Veel miserie maar ook wel positieve horecaverhalen in 2022

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.055 abonnees.

positieve horecaverhalen (1)

In de afgelopen maanden hadden we het vooral over hoeveel schade de coronapandemie de sector heeft aangericht. Maar niettegenstaande de moeilijke tijden zijn er ook heel wat postieve horecaverhalen. Tientallen culinaire waaghalzen openden een eigen restaurant, brasserie, bistro, eetcafé of zelfs een feestzaal. We stellen je er hier er een handgreep of twee van voor die de lokale pers de afgelopen weken haalden.

Kunthun (Berchem) 

Lhamo Xiongtai en haar man Norbu Chongweng Luobo schrijven met hun populair Tibetaans restaurant Kunthun een nieuw verhaal in de Berchemse Driekoningenstraat. Hun vestiging in de Van Wesenbekestraat in de Chinese wijk krijgt een nieuwe eigenaar. Voor hun specialiteiten als momo of huisgemaakte noedels, moeten klanten het vanaf vrijdag dus in Berchem gaan zoeken. LEES MEER

horecaverhalen berchem
Lhamo Xiongtai, Norbu Chongweng Luobo en hun twee kinderen. Foto: Dirk Kerstens

Kroost (Drongen)

Het restaurant van het Van Der Valk Hotel in Drongen zit in een nieuw jasje. Onder de naam ‘Kroost’ willen zaakvoerders Kelly en Mike Rademaker niet enkel zakenlui en wielerploegen aantrekken, maar (tijdens het weekend) ook gezinnen met kinderen. LEES MEER

Leeuw (Hasselt)

In een eeuwenoud pand in de Hasseltse Kapelstraat baadt chef-kok Laurens Snykers sinds juni Leeuw uit. Hij ruilde zijn topzaak Zoethout in Wellen in voor een avontuur in de provinciehoofdstad, maar bleef trouw aan lokale seizoensgebonden producten. Dat hij zijn nieuwe zaak noemde naar de koning van het dierenrijk is niet toevallig, want het interieur van het herenhuis oogt even strak en chique als de kaart. LEES MEER.

La Taj (Ieper) 

Gurpreet Singh en zijn vrouw Hardeep Kaur komen uit de Indische deelstaat Punjab. Ze horen tot de religieuze groep van de sikhs en openen met La Taj het eerste Indisch restaurant in Ieper. De sikhs verzetten zich tegen het kastenstelsel en streven naar rechtvaardigheid en gelijkheid.

Meer dan een eeuw geleden voelden een paar duizend sikhs zich geroepen om onze neutraliteit en vrijheid te verdedigen tegen de Duitsers. Sinds 1998 komen sikhs van over heel de wereld naar Ieper om hun gesneuvelde voorvaderen te herdenken. Door de historische verbondenheid kozen we voor deze stad om een eigen horecazaak te beginnen. LEES MEER.

horecaverhalen ieper
De familie van Gurpreet Singh en Hardeep Kaur bij hun Indisch restaurant. Foto: Thijs Pattyn

De Notelaer (Bachte-Maria-Leerne)

“Bachte-Draai” wordt weer wat lekkerder. Het gebouw op de Leernsesteenweg waar tot een paar jaar geleden De Notelaer was en lang daarvoor restaurant Vossaelare Put heeft eindelijk een nieuwe eigenaar. Hugues de Breyne en zijn vrouw Vera brengen een pak ervaring naar Deinze. LEES MEER. 

Gravenhof (Torhout)

Op vrijdag 4 februari opent langs de Oostendestraat in Torhout Theater Restaurant Gravenhof de deuren. De nieuwe zaak, die onderdak kreeg in Hostellerie ’t Gravenhof, vliegt er meteen stevig in met een vierdaagse. De bekende feestzaal werd omgetoverd tot een sfeervolle eet- en concertruimte met een podium en LED-wall. LEES MEER.

horecaverhalen torhout
Bjorn, Jill en hun kinderen zijn klaar voor hun nieuwe avontuur. Foto: aft

Bardebû (Genk)

Bardebû in Genk is de lokale ontdekking van 2021. In het knus ingerichte hoekpand op de place misère in het centrum breng je een hippe avond door of spring je binnen voor een smakelijke lunch. Het verwarmde terras is ideaal voor een vrijdagavondwijntje, koffie of digestief. Boodschap van algemeen nut: de uitgebreide kaart met tal van vlees-, vis- en (vegetarische) pastagerechten is geen cadeau voor eeuwige twijfelaars, die zullen meer dan één keer moeten terugkomen. LEES MEER.

Wild|n en Plant|n (Rumst)

Het nieuwe Marriott-hotel krijgt tweesterrenchef Bart De Pooter van restaurant De Pastorale in Reet als chef. In twee restaurants, Wild|n en Plant|n, introduceert hij een plantbased keuken. “Er zijn al veel plantaardige restaurants, maar niet op top-gastronomisch niveau”, zegt de chef. “Antwerpen is er, na Amerikaanse en Nederlandse voorbeelden, zeker klaar voor.”

horecaverhalen bart de pooter
Bart De Pooter

In de Roose (Tessenderlo)

In hartje Tessenderlo vind je tegenwoordig In de Roose, een verrukkelijke ontbijt- en lunchzaak. Lies en Ilska serveren sinds december hartige lekkernijen in ware high tea-stijl. Bordjes op het menu waarvoor we extra vroeg willen opstaan: spek en ei la Roose en American pancakes. Gerechtjes op de lunchkaart waarvoor we een extra lange lunchpauze willen nemen: hot pot gerecht, spruitjes met spek, cranberry’s en pecannoten met notenbrood en bagel met scampi’s, citroenricotta en spinazie. LEES MEER.

Modest (Oudsbergen)

De 26-jarige Sander Spreeuwers opende op 1 februari zijn Restaurant Modest in Oudsbergen. De zoon van oud-burgemeester Benny Spreeuwers verzamelde de voorbije jaren heel wat sterren aan ervaring. Hij werkte in restaurant Hertog Jan en liep stage in de Slagmolen en andere internationale topzaken. 

Zijn studiegenoten noemden hem Modest, naar de burgemeester van Samson en Gert, vanwege zijn vader. De naam van het restaurant sprak dus voor zich. Verwacht je aan een gastronomische menu met een sausje jong keukengeweld. LEES MEER.

horecaverhalen modest oudsbergen
Sander Spreeuwers (Modest) in zijn gloednieuwe keuken - Foto: Dick Demey

Thai Food (Maasmechelen)

Drie boeddhistische monniken van de Wat Dhammapateep tempel in Mechelen hebben donderdag 20 januari het nieuwe restaurant Thai Food op de Pauwengraaf in Maasmechelen ritueel ingezegend. Suthida en Luuk Bogman openen daar vrijdag hun eethuis. LEES MEER.

 
MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Bodebar (Hasselt)

Omdat het nooit te vroeg is om te zomeren, is februari de perfecte maand voor een bezoek aan de Bodebar in Hasselt. De Mediterraanse tapas en fruitige cocktails staan garant voor een zwoele avond.

Zaakvoerder Tuba Yildirim laat je kennismaken met een wereldse keuken en een Spaanse wijnkaart. Onder de noemer ‘creating memories with Food en Friends’, genoten heel wat lekkerbekken hier het voorbije half jaar al van gerechtjes zoals shakshuka, ponchos de pollo en de hoogsteigen bodeballetjes. LEES MEER.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights