Inschrijvingsformulier

Beste collega,
Sinds juni ijveren we gezamenlijk voor het recht op de hinderpremie, die de volledige Horeca / Paritair comité 302 heeft mogen ontvangen en behouden, behalve wij – cateraars.
Vorige week heb ik vernomen dat Horeca Vlaanderen de kosten nièt zal dragen om ons hierin door een advocaat te laten verdedigen, terwijl er uitdrukkelijk was beloofd om hiervoor budget vrij te maken.
In totaal gaat het om € 333.280 welke momenteel door VLAIO van de cateraars wordt teruggevorderd, € 60.960 werd reeds door collega – ondernemers zelf terugbetaald.
Men gaat er hogerhand van uit dat als we nu premies ontvangen, daarvan de teruggevorderde premie rustig kan terugbetaald worden.
Men gaat er ook van uit dat wij allemaal op roze wolkjes leven nu er verder steun is toegekend. Echter valt dat voor de ene positief uit, voor de andere – die vooral presteert in de maanden feb tem juli – heel wat minder.
Deze week nam ik deel aan een call opgezet door Steven Droogers van BECAS. (www.becas.be), en heb net zoals de andere deelnemers onze issues aangekaart, welke in een tekst vorm werd gegoten.
BECAS wordt door 2 onderhandelaars vertegenwoordigd in de kabinetten, zij nemen deze (vertrouwelijke) tekst in bijlage mee in de onderhandelingen.
We vragen een directe regularisatie van alle dossiers van cateraars en feestzalen die zogezegd ten onrechte een sluiting of compensatiepremie aangevraagd hebben omdat ze niet beschikken over een vaste consumptie/gelagzaal. De gevraagde terugbetaling van deze dossiers zoals gekend en opgesomd zou moeten geannuleerde worden zodat deze ondernemers niet meer in onzekerheid hierover moeten leven. We vragen met andere woorden een aanpassing met terugwerkende kracht van de sluiting -en compensatiepremie van Q2 en dus een annulering van de gevraagde terugbetalingen.
Deze vraag tot regularisatie is nogmaals een poging om de hinderpremie niet te moeten terug betalen. Ik zal dit samen met BECAS doorspelen aan de kabinetten.
Daarnaast bestaat nog steeds de mogelijkheid om ons hierin door een advocaat te laten verdedigen. Kosten zijn geraamd op € 5.000, het volledige dossier is tot in de puntjes voorbereid, contacten zijn gelegd.
Vijftig ondernemers die elk 100€ inleggen et c’est partie.
Wie €100 wenst bij te dragen, kan onderstaand formulier invullen.
We houden je op de hoogte omtrent de ontwikkelingen.
Wie dit op het getouw wil zetten (contact met de advocaat) en/of deelnemen in de werkgroep kan dit ook aanvinken.
Ilse Delaere

Inschrijvingsformulier

[wpforms id=”15016″]

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Wens je ook dagelijks 1 exclusief nieuwsbericht ontvangen via WhatsApp, geef dan je telefoonnummer.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.