Bij deze 3 traiteur-meesterkoks kan je ook een Box Bon Moments winnen

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.055 abonnees.

meesterkoks

Een geheel jaar stelt Horeca Webzine in een reeks van 40 artikels de leden en hun specialiteiten voor van ‘The Mastercooks of Belgium®’, de dynamische en prestigieuze culinaire vereniging van België. Ook in dit artikel stellen we drie meesterkoks voor waar je als abonnee een Bon Box Moments t.w.v. €100 kan winnen: Claude Pohlig, Patrick Celeghin en Daniël Lassaut. 

The Mastercooks of Belgium®

‘The Mastercooks of Belgium®’ is nog nooit zo dynamisch geweest!  De meest prestigieuze culinaire vereniging van Belgische meesterkoks kwam er in 1980 op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs en meesterkoks zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren en sinds mei 2012 wordt het gedragen door Frank Fol, De Groentekok.

‘The Mastercooks of Belgium®’ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Meesterkoks toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Ze zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.

Mastercooks

Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de vereniging verschijnt in de loop van mei het Masterbook. In het boek komen onder meer interviews met de oprichters, de generatie voorzitters, de Belgische top 3 van meesterkoks en met enkele Young Masters. Op de cover staan alle voorzitters van de vereniging, met centraal Pierrot Fonteyne, die op 14 april 2020 jammerlijk is overleden aan COVID-19.

Naast de vele activiteiten heeft de vereniging van Belgische meesterkoks ook een eigen TV programma: Z Mastercooks.

Box Bon Moments

Millennials willen vandaag de dag niet nog meer spullen, maar zijn op zoek naar nieuwe (en unieke) ervaringen. Dit is in het voordeel uitgedraaid van de horeca, want de Belg eet meer dan ooit buitenshuis of laat thuis bezorgen. Daardoor kan je met een etentje als cadeau niets fout doen.

De Box Bon Moments van The Mastercooks of Belgium® is daardoor dé ideale cadeaubon voor culinaire fijnproevers en andere bourgondische levensgenieters. Niet zomaar een ongepersonaliseerde zelfafgeprinte bon, maar een gestileerde geschenkverpakking met ingesloten de Mastercook Gids met alle zaken van de meesterkoks. Er zijn drie variaties: €50, €75 en €100.

Binnenkort een cadeau te doen? Klik hier, en bestel een Box Bon Moments. Het wordt je met post opgestuurd. De meesterkoks zorgen voor de rest.

Bij deze 3 traiteur-meesterkoks kan je ook een Box Bon Moments winnen 1

Win een Box Bon Moments

Tussen juli 2020 en eind juni 2021 mag Horeca Webzine 10 Box Bon Moments verloten onder haar abonnees.

Als gratis abonnee van Horeca Webzine ontvang je elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

En zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je iedere maand kans om een Box Bons Moment ter waarde van €100 te winnen om te spenderen bij één van de meer dan 120 meesterkoks.

Meesterkoks

Meesterkoks zijn fiere vakmannen die die alleen met topkwaliteit tevreden zijn, respect hebben voor hun team, producenten en leveranciers en hun gasten willen verwennen. Meesterkoks doen er ook alles aan om hun kennis over te dragen aan gemotiveerde medewerkers en de volgende generaties. Bekijk hier het charter van de meesterkoks. (PDF)

Meesterkoks hebben dus heel wat gemeen. Deze week stellen we meesterkoks voor die voor vernieuwing maar tevens ook voor eenvoud kiezen: Claude Pohlig, Patrick Celeghin en Daniël Lassaut.

Claude Pohlig

meesterkok Claude Pohlig

Mastercook Claude Pohling was pas 14 jaar toen hij naar de Brusselse hotelschool Ceria trok. Hij deed vervolgens stages bij Pierre Romeyer, volgde een opleiding hotelbeheer en een vorming bij Pierre Fontaine. In 1983 opende hij zijn eerste restaurant ‘Les 2 Singes’ in de Blaesstraat in Brussel die hij vervolgens verhuisde naar Sint-Joost om het er uit te baten tot 1991. 

In 1996 werd hij verkozen tot beste ambachtsman van het jaar en daarna, toen hij in de Grand Corroy in Corroy Le Grand werkte, ontving hij zijn eerste Michelinster. 

Mastercook Claude Pohling volgde een opleiding op het terrein van de duurzame en biologische voeding. Al 25 jaar specialiseert hij zich op het gebied van ‘een gezonde en evenwichtige, pure en eerlijke voeding’. Dat zijn duurzame waarden van Slow Food die ook de zijne zijn.

Zo ontmoette hij 20 jaar geleden tijdens de Beurs van de Pompoen in Tourinnes-Saint-Lambert (Waals Brabant) een Franse tuinier die een verzamelaar en een grote kenner van tomaten was. Hij had een moestuin in Parijs en een in de Ardèche. 

“Ik herinner me dat we de hele nacht over tomaten en moestuinen hebben gepraat. Het gevolg is dat ik nu zelf zowat 50 verschillende tomatensoorten heb die mijn vrouw Myriam in onze moestuin kweekt. De kweek van oude tomatenvariëteiten en andere groenten is mijn passie geworden en deze passie wil ik met iedereen delen”, vertelt de chef ons enthousiast. 

In 1996 is Claude Pohling Mastercook geworden en beschouwt de vereniging als kennisoverbrenger. Hij voegt er zoveel als mogelijk van zijn passie aan toe. De vereniging geeft hem bovendien de mogelijkheid om andere koks te ontmoeten die op hoog niveau koken. Ze heeft hem ook inzicht over de weg die hij moet volgen in zijn beroep. 

“Een ster hebben is niet noodzakelijk een doel op zich en zeker niet op dit moment. Vroeger vond ik dat wel, maar ik ben vlug tot inkeer gekomen. Wat op het bord ligt is veel belangrijker dan een ster en de verplichtingen die deze met zich meebrengt. Het belangrijkste voor mij is nu mooie gerechten maken en kennis doorgeven”, verduidelijkt de mastercook die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100. 

Als fervente verdediger van een gezonde en evenwichtige voeding nodigt hij graag mensen uit om lekkere en mooie producten te ontdekken, bij voorkeur op de plek waar ze groeien. Zo neemt hij zowel liefhebbers als nieuwsgierigen mee naar de moestuinen van de producenten waar ze ter plaatse kunnen zien hoe de producten er groeien. Maar hij krijgt ook veel telefoontjes van Mastercooks die willen weten waar ze een bepaald product kunnen vinden, bij voorkeur van biologische of streekgebonden oorsprong.

meesterkoks
Foto: Joelle Rochette

 

Patrick Celeghin

10-Patrick-Celeghin-Mastercook meesterkok

Mastercook Patrick Celeghin is de ‘orkestleider’ van Traiteur Paulus, een bedrijf dat niet minder dan 4 Mastercooks in dienst heeft die er zijn eigen rol heeft. Voor Patrick Celeghin is dat de coördinatie van de keukens, de recepten, de timing, het materiaal en het personeel. En dat alles is geen klein bier.

In 1986 begon hij als leerling in de Prince de Liège in Gembloux. Gedurende vier jaar combineerde hij dit met een technische opleiding van het korte type aan de ‘Ecole Industrielle van Colfontaine’. Daarna werkte hij in l’Oasis, de Cravache d’Or, de Moulin de Lisogne en stond hij drie jaar aan het fornuis van de Auberge de Bouvigne. 

De Mastercook nam vervolgens l’Aile ou la Cuisse over van zijn vriend Patrick Libert, maar door de zeer zware lasten was het onmogelijk om er fatsoenlijk zijn kost te verdienen en ging terug aan de slag in de Prince de Liège waar hij souschef werd en vrij snel de leiding van de keuken overnam. 

Toen het het restaurant werd gesloten, antwoordde hij op een vacature voor chef-saucier bij Traiteur Paulus, en zo is hij er sinds 2001 aan het werk.

Mastercook Patrick Celeghin maakt anno 2020 deel uit van het directiecomité dat uit vijf mensen bestaat. Hij is de keukenchef. Benoît Bourivain is de directeur van de keuken, maar als executive chef staat hij dichter bij de productie. Hij heeft ook de leiding over de evenementen en in het atelier heeft de rol van supervisor. Hij coördineert de banketploegen en zorgt dat de productie geregeld is. 

Het productiesysteem bij Traiteur Paulus garandeert de kwaliteit van de gerechten die er worden geserveerd. 

“We hebben in zeer performant materiaal geïnvesteerd zoals bijvoorbeeld een grote soepmixer, die we de giraf noemen. Daarmee kunnen we 300 liter soep in één keer mixen. Zo kunnen we huisgemaakte producten maken zoals soep, crème anglaise of vanille-ijs met echte room, echte melk en echte eieren. Dat geeft ons productiesysteem maar ook ons personeel een zeker comfort”, volgens de meesterkok.  

Patrick Celeghin is sinds januari 2013 lid van de vereniging The Mastercooks of Belgium. Hij vind het nog steeds een erkenning van ons beroep en een professionele erkenning door onze peters. 

Meesterkok Benoît Bourivain stelde me voor om lid te worden. Hier bij Traiteur Paulus, omringt door drie andere Meesterkoks, kreeg ik interesse voor de vereniging. Bovendien spreekt het charter van de Meesterkoks me aan. Het stemt overeen met mijn waarden. Zo zal je me nooit een fonds zien maken met kant-en-klare poeders, hier niet, maar ook thuis niet.”

“Ik geef er ook de voorkeur aan om mijn producten te kopen bij mijn buur dan ze van aan het eind van de wereld te laten komen. De waarden van de Vereniging van Meesterkoks stemmen perfect overeen met de waarden van Traiteur Paulus”, besluit de meesterkok die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100.

meesterkoks
Meesterkoks Jean Castadot, Eric Patigny, Patrick Celeghin en Benoît Bourivain – Foto: Emanuelle Hubert

Daniël Lassaut

meesterkoks

In 1980 nam Mastercook Daniël Lassaut de traiteurdienst van zijn ouders over. Het culinaire luik met de vele verhalen van vroeger en nu paste perfect in elkaar. 

Daniël Lassaut zette in 1995 Restaurant-Salons Lassaut op de kaart als een culinair feest- en eventadres. Zij aan zij met zijn steun en toeverlaat Christine Dauw maken ze van ieder feest een onvergetelijk meesterwerk.

De kunst van gastronomisch koken leerde de meesterkok in de befaamde hotelschool EHP-Namur. Hij verfijnde zijn kookkunst verder in verschillende topzaken verspreid over België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Monte Carlo en Italië.

Gastronomie, Gastvrijheid, Genieten: familie Lassaut maakt al meer dan 70 jaar deze 3 G’s met verve waar! Lassaut zet zijn deuren open voor iedereen: van particulieren, bedrijven tot clubs en verenigingen. Van beperkte tot grote gezelschappen, aangepast aan uw budget. Iedereen is welkom en kan rekenen op pure verwennerij bij Salons Lassaut.

Met hart en ziel combineren ze authentieke feesttradities met gastronomische hoogstandjes. Én met succes, want sommige klanten komen al 4 generaties tevreden terug.

Voor elke feestelijke of bijzondere gebeurtenis werkt Lassaut een feest op maat uit: van een walking dinner in de tuin tot een high-end diner aan tafel geserveerd, van een spectaculair bedrijfsfeest tot een kindvriendelijk communiefeest. Gastvrouw Christine gaat samen met haar team voor discrete perfectie in de zaal.

Achter de schermen wordt alles met liefde voor het vak voorbereid en afgewerkt volgens de regels van de kunst. Onze kernwaarden? Oprechtheid, vertrouwen en kwaliteit!

Meesterkok Daniël en gastvrouw Christine denken graag met je mee en geven praktisch en eerlijk advies om je feest of event naar een hoger niveau te tillen en je ook uitnodigen om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100.

https://www.facebook.com/lassautholsbeek/posts/1768816459819833

 

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights