Deze 3 Mastercooks hebben reeds 30 jaar métier op de teller

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.249 abonnees.

mastercooks of belgium 35 meesterkoks box bon moments

Een geheel jaar stelt Horeca Webzine in een reeks van 40 artikels de leden en hun specialiteiten voor van ‘The Mastercooks of Belgium®’, de dynamische en prestigieuze culinaire vereniging van België. Ook in dit artikel stellen we weer drie meesterkoks voor waar je als abonnee een Bon Box Moments kan winnen: Jean-Pierre Robert, Francis Scheyvaerts en Ivan Pintens. Drie sterrenchefs die elk 30 jaar métier op de teller hebben.

The Mastercooks of Belgium®

‘The Mastercooks of Belgium®’ is nog nooit zo dynamisch geweest!  De meest prestigieuze culinaire vereniging van Belgische meesterkoks kwam er in 1980 op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. 

Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs en meesterkoks zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren en sinds mei 2012 wordt het gedragen door Frank Fol, De Groentekok.

‘The Mastercooks of Belgium®’ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Meesterkoks toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Ze zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.

Mastercooks
Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de vereniging verscheen in mei 2020 het Masterbook. In het boek komen onder meer interviews met de oprichters, de generatie voorzitters, de Belgische top 3 van meesterkoks en met enkele Young Masters. Op de cover staan alle voorzitters van de vereniging, met Pierrot Fonteyne en Guy Van Cauteren die vorig jaar jammerlijk overleden zijn aan COVID-19. 

Naast de vele activiteiten heeft de vereniging van Belgische meesterkoks ook een eigen TV programma: Z Mastercooks.

Box Bon Moments

Millennials willen vandaag de dag niet nog meer spullen, maar zijn op zoek naar nieuwe (en unieke) ervaringen. Dit is in het voordeel uitgedraaid van de horeca, want de Belg eet meer dan ooit buitenshuis of laat thuis bezorgen. Daardoor kan je met een etentje als cadeau niets fout doen.

De Box Bon Moments van The Mastercooks of Belgium® is daardoor dé ideale cadeaubon voor culinaire fijnproevers en andere bourgondische levensgenieters. Niet zomaar een ongepersonaliseerde zelfafgeprinte bon, maar een gestileerde geschenkverpakking met ingesloten de Mastercook Gids met alle zaken van de meesterkoks. Er zijn drie variaties: €50, €75 en €100.

Binnenkort een cadeau te doen? Klik hier, en bestel een Box Bon Moments. Het wordt je met post opgestuurd. De meesterkoks zorgen voor de rest.

Deze 3 Mastercooks hebben reeds 30 jaar métier op de teller 1

Win een Box Bon Moments

Tussen juli 2020 en eind juni 2021 mag Horeca Webzine 10 Box Bon Moments verloten onder haar abonnees.

Als gratis abonnee van Horeca Webzine ontvang je elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inpirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

En zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je iedere maand kans om een Box Bons Moment ter waarde van €100 te winnen die men kan spenderen bij één van de meer dan 120 meesterkoks.

Mastercooks (Meesterkoks)

Meesterkoks zijn fiere vakmannen die die alleen met topkwaliteit tevreden zijn, respect hebben voor hun team, producenten en leveranciers en hun gasten willen verwennen. Meesterkoks doen er ook alles aan om hun kennis over te dragen aan gemotiveerde medewerkers en de volgende generaties. 

Bekijk hier het charter van de meesterkoks. (PDF)

Meesterkoks hebben dus heel wat gemeen.

Jean-Pierre Robert

35-jean-pierre-robert-mastercook-meesterkok

Jean-Pierre Robert vestigde zich in 2005 aan de rand van de Hoge Venen. Sinds mei 2016 is hij een van onze nieuwe Meesterkoks. Hij leidt met meesterhand de keuken van het mooie Hotel des Bains & Welness

Een magisch oord aan de boorden van het Meer van Robertville dat eveneens lid is van de prestigieuze ‘Chateau & Hôtel Collection’ van de Groep Alain Ducasse.

jean-pierre-robert-mastercook-meesterkok

In het restaurant serveert de Mastercook een gastronomische keuken in een ruime en heldere eetruimte met zicht op het meer of, als het mooi weer is, op het terras.

