“Kom zonder kinderen”, de boodschap van Italiaanse restauranthouders zorgt voor polemiek.

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Kom zonder kinderen, voed ze op, verander van pizzeria of blijf thuis”, de boodschap van een koppel Italiaanse restauranthouders zorgt voor polemiek.

Die woorden die een Italiaanse restauranthouder adresseerde aan ouders die hun kinderen niet aan tafel konden houden kunnen leiden verplichtte de ouders ongetwijfeld om te reageren en zich te adresseren aan de Corriere della Sera.

Deze pizzabakker uit Villa di Tirano in Noord-Italië lijkt er genoeg van te hebben dat zijn restaurant in een speeltuin steeds in een speeltuin wordt veranderd.

Ook de restauranthouder reageerde in de krant: “We zien kinderen rondrennen, verstoppertje spelen in de toiletten, schreeuwen en op stoelen staan. En ouders vertellen hen niets. We zijn het kotsbeu!”

Na de herhaalde klachten van sommige gasten, verspilde Gabriele Berbenni (24) geen tijd en besloot het probleem op te lossen met een bord aan de ingang van zijn pizzeria Bagà in Villa di Tirano, in de provincie Sondrio.

"Kom zonder kinderen, voed ze op, verander van pizzeria of blijf thuis", de boodschap van een koppel Italiaanse restauranthouders zorgt voor polemiek.

Duidelijke boodschap

De toon is speels, maar de boodschap is duidelijk en hangt aan de deur.

“Aan alle ouders: laat onbeleefde kinderen thuis, probeer ze op te voeden voor het geval je geen ander restaurant vindt of blijf thuis. We behouden ons het recht voor om ze naar de keuken te brengen om de afwas te doen met veel tape op de mond.”

Situatie is verbeterd

“We hebben het een jaar volgehouden”, legt Gabriele uit in de krant. “Ik maak pizza’s, mijn verloofde Sabrina zorgt voor de bediening. Ze had vaak de ondankbare taak om ouders te vragen om te proberen hun kinderen kalm te houden.

Ik herhaal de scheldwoorden niet die ze heeft mogen aanhoren. Met deze boodschap, die ik op eigen risico heb geafficheerd, hebben veel gezinnen het gelezen en zijn teruggegaan. De situatie is duidelijk verbeterd.”

Speel mee met en lees verder onder de winactie.

“Velen hebben ons gelijk gegeven“, voegt Sabrina toe, “maar er is veel kritiek geweest, vooral op sociale media. De waarheid is dat we bereid zijn een deel van onze omzet te verliezen om de gasten te beschermen die op zoek zijn naar een rustig restaurant. Laat het duidelijk zijn: ons restaurant is niet verboden voor kinderen, zozeer zelfs dat velen naar ons blijven komen, maar wel voor ouders die niet weten hoe ze ze moeten opvoeden.”

Jullie ervaringen

Benieuwd naar jullie ervaringen met kinderen. Deel ze hieronder in een reactie.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: Corriere della Sera

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten