Op 13 september heeft voorzitter Cédric Poncelet bij Excellis, de maatschappelijke zetel van The Mastercooks of Belgium, het programma voor het nieuwe seizoen van de meest prestigieuze culinaire vereniging van België voorgesteld.
Pierre Wynants Trophy
De leden van de vereniging The Mastercooks of Belgium en partners, die in grote getale aanwezig waren, hadden de eer en het genoegen te worden vergezeld door ZKH Prinses Lea.
Ze is een trouwe supporter van de wedstrijd “Ster van de Belgische Keuken”, die “Pierre Wynants Trophy, The Belgian Star” wordt.
Deze naamsverandering was ook de gelegenheid voor Pierre Wynants om de eerste medailles van de wedstrijd uit te reiken.
De gouden medaille mocht Florian De Ruyck (Restaurant Alain Bianchin) ontvangen en de zilveren medaille kreeg Nicolas Tournay (Restaurant Mont-à-Gourmet).
De bronzen medaille kon niet worden uitgereikt aan Grégory Marichal, die verontschuldigd was.
Veertiendaagse van de Jongeren
De emblematische sportman Michel Preud’homme – vriend van voorzitter Cédric Poncelet – zal The Mastercooks of Belgium steunen door beschermheer te worden van “De Veertiendaagse van de Jongeren” die zal doorgaan van 15 tot 28 november 2021 en van 7 tot 20 maart 2022.
Chèque van €10.000
Nadèje Vandenbrouck ontving als vertegenwoordigster van het Rode Kruis van België een cheque van € 10.000 om de slachtoffers van de overstromingen van afgelopen juli te steunen.
Woord van dank
De bijeenkomst van 13 september was voor voorzitter Cédric Poncelet ook een gelegenheid om de aanwezige partners te bedanken die een proeverij van hun producten hebben aangeboden.
Mastercooks aan het werk
Naast alle aanwezige leden, vertegenwoordigers van de media en andere vrienden werd ook een speciaal dankwoord gericht tot de 5 Mastercooks die op briljante wijze de bereidingen van de partnerproducten hadden klaargemaakt.
Deze Mastercooks waren (in alfabetische volgorde): Jo Nelissen, Claude Pohlig, Dirk Vandendriessche, Sam Van Houcke et Christian Van den Ouden.