Massale annuleringen in Nederlandse horeca door coronapas

5/5
Een mobiele telefoon met de QR-code via de app CoronaCheck. Vanaf zaterdag moeten horecazaken deze checken bij gasten die binnen willen zitten. © ANP

De verplichte controle op de coronapas door de horeca heeft tot gevolg dat verschillende zaken te kampen hebben met annuleringen van feesten en partijen. Ook krijgen restaurants veel vragen of ze coronatoegangsbewijzen inzetten.

Dat meldt een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) desgevraagd. “Ook kleine reserveringen worden geannuleerd, gekoppeld aan het wel/niet handhaven van het toegangsbewijs.”’

Niet iedereen wordt toegelaten

Horecazaken zijn vanaf komende zaterdag verplicht gasten die naar binnen willen te vragen naar hun coronapas.

Wie niet gevaccineerd is of geen corona heeft doorgemaakt of niet negatief getest is, mag niet toegelaten worden. Tegen die maatregel is veel weerstand bij de horecazaken, omdat het ze met veel extra werk opzadelt.

Alsof ondernemers kunnen kiezen

Volgens de horecabond leidt de maatregel ook tot onbegrip bij de klanten. “Het lijkt alsof de gast denkt dat ondernemers een keuze hebben’’, stelt de woordvoerder.

Terwijl dat formeel niet zo is: ondernemers die geen controle op de coronapas doen, riskeren een boete of zelfs sluiting van hun zaak.

Alsof ondernemers kunnen kiezen

Volgens de horecabond leidt de maatregel ook tot onbegrip bij de klanten. “Het lijkt alsof de gast denkt dat ondernemers een keuze hebben”, stelt de woordvoerder.

Terwijl dat formeel niet zo is: ondernemers die geen controle op de coronapas doen, riskeren een boete of zelfs sluiting van hun zaak. LEES MEER.

Bron: Gelderlander

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten

Geverifieerd door MonsterInsights