Droom chef Robin Blaauw komt uit met opening restaurant in Hoorn

0
VIEWS

Robin Blaauw groeide op in Hoorn. Zijn vader was een goede vriend van sterrenchef Lucas Rive, die eind 2019 overleed op 57-jarige leeftijd. De vrouw en dochter van Lucas Rive hebben het restaurant daarna enige tijd voortgezet, maar besloten vorig jaar om het restaurant te koop te zetten. In mei van dit jaar werd bekend dat het restaurant verkocht is aan Robin Blaauw en dat het verder gaat onder de naam HAVN.

“Dit voelt als thuiskomen”, vertelt de chef-kok bij NH Radio. “Ik ben opgegroeid in Hoorn en heb ook nog met de dochter van Lucas in de klas gezeten. Al jaren droomde ik ervan om een eigen zaak te beginnen. Ik hoefde er dan ok niet lang over na te denken om het restaurant over te nemen en er mijn eigen zaak van te maken.”

Op dit moment is de verbouwing in volle gang, waarna het nieuwe restaurant aan het einde van de zomer geopend kan worden. Volgens Robin blijft alleen de huidige keuken bestaan, en wordt de rest vervangen door een compleet nieuwe inrichting van het restaurant.

Robin beseft dat het in deze tijd lastig is om een nieuwe zaak te beginnen, maar weet ook dat dit een kans is die hij niet kon laten lopen. Tegen NH Radio vertelt hij dat hij doorgaans niet voor het makkelijke pad kiest.

“Het voelde niet goed om de zaak direct open te gooien en op dezelfde voet als Lucas door te gaan”, aldus de nieuwe eigenaar. “Lucas was een hele grote chef-kok, dat kon ik niet doen. Om een nieuwe start te kunnen maken, moet je daarom veranderingen doorvoeren. Maar het voelt wel heel speciaal om op deze plek mijn eigen zaak voort te kunnen zetten.” Lees verder.

Bron: NHnieuws.nl

MEER HORECANIEUWS

VACATURES || GRATIS VACATURES TOEVOEGEN

Horeca Webzine abonnement

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Wens je ook dagelijks 1 exclusief nieuwsbericht ontvangen via WhatsApp, geef dan je telefoonnummer.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.