Mastercook en voorbeeld in het vak Felix Alen overleden

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.243 abonnees.

felix alen lowres

Begeesterd chef-kok, zaakvoerder van Hof te Rhode in Schaffen, lid en vice-voorzitter Vlaanderen van The Mastercooks of Belgium is overleden. We wensen de familie, zijn medewerkers en de vele bevriende collega’s heel veel sterkte bij het verlies van deze grote meneer.

Dit laat de familie weten

“De laatste maanden waren niet de gemakkelijkste uit je leven. Sinds jonge leeftijd heb je al te maken gehad met gezondheidsproblemen, steeds vocht je terug met je vastberadenheid die we allemaal goed kennen. Deze keer vocht je ziekte net iets harder. Afscheid nemen op deze manier vinden we verschrikkelijk.”

“Een doorzetter, vastberaden, uitermate vriendelijk, een echte chef in hart en nieren, het hart op de tong en een goede echtgenoot, papa en papi, zo zouden we je in enkele woorden omschrijven.”

“Voor Hof te Rhode was je de chef van de eerste dag tot je laatste, je hield 45 jaar de keuken recht. Soms letterlijk en soms figuurlijk. Gasten ontvangen en culinair laten genieten waren je ding en wij zullen dat met veel ijver verderzetten.”

“Het is met groot verdriet dat we afscheid moeten nemen. Afscheid nemen doen we niet graag, maar we weten dat we elkaar nog zullen tegenkomen.” 

felix-alen-overleden (1)

Felix Alen 

Felix Alen is slechts 71 jaar geworden en stond maar liefst 56 jaar achter de kookpotten. Op zijn vijftiende begon hij met zijn eerste gerechten.

In 1970 opende de chef zijn eerste traiteurszaak. Lang voor de Jeroen Meus’en en Wim Ballieu’s van deze tijd hun recepten op televisie wilden verspreiden en kookboeken schreven was Felix Alen al bezig met televisieprojecten op de toenmalige BRTN tot op VTM.

Felix Alen is – zijn boeken blijven – een gevierd auteur van recepten- en ideeënboeken. Hij publiceerde bij verschillende uitgeverijen meer dan 25 culinaire werken. Zijn eerste succesboek ging over vacuümgaren, een techniek die hij in België introduceerde.

Kenmerkend voor zijn boeken zijn de originele maar toch doenbare recepten. Net als zijn voorliefde voor de streek- en seizoensgebonden keuken.

Felix was de eerste celebrity chef van België. Zijn eerste kookprogramma was ‘Eén voor iedereen’, het druk bekeken zondagprogramma op de toenmalige BRTN. Daarna werd Felix door zowat alle zenders in Vlaanderen gevraagd.

Ook op de radio maakte Felix luisteraars graag kokend enthousiast. Net als in zijn bijdragen voor verschillende kranten en magazines. 

Hof Te Rhode

Hof te Rhode in Schaffen ligt midden in een oase van rust en groen. Het is dé ideale plek om de mooiste momenten van je  leven te vieren. Voor zes tot driehonderd gasten stelt  Hof te Rhode  zalen, salons en tuinen ter beschikking. Met een inzegening in de tuin en de romantische bruidssuite met gastenkamers is je huwelijksfeest pas helemaal af.

Voor bedrijven en organisaties biedt Hof te Rhode aangepaste seminarieformules. Alle nodige apparatuur, audiovisuele apparaten en internetaansluiting is voorhanden.

Chef Felix Alen zweerde bij een moderne, creatieve en gezonde keuken die steunt op een klassieke basis en marktverse producten.  

Hof te Rhode’s afdeling ‘catering&traiteur’ verzorgt over het hele land kleine en grote evenementen en feesten.

Mastercook en voorbeeld in het vak Felix Alen overleden 1
Felix Alen met zoon Levi die de zaak verderzet

Koning Boudewijn

Tijdens zijn rijkgevulde carrière als kok mocht Alen koken voor belangrijke mensen. Hij was nog maar 24 jaar toen hij een maaltijd bereidde voor de toenmalige koning Boudewijn in het stadhuis van Diest.

Ook voor de leden het Europees Parlement mocht Felix Alen al eens zijn kookkunsten tonen.

Mastercook en voorbeeld in het vak Felix Alen overleden 2

Beroepsfierheid

Felix Alen is steeds blijven geloven dat er voor het beroep een mooie toekomst is weggelegd.

Behoren tot de The Mastercooks of Belgium was voor hem een erkenning en een eer.

Felix Alen was bij The Mastercooks of Belgium vice-voorzitter Vlaanderen en het gaf hem een goed gevoel als vakman, wedstrijdverantwoordelijke en coach van  ‘De ster van de Belgische keuken’ te kunnen zijn.

Bronnen: Hof ter Hode, Internet Gazet, Het Laatste Nieuws, The Mastercooks of Belgium

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights