• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Nieuws

Penisvissen: een ware delicatesse in Azië

Horeca Webzine by Horeca Webzine
15/12/2019
in Nieuws, Wereld
0
Penisvissen: een ware delicatesse in Azië
86
SHARES
947
VIEWS

Een alledaags beeld is het niet: een strand met duizenden lepelwormen, in de volksmond beter bekend als penisvissen. Een ware delicatesse in Japan en Zuid-Korea. Straks op jouw kersttafel?

Bizar natuurfenomeen

Bizarre taferelen op Drake’s Beach in Californië. Door het onstuimige weer in Californië ligt het strand sinds een aantal dagen bezaaid met duizenden krioelende figuurtjes die als twee druppels water op een piemel lijken. Het gaat om de Urechis unicinctus, ook wel bekend als ‘penisvis’, zo meldt het gezaghebbende natuurtijdschrift Bay Nature.

De plotse invasie van de glibberige wormen is voor natuurliefhebbers een geschenk uit de hemel. De penisvis laat zich normaal gesproken namelijk niet zo snel zien, maar verstopt zich liever diep in het zand. Op veilige afstand van vissers en strandgangers.

Penisvissen

De glibberige wezens doken 300 miljoen jaar geleden voor het eerst op en kunnen wel 25 jaar oud worden. Ze graven U-vormige holen in stranden of wadden en verorberen vooral bacteriën en plankton die ze vangen met behulp van hun plakkerige slijmnetten.

Delicatesse in Azië

Dat is niet alleen goed nieuws voor natuurliefhebbers, maar ook voor zeemeeuwen, otters en haaien die de worm als extra maaltijd beschouwen. 

Lees ook:

Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

Serveer jij ook halal ‘varkensvlees’ in 2021?

Lees verder onder de Winactie.

Maar in Japan en Korea is de penisvis ook een delicatesse. De wormen worden in dure restaurants vaak rauw gegeten. In de Chinese keuken wordt de worm gaar gebakken met groenten. Of gedroogd en gemalen gebruikt als een smaakversterker. De worm is een veelvoorkomend ingrediënt in de Shandongkeuken.

Men zegt dat de penisvissen een beetje zoet smaken en vergelijkbaar is met rauwe oesters.

Lees meer over de penisvissen.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: VRTnws, Het Laatste Nieuws | Foto: Wikipedia

Tags: delicatessenieuwspenisvissen
Share86TweetShare
premium partner keurslager
premium partner weyn's honing
Previous Post

Gelegenheidswerk in de horeca

Next Post

Van een sterrenrestaurant word je niet rijk

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Van een sterrenrestaurant word je niet rijk

Van een sterrenrestaurant word je niet rijk

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

belgische streekspecialiteiten quiz

Ken jij de Belgische streekspecialiteiten? Doe de 20 vragenquiz

02/03/2021
chef and knife mes messen slijperij

Chef & Knife: slijperij en messen waar je jarenlang plezier aan beleeft

01/03/2021
overbruggingsrecht advies horeca webzine

Hoe wordt het overbruggingsrecht belast?

01/03/2021
Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

01/03/2021
mastercooks of belgium 28 meesterkoks box bon moments Young Masters

Deze 3 Young Masters hebben elk hun eigen stijl

26/02/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.