Nederlandse horeca lokt personeel met scooters en gratis kamers

0
VIEWS

Ook de horecazaken in Nederland kampen met personeelstekorten. Dat komt door uitstroom, maar ook door coronabesmettingen onder de vaak jonge serveerders. Sommige zaken gaan dicht, andere sluiten vroeger.

Nieuw horecapersoneel werven in coronatijd: het is een koortsachtige zoektocht met weinig resultaat, merken cafébazen en restauranteigenaren over het hele land. Hun branchevereniging, Koninklijke Horeca Nederland (KHN), maakt zich zorgen.

Sinds de eerste sluiting van de horeca, in maart vorig jaar, vertrok bijna een kwart van het Nederlandse horecapersoneel, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In totaal ruim 100.000 banen. Tijdens de tweede grote horecasluiting, in oktober, liep het aantal banen in de sector nog sneller terug. En dat geeft problemen, nu de horeca weer open mag. Lees verder.

Bron: trouw.nl / Barbara Vollebregt

MEER HORECANIEUWS

VACATURES || VACATURES TOEVOEGEN

Horeca Webzine abonnement

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Wens je ook dagelijks 1 exclusief nieuwsbericht ontvangen via WhatsApp, geef dan je telefoonnummer.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.