Categorie: Kennisbank

Alle weetjes, tips en recepten van en voor de horeca

jun 23
Rabarber giftig na 21 juni: waarheid of een fabeltje?

De langste dag van het jaar is inmiddels alweer voorbij en de dagen worden weer…

jun 16
Tafelschuimers en flessentrekkers: 20 tips hoe ze te herkennen en te vermijden.

Tafelschuimers zijn mensen die in je restaurant komen tafelen en vertrekken zonder de…

jun 16
Waar haalde Abraham de mosterd ?

Waar mosterd in de eerste plaats natuurlijk een heerlijke smaak heeft, wordt het ook…

jun 14
Gastvrij NEE! zeggen doe je met deze 10 tips

Een NEE! is soms onvermijdelijk of gewoon noodzakelijk. Maar het duidelijk zeggen,…

jun 14
Tips om je volgers aan het lachen te brengen. 25 culinaire mopjes als bonus

Maak je publiek (ook online) aan het lachen zodat er een prettige sfeer ontstaat. Dit…

jun 02
Dit is software die je horecazaak écht vooruit helpt

Software in jouw horecazaak? Je bent toch horecaondernemer, geen IT’er. Klopt! Maar…

mei 24
Een restaurantkeuken (her)inrichten: 9 tips en missers

Een restaurantkeuken op de juiste manier inrichten is een hele klus. Laat je hierbij…

mei 14
Een superleuke baan als kelner dankzij deze 10 handige tips

Werken als kelner in de horeca is leuk, maar ook zwaar. Nu zeker met dit mondmasker…

mei 13
Waar komt het fooi geven vandaan, en hoeveel geef je nu?

We vinden het heel normaal: een extraatje geven aan de bediening, nadat je uiteten…

mei 10
Op hoog niveau koken met een foodcost van slechts 17%. Het kan

Op hoog niveau koken met een foodcost van slechts 17%. Restaurant SAN in Gent bewijst…