Categorie: Kennisbank

Alle weetjes, tips en recepten van en voor de horeca

nov 13
Met deze 8 tips maak je smakelijke foto’s met je smartphone

Een smakelijke foto maken van gerechten met een smartphone kan nogal een uitdaging…

nov 12
Waarom sparren zo belangrijk is. Lees het verhaal van Paul

Een horecazaak leiden kan soms eenzaam zijn. Of juist complex en lastig. Je hebt niet…

nov 11
ASC, MSC, ESF en BAP: 4 keurmerken voor vis en zeevruchten. Ken je de verschillen?

Van alle vis en zeevruchten bij de vishandelaar heeft inmiddels de helft een keurmerk.…

nov 10
Specifieke procedure voor bewakingscamera’s in de horeca

Horeca-uitbaters proberen met een bewakingscamera het aantal (interne) diefstallen…

nov 09
Waarom ontdooit een vriezer als de omgevingstemperatuur lager dan 10°C is?

Eén van de redacteuren van de NRC wetenschapsredactie kwam tijdens het uitzoeken van…

nov 04
Heb jij al een gedragscode voor het (privé)gebruik van sociale media onder de werktijd? 55% weet het niet.

Nog niet zo heel lang geleden maakte men een duidelijk onderscheid tussen vrije tijd…

nov 03
Varieer je menukaart met deze 5 populaire vleesvervangers.

Als vegetariër en/of veganist is het niet gemakkelijk om voldoende proteïnes,…

nov 02
Publiceer je verkoopsvoorwaarden om no-shows te vermijden

No-shows kunnen vermeden worden dankzij een degelijke reservatieprocedure. En de…

okt 22
Winkel en horeca onder één dak niet zonder versoepeling van de regels

Een winkel in combinatie met een café of restaurant wordt steeds populairder omdat…

okt 21
Delegeren in de horeca: de 10 grootste en fatale fouten

Een leidinggevende die bang is om te delegeren zal heel snel overwerkt geraken en door…