In een andere zaal kan je terecht voor een meer eenvoudige keuken, meer afgestemd op de kleine eters, op klanten die aandacht besteden aan hun lijn in combinatie met de verzorging van de spa Nuxe of voor de klanten die ’s avonds een gastronomische maaltijd hebben genomen en die de volgende middag iets licht willen eten.

De twee keukens zijn allebei zo veel als mogelijk gebaseerd op regionale producten. Zo koopt de Mastercook zijn ingrediënten bij de producenten van eendenlever, truffels en bio kazen uit de omgeving. Vis zoals snoekbaars, snoek en forel komt soms uit het meer van Robertville.

“Groenten, fruit en kruiden en aromaten in het bijzonder komen dan weer uit onze moestuin. We hebben ook verschillende kippenrassen die ons verse bio-eieren leveren. Maar die zijn er niet altijd, we moeten immers de natuur respecteren en dus ook hun legritme”, besluit de Mastercook die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2022 kans te maken op een Box Bon Moments.

Deze 3 Mastercooks hebben reeds 30 jaar métier op de teller 2

Francis Scheyvaerts

35-francis-scheyvaerts-mastercook-meesterkok

Chef annex hotelier Francis Scheyvaerts genoot zijn opleiding in gerenommeerde restaurants als Cheval Blanc in Reims, Moëlan-sur-Mer in Bretagne en Belgische trots Comme Chez Soi, waar de Mastercook nog werkte onder leiding van niemand minder dan keukenicoon Pierre Wynants.

Zijn Hippocampus is een statige villa in een knap groen domein, aan een rustieke vijver met waterlelies. Binnen maken de art decomeubelen het authentieke plaatje compleet.

Mooie vermeldingen in gidsen als Deltaweb en GaultMillau maken duidelijk dat er heerlijke gerechten worden geserveerd, maar Hippocampus blijkt veel meer te bieden te hebben dan een lekkere keuken. De sympathieke Mastercook vertelt het ons zelf.

“Ik volg de trends, de modes – maar in retard, elke keer. Ik ga niet op het nieuwe springen, maar het eerst even aankijken. Ik heb mijn manier van doen – braaf klassiek, zou ik zeggen – ik innoveer, ik volg ook de mode, maar vanop afstand.” 

“We zijn constant bezig. Ik kook elke dag en dan ben je constant aan het innoveren. Je moet blijven koken om te kunnen vernieuwen. Dat is heel belangrijk. Je bent constant met de materie bezig, je bezoekt jouw leveranciers… Je moet bezig zijn met dit vak. Terwijl je dat doet, innoveer je”, besluit de Mastercook die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2022 kans te maken op een Box Bon Moments.

hippocampus-francis-scheyvaerts-mastercook-meesterkok

Ivan Pintens

35-ivan-pintens-mastercook

Ook Mastercook Ivan Pintens heeft er al een carrière van meer dan 30 jaar opzitten in de nationale en internationale event catering.

Hij stond mee aan de basis van ISS catering in België en van White Signature en is er hoofd van het cateringteam. Zijn grootste uitdaging? Constant nieuwe gerechten brengen die haalbaar zijn om op alle mogelijke locaties te bereiden voor zowel grote als kleine gezelschappen.

De keuken van Mastercook Ivan Pintens is door de jaren en met de verschillende trends meegegroeid.

“We trachten altijd iets nieuws te brengen, maar op een manier dat het haalbaar is voor grote en kleine gezelschappen en op de verschillende locaties. Dat betekent zowel vernieuwend naar producten toe als naar bereidingswijzen. We zorgen ervoor dat elk gerecht telkens op een andere manier wordt afgewerkt en gepresenteerd zodat we zelden tweemaal hetzelfde geven”, vertelt de Mastercook die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2022 kans te maken op een Box Bon Moments.

“We werken zowel met dagdagelijkse als met luxueuze producten. Ik heb niet echt een voorkeur, zolang ze maar vers en van topkwaliteit zijn. We willen wel zoveel als mogelijk lokale producten gebruiken. Zeker in het huidige coronatijdperk is het fijn dat we lokale producenten hebben en hen op die manier ook kunnen helpen.”

Deze 3 Mastercooks hebben reeds 30 jaar métier op de teller 3

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights