Eén van deze 3 mastercooks is echt wel héél fotogeniek

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.198 abonnees.

mastercooks of belgium 24 meesterkoks box bon moments

Een geheel jaar stelt Horeca Webzine in een reeks van 40 artikels de leden en hun specialiteiten voor van ‘The Mastercooks of Belgium®’, de dynamische en prestigieuze culinaire vereniging van België. Ook in dit artikel stellen we weer drie meesterkoks voor waar je als abonnee een Bon Box Moments kan winnen: Olivier Bourguignon, Patrick De Gendt en Cédric Callenaere. Eén van hen is alvast héél fotogeniek. Weet je al wie?

 

The Mastercooks of Belgium®

‘The Mastercooks of Belgium®’ is nog nooit zo dynamisch geweest!  De meest prestigieuze culinaire vereniging van Belgische meesterkoks kwam er in 1980 op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs en meesterkoks zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren en sinds mei 2012 wordt het gedragen door Frank Fol, De Groentekok.

‘The Mastercooks of Belgium®’ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Meesterkoks toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Ze zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.

Mastercooks

Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de vereniging verscheen in mei 2020 het Masterbook. In het boek komen onder meer interviews met de oprichters, de generatie voorzitters, de Belgische top 3 van meesterkoks en met enkele Young Masters. Op de cover staan alle voorzitters van de vereniging, met Pierrot Fonteyne en Guy Van Cauteren die vorig jaar jammerlijk overleden zijn aan COVID-19. 

Naast de vele activiteiten heeft de vereniging van Belgische meesterkoks ook een eigen TV programma: Z Mastercooks.

Box Bon Moments

Millennials willen vandaag de dag niet nog meer spullen, maar zijn op zoek naar nieuwe (en unieke) ervaringen. Dit is in het voordeel uitgedraaid van de horeca, want de Belg eet meer dan ooit buitenshuis of laat thuis bezorgen. Daardoor kan je met een etentje als cadeau niets fout doen.

De Box Bon Moments van The Mastercooks of Belgium® is daardoor dé ideale cadeaubon voor culinaire fijnproevers en andere bourgondische levensgenieters. Niet zomaar een ongepersonaliseerde zelfafgeprinte bon, maar een gestileerde geschenkverpakking met ingesloten de Mastercook Gids met alle zaken van de meesterkoks. Er zijn drie variaties: €50, €75 en €100.

Binnenkort een cadeau te doen? Klik hier, en bestel een Box Bon Moments. Het wordt je met post opgestuurd. De meesterkoks zorgen voor de rest.

Eén van deze 3 mastercooks is echt wel héél fotogeniek 1

Win een Box Bon Moments

Tussen juli 2020 en eind juni 2021 mag Horeca Webzine 10 Box Bon Moments verloten onder haar abonnees.

Als gratis abonnee van Horeca Webzine ontvang je elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inpirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

En zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je iedere maand kans om een Box Bons Moment ter waarde van €100 te winnen die men kan spenderen bij één van de meer dan 120 meesterkoks.

Mastercooks (Meesterkoks)

Meesterkoks zijn fiere vakmannen die die alleen met topkwaliteit tevreden zijn, respect hebben voor hun team, producenten en leveranciers en hun gasten willen verwennen. Meesterkoks doen er ook alles aan om hun kennis over te dragen aan gemotiveerde medewerkers en de volgende generaties. 

Bekijk hier het charter van de meesterkoks. (PDF)

Olivier Bourguignon

Eén van deze 3 mastercooks is echt wel héél fotogeniek 2

In een gezellige 17de Eeuwse fermette vervult Olivier Bourguignon al zowat 15 jaar de culinaire wensen van een zeer trouw cliënteel.

De chef die reeds Mastercook is sinds 2015 loopt niet naast zijn schoenen. Ondanks een indrukwekkend persoonlijk succes en een nog altijd toenemende vraag naar zijn diensten en adviezen houdt hij het hoofd koel.

Van Wierde tot Namen, van Maredsous tot Milaan. De Mastercook Olivier Bourguignon schijnt overal tegelijk te zijn. Ondertussen staat hij ook zijn mannetje in zijn restaurant Le D’Arville waar zijn bereidingen doorspekt zijn met regionale producten, die van Namen op de eerste plaats.

restaurant-ledarville mastercook olivier bourguignon

De passie voor gastronomie komt van de Mastercook van thuis uit, al van toen hij kind was. 

“Mijn ouders hielden van lekker eten en kookten ook graag. Toen ik van het internaat terugkwam hadden we op zondagmiddag altijd lekkere gerechtjes. Ik herinner me dat we thuis een tafeltje hadden waarop de gerechten werden gepresenteerd en waarop het wild werd versneden, een beetje zoals in een toprestaurant.”

Als kind ging hij graag op restaurant. Het was trouwens nutteloos om hem te vragen wat hij als verjaardagscadeau wilde. Op restaurant gaan, dat kreeg zijn voorkeur.

“Ik hield toen al van de magie, de atmosfeer, het ware feest dat men beleeft wanneer men op restaurant gaat. Het is zoals deelnemen aan een groot spektakel. Voor mij is een restaurant zoals een theatervoorstelling.”

“Voor de voorstelling is er niets. Ook voor de service in een restaurant is er niets. En dan word je in één keer geanimeerd. Het einde van de service doet me ook denken aan het einde van een theatervoorstelling. De lichten doven, de rust komt weer en alles valt in slaap tot de volgende voorstelling”, vertelt de Mastercook geanimeerd die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments. 

Eén van deze 3 mastercooks is echt wel héél fotogeniek 3

Patrick de Gendt

Eén van deze 3 mastercooks is echt wel héél fotogeniek 4

Patrick de Gendt is een fiere Mastercook. Hij is de chef van Catering-Events BVBA Eurotraiteur.

Zijn eigen voedingslijn van kant-en-klare maaltijden is met zorg voor kwaliteit en product bereid, en met eerbied voor onze Belgische gastronomie.

Als culinair specialist begeleid hij ook horecazaken. 

Praten over Patrick de Gendt kunnen we een halve dag, en wij niet alleen. De meesterkok die sinds 2015 lid is van ‘The Mastercooks of Belgium‘ is een sympathieke en goedlachse chef en collega die we je niet beter kunnen voorstellen dan met een fotoreportage. 

Want is er niet veel over hem geschreven, foto’s waar hij op staat met collega’s zijn er in grote getale. We laten je er hieronder enkele zien. 

En is het allemaal mooi volk op de foto’s, zeg nu zelf, fotogeniek is onze Mastercook van de week toch wel hé, niet?

Cédric Callenaere

Eén van deze 3 mastercooks is echt wel héél fotogeniek 5

Mastercook Cédric Callenaere is als chef van Aux Armes de Bruxelles – een van de meest iconische restaurants-brasseries van Îlot Sacré en misschien zelfs van de hele hoofdstad – een echte Brusselse kok. 

Hij is omwille van de traditionele kook- en zaaltechnieken en omwille van de sfeer die de typische winkels in het hart van Brussel uitstralen, altijd gepassioneerd geweest door de grote klassiekers van de Belgische keuken in het algemeen en van Brussel in het bijzonder.

Zijn studies volgde Cédric aan de hotelschool van Namen. Hij volgde verschillende stages in sterrenrestaurants en -hotels, zoals het casino van Middelkerke, Le Château de Namur en de Hostellerie de la Barrière de Champlon. Tot 1996 werkte hij in een klein gastronomisch restaurant waar hij zijn toekomstige echtgenote heeft ontmoet. 

“In 1996 wilde ik terug naar Brussel. Ik heb ‘Jeff Stoemp’ – de baas van La Roue d’Or gecontacteerd, vriend van Jacques Veulemans, de toenmalige eigenaar van de ‘Armes’. Ik ben meteen aangenomen als chef de partie en in 2010 heeft men mij aangeboden om chef te worden”, vertelt de Mastercook die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments.

24-Cédric-Callenaere-brasserie aux armes de bruxelles 1

Aandacht besteden aan de leveranciers vindt Mastercook Cédric Callenaere heel belangrijk.

“Veel plaatselijke producenten melden zich spontaan aan. Ik ben altijd bereid om ze te verwelkomen, naar hen te luisteren, hun producten uit te proberen. Sommige zijn heel interessant of zelfs uniek, zoals bijvoorbeeld de Brusselse champignons die ons met de fiets worden geleverd of de aromatische kruiden. Ik probeer trouw te zijn aan mijn belangrijkste leveranciers.” 

24-Cédric-Callenaere-brasserie aux armes de bruxelles 2

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights