Belgische Mastercooks verkopen 1.200 receptenboeken tvv Turkije en Syrië

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
mastercooks receptenboek turkije syrie steunactie

We hebben allemaal de verschrikkelijke beelden gezien van de aardbevingen in Turkije en Syrië waar niemand ongevoelig voor kan blijven. Ook The Mastercooks of Belgium niet. Daarom dat de organisatie met meer dan 120 actieve leden – gaande van chefs van toprestaurants, brasseries, feestzalen en cateringbedrijven tot thuiskoks en consultants – ook een actie heeft opgezet om geld in te zamelen.  #SYRIETURKIJE1212  #1200books4TurkeySyria

Aardbevingen in Turkije en Syrië

De twee aardbevingen die Turkije troffen, hebben ook in het noorden van buurland Syrië voor veel verwoesting gezorgd. En die klap komt daar dubbel zo hard aan, want veel inwoners van dat gebied waren al getroffen door de oorlog die het land sinds 2011 teistert.

Een week na deze verwoestende aardbevingen is het dodental al opgelopen tot boven de 30.000. De wereld keek eveneens mee hoe een pasgeboren baby levend onder het puin vandaan werd gehaald. Het meisje zat nog met de navelstreng vast aan haar moeder, die al was overleden.

Hulporganisaties en vrijwilligers uit de gehele wereld proberen nog steeds met man en macht overlevenden onder het puin vandaan te krijgen.In de steden komt de hulp voor slachtoffers van de aardbeving op gang, maar in de dorpen zijn de bewoners op zichzelf aangewezen. Miljoenen mensen zijn dakloos en zullen de komende tijd moeten voorzien worden van een veilig onderkomen, water en voedsel.  

Alle beetjes helpen, en daarom wil The Mastercooks of Belgium ook haar steentje bijdragen.

aardbeving turkije syrie mastercooks consortium 12-12 receptenboek

Steunactie

The Mastercooks of Belgium blijven niet onverschillig voor de verschrikkelijke beelden die ons de afgelopen week hebben bereikt van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Daarom dat de organisatie met meer dan 120 actieve leden – gaande van chefs van toprestaurants, brasseries, feestzalen en cateringbedrijven tot thuiskoks en consultants – ook een actie heeft opgezet om geld in te zamelen. 

De integrale winst van de verkoop van hun boek “The Mastercooks”, ttz €12 per boek, wordt in schijven van €120 overgeschreven op de rekening van het Consortium 12-12.

Niet minder dan 1.200 boeken kunnen worden besteld.

Het boek kost €49,90 inclusief verzendingskosten in België en aankopen kan via de webshop.

Receptenboek “The Mastercooks”

Via de portretten van 120 Mastercooks en Young Masters, alsook 30 van hun favoriete producenten, biedt dit naslagwerk een fabelachtige verzameling recepten en een stamboom van de sterren van de Belgische keuken. 

Onderverdeeld in zes categorieën (wijn, bier, zee, tuin, bos en chocolade) nodigen de beste koks van het land je uit voor een bijzonder smakelijk parcours.

Prachtig geïllustreerd met foto’s van Heikki Verdurme, is dit receptenboek een echte mijlpaal in de geschiedenis van de Belgische keuken.

Literaire Prijs Prins Alexander

Z.K.H. Prinses Lea van België wenste hulde te brengen aan haar echtgenoot Prins Alexander door in 2012 een Literaire Prijs te organiseren. Z.K.H. Prins Alexander was namelijk een gepassioneerd lezer van alle genres. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt rond 29 november, de verjaardag van zijn overlijden.

Deze Literaire Prijs wordt georganiseerd door het “Steunfonds Prins en Prinses Alexander van België” en beloont één werk in het Nederlands en één in het Frans. Het thema van dit jaar was gastronomie. 

Literaire prijs receptenboek The Mastercooks

Receptenboek kopen

Bij aankoop van het receptenboek steun je de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Vanaf 10 exemplaren komt het logo van je bedrijf of je naam op alle bedankingsbrieven die de boeken zullen vergezellen bij de verzending.

De boeken kunnen ook in jouw naam verzonden worden naar je vrienden, kennissen en/of klanten met een door jouw gepersonaliseerde brief. Neem hiervoor contact per mail: secretary@mastercooks.be

MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Steunactie online volgen

In volle transparantie kan je vooruitgang van de steunactie volgen via Consortium 12-12.

The Mastercooks of Belgium-13.09.2021-©Claudio Centonze (26)

The Mastercooks of Belgium

The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. 

Zij zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. 

consortium-12-12-mastercooks-receptenboek-turkije-syrie

Consortium 12-12

Wanneer er zich een buitengewone natuurramp (tsunami, aardbeving…) of een ernstige humanitaire crisis (hongersnood…) voordoet, zijn de behoeften van de slachtoffers groot.

Er moet gezorgd worden voor eerstelijnsgezondheidszorg, toegang tot drinkwater en voedselhulp, onderdak en bescherming van de meest kwetsbaren zoals kinderen, vrouwen, ouderen en personen met een beperkte mobiliteit.

In uitzonderlijke gevallen zijn er voor de noodhulp snel belangrijke financiële middelen nodig.

Gift aan het Consortium 12-12

Daarom hebben zeven grote humanitaire organisaties in België zich verenigd in het Belgische Consortium voor Noodhulpsituaties (Consortium 12-12): Caritas International, het Belgische Rode Kruis, Dokters van de Wereld, Handicap International België, Oxfam België, Plan International België en UNICEF België.

Deze organisaties delen een gezamenlijk doel: een beroep doen op de vrijgevigheid van het publiek en de solidariteit met de slachtoffers.

Aan het einde van de campagne van het Consortium 12-12 worden de giften die in het kader van de campagne werden opgehaald, verdeeld onder de zeven lidorganisaties volgens een transparante verdeelsleutel die elk jaar wordt herzien.

Een gift aan het Consortium heeft drie voordelen: doeltreffendheid, kostenvermindering en neutraliteit.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten