Nederlandse horeca pleit voor verlenging steun

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.243 abonnees.

Coronasteunmaatregelen om de horeca door de crisis te helpen, moeten ook na 1 oktober in stand blijven. Die herhaalde oproep deed Koninklijke Horeca Nederland (KHN) dinsdag in de Tweede Kamer. 

De horecabranchevereniging sprak onder meer over de financiële problemen waarmee horeca-ondernemers kampen na 1,5 jaar gebukt te gaan onder de pandemie.

Het kabinet kondigde eerder aan de coronasteun per 1 oktober te willen stoppen. Volgens KHN blijft steun voor delen van de horeca “onverminderd noodzakelijk”. Gebeurt dat niet dan zijn faillissementen vanaf het vierde kwartaal onvermijdelijk.

Loonsubsidie en TVL 

Zo moeten onder andere de regelingen voor loonsubsidie (NOW) en tegemoetkoming vaste lasten (TVL) in stand blijven. Ook pleit KHN voor een schulden-, investerings- en herstelfonds. 

Daarnaast moeten werkgeverslasten voor horecazaken omlaag, net als de inhoudingen op lonen. Verder pleit KHN voor arbeidsmarktsubsidies voor individuele ondernemers.

Horeca in zware problemen

Uit een eerdere enquête van KHN kwam naar voren dat zeker een kwart tot een derde van de horeca financieel in zwaar weer zit. 

De organisatie legde bij de Kamerleden verschillende voorstellen neer om de branche ook door de laatste fase van de crisis te loodsen. LEES MEER.

Bron: ANP, via ACCOUNTANT.NL 

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights