pH-20 maakt ons wegwijs in de diverse testen voor een veilige heropstart

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.243 abonnees.

test testen covid-19 pH-20

Een zucht van opluchting gaat door horecaland, er is weer hoop! 1 mei gooien de horeca-uitbaters de deuren van hun zaak weer open en gaan ze vol enthousiasme weer doen waar ze het best in zijn: mensen verwennen. Maar hoe moet dat dan? Wat wordt er van hen verwacht? Helemaal duidelijk is dat nog niet en we zullen de richtlijnen nauwkeurig moeten afwachten en opvolgen. Eén ding is wel zeker, er zal getest moeten worden.  

Testen

Sneltesten, zelftesten, PCR-testen, speekseltesten,… noem maar op. Zie jij ook door het bos de bomen niet meer? Onderstaand overzicht moet je helpen om straks een keuze te maken welke tool jij zal inzetten.

Aangezien er voor een PCR-test altijd een labo-analyse nodig is, vergeten we die optie meteen en kijken we naar de sneltesten en zelftesten. 

Sneltesten mogen op dit moment nog enkel onder toezicht en op voorschrift van een dokter worden uitgevoerd. 

Zelftesten zijn vandaag nog niet toegelaten, maar de wetgeving zou op korte termijn aangepast worden zodat die ook in de horeca kunnen worden ingezet.

corona-test-covid-sars

Sneltest of zelftest

Een sneltest of zelftest dus, maar welke? Ze werken allemaal volgens hetzelfde principe. Je verzamelt een staal, mengt dit eventueel met een testvloeistof en op een teststrip kan je na een kwartier aflezen of je al dan niet besmet bent met een coronavirus. Helemaal accuraat zijn die testen niet, maar als je kiest voor een test met een zo hoog mogelijke specificiteit en sensitiviteit dan zit je goed.

Als de specificiteit 100% is, ben je zeker dat wie positief test ook echt besmet is. De sensitiviteit geeft je dan weer een idee over de kans op vals-negatieve resultaten. 

Vaak is het zo dat de tests die werken met een neusswab beter scoren dan de speekseltests. 

pH-20 maakt ons wegwijs in de diverse testen voor een veilige heropstart 1

Swabtesten

Gelukkig zijn er nu de swabtesten waarbij je niet meer tot helemaal achteraan in de neus moet gaan, maar slechts 2,5 cm. Dit is snel, effectief en helemaal niet vervelend.

Speekseltesten zijn natuurlijk nog minder onaangenaam voor wie het moet ondergaan, maar misschien toch iets minder smakelijk.

Instructie-spuug-en-sputum-test

Jouw keuze 

Voor welke test je uiteindelijk gaat, zal natuurlijk vooral afhangen van de prijs, snelheid en gebruiksgemak. Een horecazaak is geen kliniek of hospitaal. Horeca-uitbaters en -personeel geen dokters of verplegend personeel.

Bij het maken van een heerlijk visgerecht ga je als chef natuurlijk voor de beste ingrediënten. Dat dit niet altijd de duurste hoeven te zijn, staat buiten kijf. De kwaliteit primeert, ook het vertrouwen in de leverancier. Bij een sneltest is dit niet anders.

covid-test

Goed advies

Laat je vooral goed adviseren én kies voor een test die goedgekeurd is door het FAGG, het FAVV van de medische wereld. Sinds de uitbraak van de COVID-19-pandemie zijn er talloze tests bijgekomen op de Europese markt. Daarom publiceerde het FAGG en Sciensano een lijst van tests die aan bepaalde minimumcriteria voldoen.

De testen van pH-20, onze premium partner uit Gent, voldoen allemaal aan die criteria. 

De voordelen van deze testen: eenvoudig in gebruik, snel resultaat (15 min), zeer accuraat (positief = positief), onmiddellijk leverbaar vanuit voorraad, kostenbesparend, ideaal screeningsinstrument bij clusterbesmettingen en detecteren ook de nieuwe varianten zoals de engelse. 

c partner pH-20

Opmerking

In geval van een positief resultaat zal je dit steeds moeten melden aan een arts of medisch instituut, die het positief resultaat moet bevestigen.

Brontekst: Joke Dewaele, pH-20

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights