Mondmasker verplicht vanaf vrijdag en CST vanaf 1 november in horeca

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.242 abonnees.

coronapas CST corona safe ticket

Het gebruik van Covid Safe Ticket (CST) zal vanaf 1 november verplicht zijn in horeca en fitnesscentra, en dat in heel België. Dat is vandaag (dinsdag 26 oktober 2021) beslist op het Overlegcomité. Ook het mondmasker doet opnieuw zijn intrede op publieke plaatsen. 

Opflakkerende coronapandemie

De opflakkerende coronapandemie opnieuw de kop indrukken, dat was de bedoeling van het vervroegd samengekomen Overlegcomité dinsdagnamiddag 26 oktober.

Covid Safe Ticket (CST)

Het Overlegcomité heeft zich gebogen over de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) in Vlaanderen. Net zoals in het Brussels Gewest (en vanaf maandag ook in Wallonië) zal het gebruik van een coronapas straks verplicht zijn in horeca en fitnesscentra vanaf 1 november.

Dat betekent dat je er alleen nog binnen mag als je volledig gevaccineerd bent, recent een besmetting hebt doorgemaakt of negatief getest bent. Voor het personeel van horeca en fitnesscentra gaat de regel in vanaf vrijdag 29 oktober.

Meer vacatures bekijken of ook een vacature zonder kosten toevoegen? KLIK HIER.

Evenementen

De coronapas zal ook breder ingezet worden voor evenementen. Tot nog toe was het gebruik ervan verplicht bij binnenactiviteiten vanaf 500 personen, dat wordt nu teruggeschroefd naar 200 personen. Bij buitenactiviteiten gaat het om 400 personen.

Wanneer organisatoren het Covid Safe Ticket niet willen gebruiken, is het dragen van een mondmasker verplicht.

Besmettingen verdrievoudigd

Sinds 1 oktober is op drie weken tijd het aantal besmettingen maar liefst verdrievoudigd. Dat noopte om te anticiperen. Daarom dan ook deze aanpak beperkt in tijd, met een geplande evaluatie.

En zodra de coronacijfers terug op het niveau van 1 oktober zijn, vervallen de maatregelen automatisch. Met deze optie is er ook in Vlaanderen, met een zeer hoge vaccinatiegraad, meteen een mogelijk stabiel kader voor de feestdagen.

MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Anticipatie van Horeca Vlaanderen

Om nieuwe, te drastische maatregelen te voorkomen anticipeerde de horecafederatie Horeca Vlaanderen reeds proactief met een #asafewinter-plan.

De vele bezorgde signalen van de horeca-ondernemers na de recente berichtgeving noopte Horeca Vlaanderen tot het uitwerken van een scenario om ingrijpendere maatregelen te voorkomen indien de situatie verslechtert en een nog veiligere omgeving te garanderen.

Blijkbaar heeft het Overlegcomité het plan van Horeca Vlaanderen gevolgd.

Andere maatregelen niet mogelijk

Volgens Horeca Vlaanderen moest er zeker gekeken worden naar wat voor de horecasector mogelijk is.

Capaciteitsbeperkende maatregelen zoals een maximaal aantal mensen per feest, 1,5 meter afstand tussen tafels of in het ergste geval een tijdelijke sluiting waren zeker geen optie. 

Bron: HBVL.be, Horeca Vlaanderen 

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights