Bij deze 3 Vlaams-Brabantse Mastercooks kan je Meals@Home bestellen

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.245 abonnees.

mastercooks of belgium 19 meesterkoks box bon moments copy (1)

Een geheel jaar stelt Horeca Webzine in een reeks van 40 artikels de leden en hun specialiteiten voor van ‘The Mastercooks of Belgium®’, de dynamische en prestigieuze culinaire vereniging van België. In dit artikel stellen we drie Vlaams-Brabantse Meesterkoks voor bij wie je Meals@Home kan bestellen en als abonnee van Horeca Webzine een Bon Box Moments winnen: Marc Clément, Rik Dumon en Bart Tastenhoye.

The Mastercooks of Belgium®

‘The Mastercooks of Belgium®’ is nog nooit zo dynamisch geweest!  De meest prestigieuze culinaire vereniging van Belgische meesterkoks kwam er in 1980 op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken.

Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs en meesterkoks zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren en sinds mei 2012 wordt het gedragen door Frank Fol, De Groentekok.

‘The Mastercooks of Belgium®’ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Meesterkoks toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Ze zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.

Mastercooks

Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de vereniging verscheen het Masterbook. In het boek staan onder meer interviews met de oprichters, de generatie voorzitters, de Belgische top 3 van meesterkoks en met enkele Young Masters. Op de cover staan alle voorzitters van de vereniging, met centraal Pierrot Fonteyne en uiterst rechts Guy Vercauteren, die beiden dit jaar overleden zijn aan COVID-19.

Naast de vele activiteiten heeft de vereniging van Belgische meesterkoks ook een eigen TV programma: Z Mastercooks.

Box Bon Moments

Millennials willen vandaag de dag niet nog meer spullen, maar zijn op zoek naar nieuwe (en unieke) ervaringen. Dit is in het voordeel uitgedraaid van de horeca, want de Belg eet meer dan ooit buitenshuis of laat thuis bezorgen. Daardoor kan je met een etentje als cadeau niets fout doen.

De Box Bon Moments van The Mastercooks of Belgium® is daardoor dé ideale cadeaubon voor culinaire fijnproevers en andere bourgondische levensgenieters. Niet zomaar een ongepersonaliseerde zelfafgeprinte bon, maar een gestileerde geschenkverpakking met ingesloten de Mastercook Gids met alle zaken van de meesterkoks. Er zijn drie variaties: €50, €75 en €100.

Binnenkort een cadeau te doen? Klik hier, en bestel een Box Bon Moments. Het wordt je met post opgestuurd. De meesterkoks zorgen voor de rest.

Bij deze 3 Vlaams-Brabantse Mastercooks kan je Meals@Home bestellen 1

Win een Box Bon Moments

Tussen juli 2020 en eind juni 2021 mag Horeca Webzine 10 Box Bon Moments verloten onder haar abonnees.

Als gratis abonnee van Horeca Webzine ontvang je elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inpirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

En zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je iedere maand kans om een Box Bons Moment ter waarde van €100 te winnen om te spenderen bij één van de meer dan 120 meesterkoks.

Meesterkoks

Meesterkoks zijn fiere vakmannen die die alleen met topkwaliteit tevreden zijn, respect hebben voor hun team, producenten en leveranciers en hun gasten willen verwennen. Meesterkoks doen er ook alles aan om hun kennis over te dragen aan gemotiveerde medewerkers en de volgende generaties. Bekijk hier het charter van de meesterkoks. (PDF)

Meesterkoks hebben dus heel wat gemeen. Deze week stellen we drie Vlaams-Brabantse Meesterkoks voor die Meals@Home aanbieden: Marc Clément, Rik Dumon en Bart Tastenhoye.

Meals@Home

De Mastercooks of Belgium stellen hun afhaalgerechten samen voor onder Meals@Home en Horeca Webzine heeft die op kaart gezet.

Ook deze week stellen we drie Meesterkoks voor.

Marc Clément

19-marc-clement-mastercook_0

Mastercook Marc Clément is een chef met een rijk gevulde carrière, tot op sterniveau. The Bistronomy, het restaurant van Living Tomorrow, is al enkele jaren zijn biotoop. 

Hij werkt er met innovatieve technieken in de keuken en serveert betaalbaar gastronomie. Geen eten van de toekomst, zegt hij! Maar zijn manier van werken is wellicht wel toekomst.

Marc Clément kan je gerust als een oude rot in het vak beschouwen. Hij studeerde al op zijn zestiende af aan de Antwerpse hotelschool Piva en begon als commis te werken in het toenmalige restaurant Boudewijn in Kontich. Hij werd er meteen voor de leeuwen gegooid. 

“Boudewijn was een taverne/restaurant klassieke stijl. We werkten van 12 uur ’s middags tot middernacht en soms later aan één stuk door en deden gemiddeld 200 couverts per dag.  Dat was de hele dag door gas geven”, vertelt de Mastercook. 

Daarna is hij naar Risis in Antwerpen getrokken. Dit was een restaurant van een zakenman waar het allemaal nouvelle cuisine wat de klok sloeg. De eigenaar ging regelmatig in Frankrijk uit eten en bracht recepturen mee om na te maken.  

Daarna trok hij naar Kasteel Lindenbos in Aartselaar waar hij in de klassieke keuken werd ondergedompeld en vervolgens naar Alexanders in Kontich waar hij als souschef aan de slag kon. Zijn baas vond na een tijd dat hij beter kookte dan zijn chef en zo werd hij al snel, tegen zijn zin, chef van het restaurant. 

Hij was toen pas 21. Zijn baas geloofde duidelijk in Marc Clément en liet hem drie jaar op rij interessante stages doen, onder meer bij Filip Bogaert, Eddy Van de Kerkhove en Stefan Buyens van The Fox in de Panne. 

Mastercook Marc Clément heeft er uiteindelijk 15 jaar gewerkt tot het restaurant verkocht werd. Maar hij was toen al bezig met de overname van het restaurant De Zeste in Antwerpen, in een volkswijk nabij het Sint-Jansplein waar hij 15 jaar heeft volgehouden. Toen werd Marc opgevist door Danny Vanderscheuren van de Folliez in Mechelen. Zijn chef was weg en hij wilde zijn Michelinster behouden en slaagde er ook in die te vrijwaren. 

“Ik heb een heel fijne tijd gehad in dat restaurant, maar na 12 jaar was mijn bobijn af. Na een kort ommetje via Belgocatering werd ik gevraagd om het restaurant en de catering van Living Tomorrow over te nemen. Ik heb er meteen gekozen voor de toen actuele  bistronomie-trend, betaalbaar gastronomisch eten. In het Engels werd dat The Bistronomy.

Het is gelanceerd als restaurant van de toekomst, maar dat is het niet echt. Ik geef geen eten van de toekomst. We werken wel met innovatieve technieken van onze diverse partners”, vertelt de Mastercook die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100.  

In betere tijden loopt The Bistronomy als een trein. “We werden altijd beschouwd als een puur lunchrestaurant waar zakenlui uit Diegem, Zaventem, Woluwe en uit Brussel naartoe trekken. Nu krijgen we eindelijk ook privéklanten voor onze gastronomische menu’s ’s avonds”, verduidelijkt de Mastercook die tijdens de horeca-lockdown best ook actief blijft.

Zo heeft de chef de ‘BENTO BOX – The Bistronomy goes oriental’ ontwikkeld, maar ook een aantal ‘signatures dishes’ zoals salade van kreeft en ganzenlever, zeetong Dugléré, Filet pur ‘Stroganoff’ met stro-aardappelen, Parmentier van ossenstaart met witloof, maar ook heel wat dessertjes. Reserveer nu je takeaway.

Rik Dumon

19-rik-dumon-Mastercook_0

Restaurant Dumon in Wakkerzeel (Haacht) is al sinds 2003 een vaste waarde in het gastronomische landschap. Hun tuinterras met zwembad is een echte meerwaarde in de zomer.

‘Lekker dineren met een vakantiegevoel’, het zit er nu nog even niet in. Maar Mastercook Rik Dumon heeft tijdens de horeca-lockdown ook een aanbod afhaalgerechten en een gastronomisch menu om ‘u’ tegen te zeggen.

Bij deze 3 Vlaams-Brabantse Mastercooks kan je Meals@Home bestellen 2

Begin de jaren 2000 heeft de Mastercook samen met zijn echtgenote en gastvrouw Mieke een oud hoevetje uitgebouwd tot een rustpunt en het gezellige restaurant Dumon waar vis het centrale thema vormt op de kaart.

De passie van de Mastercook voor lekkere bereidingen is sinds de opening van het restaurant enkel gegroeid. Een erg selectieve keuze van topproducten resulteerde in creatieve bereidingen boordevol subtiele en delicate smaaktoetsen. 

“Mijn betrachting is en blijft het aanbieden van een spontane keuken, waarbij men zich kan neervlijen en rustig genieten”, vertelt ons de Mastercook die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100.  

Tijdens de horecalockdown presenteert de Mastercook tijdens het weekend een gastronomisch menu die je kan afhalen. En voor de eindejaarsperiode presenteert hij een take away Kerstmenu, een take away Nieuwjaarsmenu, en een vernieuwde traiteurslijst.

Bart Tastenhoye

19-bart-tastenhoye-mastercook

De euforie was groot toen Bart Tastenhoye begin 2016 te weten kwam dat hij een eerste Michelinster binnen had, na vijf jaar hard zwoegen bij restaurant Kelderman. Ieder jaar hoopte hij erop, maar het wilde maar niet lukken. 

En toen het lukte was bezig met de opstart van zijn eigen restaurant Taste in Leuven die een drie maanden later zou opengaan.

“We willen topgastronomie brengen in een ongedwongen sfeer”, pikt Bart in. “Werken doen we met goede, maar betaalbare producten. De naam Taste heeft ook een dubbele betekenis: het zijn de eerste vijf letters van mijn familienaam en het is een verwijzing naar de totaalbeleving die we willen aanbieden. Zo hebben we bijvoorbeeld ook een eigen parfum voor de zaak laten ontwikkelen“, liet Mastercook Bart Tastenhoye optekenen in Het Laatste Nieuws enkele dagen voor de opening van het restaurant. 

Toen Koning Filip en koningin Mathilde in 2017 op vijfdaags staatsbezoek was in India was de Mastercook er ook bij. Hij kreeg de eer om er te koken voor het koningspaar en hun gasten. Op het menu stonden uiteraard vooral Belgische gerechten. 

 

Bij een eerste bezoek van de Michelingids kreeg hij veel lof: “Bart Tastenhoye schuwt het werk niet. Huisbereidingen zijn een evidentie in zijn fleurig, ietwat vintage restaurant. De technisch sterke chef werkt graag met vis en balanceert subtiel tussen klassiek en creatief. Zijn kaart oogt aantrekkelijk, net als het wijn- en bieraanbod. De attente bediening maakt het plaatje af.”

Ook in de Gault&Millau scoort de Mastercook goed: “Creatief en verrassend. Bart Tastenhoye weet zijn gasten op diverse manieren te vermaken. Zoals met een zelfgemaakte en zeer geslaagde Ferrero Rocher verfijnd met sorbet van koffie met Grand Marnier en flan van kumquats met crème van kervelwortel.

“Zin voor leuk uitgewerkte associaties toont hij eveneens in de hartige bereidingen. Bij filet van op karkas gebakken Anjou-duif zorgt worstenbrood op basis van filodeeg, gevuld met zwarte pens en in Calvados gemarineerde rozijntjes voor een originele combinatie. Daarbij krokante spruitjes en krachtige kalfsjus.”

Tijdens de horeca-lockdown presenteert de Mastercook ook heel wat lekkere afhaalgerechten, en bijna dagelijks een Laat-avond-journaal met steeds een antwoord op een vraag voor de volgers van de Facebookpagina

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights