Eén van deze 3 mastercooks werkt in het buitenland. Weet je wie?

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.249 abonnees.

mastercooks of belgium 26 meesterkoks box bon moments

Een geheel jaar stelt Horeca Webzine in een reeks van 40 artikels de leden en hun specialiteiten voor van ‘The Mastercooks of Belgium®’, de dynamische en prestigieuze culinaire vereniging van België. Ook in dit artikel stellen we weer drie meesterkoks voor waar je als abonnee een Bon Box Moments kan winnen: Didier Galet, Paul Fourier en Philippe Fauchet. Eén van hen woont en werkt in het buitenland. Weet je al wie?

The Mastercooks of Belgium®

‘The Mastercooks of Belgium®’ is nog nooit zo dynamisch geweest!  De meest prestigieuze culinaire vereniging van Belgische meesterkoks kwam er in 1980 op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. 

Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs en meesterkoks zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren en sinds mei 2012 wordt het gedragen door Frank Fol, De Groentekok.

‘The Mastercooks of Belgium®’ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Meesterkoks toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Ze zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.

Mastercooks
Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de vereniging verscheen in mei 2020 het Masterbook. In het boek komen onder meer interviews met de oprichters, de generatie voorzitters, de Belgische top 3 van meesterkoks en met enkele Young Masters. Op de cover staan alle voorzitters van de vereniging, met Pierrot Fonteyne en Guy Van Cauteren die vorig jaar jammerlijk overleden zijn aan COVID-19. 

Naast de vele activiteiten heeft de vereniging van Belgische meesterkoks ook een eigen TV programma: Z Mastercooks.

Box Bon Moments

Millennials willen vandaag de dag niet nog meer spullen, maar zijn op zoek naar nieuwe (en unieke) ervaringen. Dit is in het voordeel uitgedraaid van de horeca, want de Belg eet meer dan ooit buitenshuis of laat thuis bezorgen. Daardoor kan je met een etentje als cadeau niets fout doen.

De Box Bon Moments van The Mastercooks of Belgium® is daardoor dé ideale cadeaubon voor culinaire fijnproevers en andere bourgondische levensgenieters. Niet zomaar een ongepersonaliseerde zelfafgeprinte bon, maar een gestileerde geschenkverpakking met ingesloten de Mastercook Gids met alle zaken van de meesterkoks. Er zijn drie variaties: €50, €75 en €100.

Binnenkort een cadeau te doen? Klik hier, en bestel een Box Bon Moments. Het wordt je met post opgestuurd. De meesterkoks zorgen voor de rest.

Eén van deze 3 mastercooks werkt in het buitenland. Weet je wie? 1

Win een Box Bon Moments

Tussen juli 2020 en eind juni 2021 mag Horeca Webzine 10 Box Bon Moments verloten onder haar abonnees.

Als gratis abonnee van Horeca Webzine ontvang je elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inpirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

En zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je iedere maand kans om een Box Bons Moment ter waarde van €100 te winnen die men kan spenderen bij één van de meer dan 120 meesterkoks.

Mastercooks (Meesterkoks)

Meesterkoks zijn fiere vakmannen die die alleen met topkwaliteit tevreden zijn, respect hebben voor hun team, producenten en leveranciers en hun gasten willen verwennen. Meesterkoks doen er ook alles aan om hun kennis over te dragen aan gemotiveerde medewerkers en de volgende generaties. 

Bekijk hier het charter van de meesterkoks. (PDF)

Meesterkoks hebben dus heel wat gemeen.

Didier Galet

26-didier-galet-mastercook-meesterkok

Het restaurant van Mastercook Didier Galet was lang gekend als ‘Maison des Saveurs’. Nu draagt het de naam van zijn chef en eigenaar. Het is een vaste waarde onder de restaurants van de provincie Luik. 

Bovendien is het ook een van de zeldzame restaurants van de Vurige Stad waar de chef het uitstekende lokale wild en de mooiste producten van zijn geboortestreek in het zonnetje zet.

De producten die hij vernieuwend en met een persoonlijke touch op het bord brengt lokt trouwe smulpapen die van heinde en verre komen om in dit elegante huis de benen onder tafel te steken. 

Nauwkeurige gaartijden en evenwichtige smaken zijn een kenmerk van zijn keuken. Het restaurant is elegant ingericht met aan de muren mooie abstracte schilderijen van Christiane Galet.

Restaurant Didier Galet bestaat al sinds 1998. Voor de meest nieuwsgierige en meest veeleisende smaakpapillen is het nog altijd de omweg waard. 

Lees het volledige parcours van de Mastercook. 

Paul Fourier

26-paul-fourier-mastercook-meesterkok - Copie

Paul Fourier, Bruggeling van origine en Mastercook sinds 2015, installeerde zich in de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg.

Paul is al sinds lang een van de meest vermaarde gastronomische ambassadeurs in het zuiden van ons land en vanaf nu ook van het Groothertogdom Luxemburg. 

Zoals zijn hele familie woonde Paul als kind en adolescent in Brugge. In die tijd werkte hij tijdens de weekends en de vakanties bij zijn zus die een hotel-restaurant uitbaatte. Het keukenwerk lag hem meer dan de bediening. Het is toen dat Paul interesse kreeg voor het vak en zijn opleiding volgde in de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge.

Een Vlaamse chef in Luxemburg is niet erg gewoon. Samen met René Matthieu is hij de tweede Belgische Mastercook die zich in Luxemburg vestigde. Mastercook Paul Fourier voelt er zich thuis en terugkeren naar Vlaanderen is totaal geen optie.

Na een bewogen parcours in binnen- en buitenland werkt de Mastercook nu als chef van het restaurant La Pomme Cannelle van Le Royal Luxembourg – Hotel and Resort.

“Ik denk dat het goed is om een Vlaming in Wallonië te hebben en nu in Luxemburg. Een Vlaming die in de lijn van de Mastercooks blijft, als een echte en trouwe ambassadeur van de vereniging. Het respect voor de waarden van de vereniging is verzekerd in de vier hoeken van België en verder”, vertelt de Mastercook die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments.

“Ik denk ook dat ik dan ook heel representatief ben; het bewijs dat Meesterkoks niet allemaal geconcentreerd zijn in de grote steden of in een bepaalde regio.”

Philippe Fauchet

Eén van deze 3 mastercooks werkt in het buitenland. Weet je wie? 2

Net zoals de chef zelf is de keuken van Mastercook Philippe Fauchet levendig en kleurrijk, verfrissend en stoutmoedig. Zijn gerechten zijn zeer onconventioneel.

Hij mengt verschillende ingrediënten op een wilde manier samen wat een ongestructureerde indruk geeft. Net alsof iemand zich zonder kennis van zaken op het bord heeft gestort.

Maar het is allemaal zeer berekend en ook zeer esthetisch. Als je het parcours van deze chef kent is dat normaal. Hoewel hij les volgde aan de hotelschool van Luik is hij bijna autodidact en verlaat hij zeer graag de gebaande paden. 

Zijn originaliteit is nog steeds een handelsmerk. Ook buiten de provincie Luik krijgt zijn restaurant, die zijn naam, draagt veel erkenning van foodies allerhande.

In 2012, kreeg hij de titel van ‘Beste Groenterestaurant van Gault&Millau‘, een initiatief van Frank Fol die bijgevolg Philippe Fauchet voorstelde om lid te worden van de Mastercooks of Belgium.

“De erkenning als ‘Beste Groenterestaurant’ zette mijn werk met groenten en fruit waar ik al jaren mee actief was”, besluit de Mastercook die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights