• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Nieuws

The ‘Mastercooks of Belgium®’ in diepe rouw om hun medeoprichter Pierrot Fonteyne

Horeca Webzine by Horeca Webzine
14/06/2020
in Nieuws, België, The Mastercooks of Belgium
1
The ‘Mastercooks of Belgium®’ in diepe rouw om hun medeoprichter Pierrot Fonteyne

Foto: The Mastercooks of Belgium®

84
SHARES
193
VIEWS

Een monument van de gastronomie is niet meer. Chef Pierrot Fonteyne verloor gisteren 14 april op 79-jarige leeftijd de strijd tegen het coronavirus. Jarenlang was hij de chef van het tweesterrenchefrestaurant Bruegel in Damme en stond hij in 1980 aan de wieg van ‘The Mastercooks of Belgium®’.

Pierrot Fonteyne

Pierrot was van 1967 tot 1990 het gezicht van het tweesterrenrestaurant Breugel in Damme.  In 1980 richtte hij samen met Pierre Romeyer, Pierre Wynants, Jacques Deluc, Claude Dupont en Robert Van Duüren ‘The Mastercooks of Belgium®’ op, toen nog de ‘Meesterkoks van België’.

In 1988 nam hij de fakkel over van Pierre Romeyer als voorzitter. Hij zorgde voor een verjonging en een uitbreiding van de vereniging door meer jonge Nederlandstalige chefs in het comité op te nemen. Daarmee zorgde hij voor meer evenwicht tussen beide landstalen. Hij riep ook het ambassadeurschap in het leven. Gereputeerde Belgische meesterkoks actief in het buitenland werden tot ambassadeurs van de Belgische keuken benoemd.

Pierrot Fonteyne
Foto: The Mastercooks of Belgium®

Besmet tijdens een wedstrijd

Hij gaf nog geregeld workshops en was een veelgevraagd jurylid.

Huidig voorzitter Frank Fol: “Dit jaar was Pierrot nog jurylid van een wedstrijd en raakte daar blijkbaar besmet. Sindsdien is het snel achteruit gegaan. Pierrot was een heel actieve man zonder aanliggende medische problemen. Hij hield nog steeds van verre reizen, bijvoorbeeld naar Vietnam.”

Lees ook:

Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

Deze 3 Young Masters hebben elk hun eigen stijl

“Pierrot was erg graag gezien. Hij had een grote levenswijsheid en was een echte levensgenieter. Hij nam zijn taak binnen onze vereniging nog steeds erg serieus. Zijn knowhow doorgeven aan de jeugd en nieuwe generaties was erg belangrijk voor hem. Maar tegelijkertijd had hij veel respect voor de jongeren die de gastronomie in het hart droegen. Daarom jureerde hij zo graag. Op die manier kon hij zijn rol als coach en ondersteuner goed uitoefenen.”

Na zijn besmetting lag Pierrot een lange tijd in coma. Op 11 september zou hij 80 jaar worden. Ook wij van Horeca Webzine wensen zijn echtgenote Cécile en familie alle sterkte toe om dit verlies te dragen.

The Mastercooks of Belgium®

‘The Mastercooks of Belgium®’ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. Maak kennis met de leden.

Pierrot Fonteyne

Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de vereniging verschijnt in de loop van mei het Masterbook. In het boek komen onder meer interviews met de oprichters, de generatie voorzitters, de Belgische top 3 en met enkele Young Masters. Op de cover staan alle voorzitters van de vereniging, met centraal Pierrot Fonteyne.

Tags: consumenthobbykokhorecamedewerkerleveranciermastercooksnieuwsuitbater
Share84TweetShare
premium partner keurslager
premium partner weyn's honing
Previous Post

Bierpairing anno 2020 via nieuwe tool en gratis online cursus

Next Post

Orgaanvlees: delicatesse met een bijzondere toets. Weetjes en recept

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Orgaanvlees: delicatesse met een bijzondere toets. Weetjes en recept

Orgaanvlees: delicatesse met een bijzondere toets. Weetjes en recept

Comments 1

  1. Pingback: Wist je dat er ook traiteurs meesterkok zijn bij 'The Mastercooks of Belgium'? - Horeca Webzine

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

belgische streekspecialiteiten quiz

Ken jij de Belgische streekspecialiteiten? Doe de 20 vragenquiz

02/03/2021
chef and knife mes messen slijperij

Chef & Knife: slijperij en messen waar je jarenlang plezier aan beleeft

01/03/2021
overbruggingsrecht advies horeca webzine

Hoe wordt het overbruggingsrecht belast?

01/03/2021
Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

01/03/2021
mastercooks of belgium 28 meesterkoks box bon moments Young Masters

Deze 3 Young Masters hebben elk hun eigen stijl

26/02/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.