’s Werelds modernste frietkot opent op 7 oktober in Mechelen

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.243 abonnees.

frituur put gazet van antwerpen

De frietkotcultuur in België gaat een nieuw tijdperk in. Een van de modernste frietkoten in de wereld is voortaan te bewonderen op het Douaneplein in Mechelen. Daar openen Gerrit Lekeu van Frituur Put en zijn team volgende week donderdag 7 oktober een volledig nieuw kraam.

Frituur Put

Frituur Put is een monument in de Dijlestad. Meer dan vijftig jaar geleden begon grootvader Rik frieten te verkopen in een kraam aan de Plaisancebrug.

“Dat was in 1969. Hij had daar ook café Routier”, vertelde kleinzoon Gerrit aan Sven Van Haezendonck van de Gazet van Antwerpen.

Van daar trok de familie naar de Leuvensesteenweg, waar moeder Monique het gele goud bakte. Zoon Gerrit was amper 12 toen hij al meehielp in de zaak. Zo’n 35 jaar geleden verhuisde het kraam naar de Zandpoortvest.

Emotioneel moment

Daar moest Frituur Put uiteindelijk weg voor de uitbreiding van de Thomas More hogeschool. Twee weken geleden ging het kraam er dicht.

“Dat was voor mij een heel emotioneel moment. Ik heb een traantje gelaten, want in dat kraam heb ik de stiel geleerd”, vertelt Gerrit.

Maar ondertussen begint hij samen met zijn echtgenote Petra Bottu aan een nieuw hoofdstuk. “We hopen dat onze klanten ons volgen”, zegt Gerrit.

Hedendaags ontwerp

“We zijn blij dat we van de stad nog een plekje hebben gekregen om een frietkot te plaatsen”, zegt Petra, de vrouw van Gerrit. Dat plekje ligt aan fuifzaal De Loods, vlak bij het nieuwe kruispunt van de tangent met de N15.

“Wij wilden hier niet zomaar iets neerpoten. Het moest een hedendaags ontwerp worden dat past bij de omgeving. Het is een pareltje. Het is nog beter dan ik hoopte. Ik had alleen maar een ontwerp gezien en dat zorgde toch voor stress. Als ik nu het resultaat zie, ben ik echt blij.” 

Ontwerp

Het koppel sprak architect Kurt Vandamme van Mica Interieurs aan om een frituur te ontwerpen. In samenwerking met schrijnwerkers bouwde hij voor de Mechelse frituristen als het ware een klein huisje. “Het is een … LEES MEER.

Bron: Gazet van Antwerpen

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights