Categorie: Kennisbank

Alle weetjes, tips en recepten van en voor de horeca

mei 14
Een superleuke baan als kelner dankzij deze 10 handige tips

Werken als kelner in de horeca is leuk, maar ook zwaar. Nu zeker met dit mondmasker…

mei 13
Waar komt het fooi geven vandaan, en hoeveel geef je nu?

We vinden het heel normaal: een extraatje geven aan de bediening, nadat je uiteten…

mei 10
Op hoog niveau koken met een foodcost van slechts 17%. Het kan

Op hoog niveau koken met een foodcost van slechts 17%. Restaurant SAN in Gent bewijst…

apr 29
Koffieboer Andres Quintanilla over de problematieken in de plantages

Zoals ik in mijn vorige blogposts al vertelde, begint koffie bij de koffieboer die de…

apr 26
Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Vroeger at iedereen wat de pot schafte, maar tegenwoordig houden verschillende gasten…

apr 22
Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2022

Naast pop-up-restaurants, grab & go-concepten en bio-restaurants zien we tegenwoordig…

apr 20
Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

Een goed gefundeerd financieel plan opent alvast de deuren naar zakenpartners. En het…

apr 12
Het kookboek van de 14de tot de 21ste eeuw

Boeken over koken en eten zijn er al zo lang de boekdrukkunst bestaat. De geschiedenis…

apr 07
Wanneer die 1ste zip koffie je ziel al raakt

Ze dacht dat ze er nooit iets van zou begrijpen en toch. Daar gaat dit koffieverhaal…

apr 04
5 fabels en feiten over varkensvlees

Overmatige consumptie van varkensvlees zou niet alleen schadelijk zijn voor het…