Penisvissen: een ware delicatesse in Azië

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Penisvissen: een ware delicatesse in Azië 1

Een alledaags beeld is het niet: een strand met duizenden lepelwormen, in de volksmond beter bekend als penisvissen. Een ware delicatesse in Japan en Zuid-Korea. Straks op jouw kersttafel?

Bizar natuurfenomeen

Bizarre taferelen op Drake’s Beach in Californië. Door het onstuimige weer in Californië ligt het strand sinds een aantal dagen bezaaid met duizenden krioelende figuurtjes die als twee druppels water op een piemel lijken. Het gaat om de Urechis unicinctus, ook wel bekend als ‘penisvis’, zo meldt het gezaghebbende natuurtijdschrift Bay Nature.

De plotse invasie van de glibberige wormen is voor natuurliefhebbers een geschenk uit de hemel. De penisvis laat zich normaal gesproken namelijk niet zo snel zien, maar verstopt zich liever diep in het zand. Op veilige afstand van vissers en strandgangers.

Penisvissen

De glibberige wezens doken 300 miljoen jaar geleden voor het eerst op en kunnen wel 25 jaar oud worden. Ze graven U-vormige holen in stranden of wadden en verorberen vooral bacteriën en plankton die ze vangen met behulp van hun plakkerige slijmnetten.

Delicatesse in Azië

Dat is niet alleen goed nieuws voor natuurliefhebbers, maar ook voor zeemeeuwen, otters en haaien die de worm als extra maaltijd beschouwen. 

Maar in Japan en Korea is de penisvis ook een delicatesse. De wormen worden in dure restaurants vaak rauw gegeten. In de Chinese keuken wordt de worm gaar gebakken met groenten. Of gedroogd en gemalen gebruikt als een smaakversterker. De worm is een veelvoorkomend ingrediënt in de Shandongkeuken.

Men zegt dat de penisvissen een beetje zoet smaken en vergelijkbaar is met rauwe oesters.

Meer over penisvissen

Interesse in penisvissen, klik dan hier

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bron: VRTnws, Het Laatste Nieuws | Foto: Wikipedia

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten