jun 19
Kabeljauw: extra weetjes, video en recept

Wat haring is voor Nederlanders, is kabeljauw voor Noren; de vis prijkt er zelfs op de…

jun 17
Sollicitatieverlof: wat is dat?

Tijdens een opzeggingstermijn mag je werknemer, met behoud van loon, van het werk…

jun 16
Meer omzet met klantdata dankzij deze 9 tips

Als horeca-uitbater heb je heel wat waardevolle kennis over je gasten. Als je nu weet…

jun 12
Correct sushi eten doe je zo. Weetjes en 5 tips van de Japanse chef Naomichi Yasuda

Heel wat mensen zijn er zich niet van bewust, maar er bestaan regels over hoe je…

jun 10
Consumenten willen garanties over wat op ze hun bord krijgen. Laat je hierbij helpen door het FAVV.

FAVV voert regelmatig controles uit in de gehele voedselketen om erop toe te zien dat…