Madame Cocotte: een no-nonsense feestlocatie en traiteurdienst

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Madame Cocotte marie Horeca Webzine

Deze sfeervolle hoeve werd met veel liefde omgetoverd tot een unieke eventlocatie met een twist. Madame Cocotte verzorgt je feest zowel op haar eigen gezellige hoeve in Moorslede als op locatie met no-nonsense traiteurdienst. Maak kennis met het nieuwste lid van mārie, onze community van gezellige horecazaken, waar je als abonnee van Horeca Webzine de komende weken kans maakt op een uitnodiging ter waarde van €100.

Madame Cocotte

Michiel is gestart als glazenwasser bij een baas en na vier maanden ging hij van start als zelfstandige glazenwasser. Twaalf jaar geleden opende hij met zijn vrouw Tine de club Grand Bazaar in de Zuidstraat van Moorslede. En toen Tine de Bistro Novo overliet, kwam er ook een restaurant bij in de Grand Bazaar. 

Het koppel woonde toen al in Moorslede, in het huisje waar nu feestvierders van Madame Cocotte kunnen overnachten. 

De laatste vijf jaar draait het allemaal rond Madame Cocotte. Je kan er voor elke gelegenheid terecht: je brengt vrienden, familie en klanten samen, het enthousiast team onder leiding van Michiel en Tine doet de rest.

madame cocotte feestlocatie

Ze verzorgen je feest zowel op de eigen hoeve, maar ook op locatie. En dit telkens in hun gekende unieke sfeer en omkadering. Madame Cocotte is een traiteur met een twist.

Bij het zoeken naar een geschikte naam, moest die gezellig klinken en de sfeer oproepen van stoofpotjes op tafel, ouderwets servies en een gemoedelijke ambiance. 

De reden van dit succes ligt volgens Michiel en Tine in het feit dat ze zich voordoen zoals ze zijn: geen franjes maar een lekkere keuken en veel leute in een toffe omgeving.

Zijn wens is om van Madame Cocotte ooit een merk te maken en zijn eigen gerechten en drank op de markt te kunnen brengen.

madame cocotte feestzaal
Foto genomen voor de genomen coronamaatregelen

Openluchtkerk

“Door de verplichte sluiting hebben we tijd gehad om na te denken én ook tijd om werken uit te voeren. Normaal doen we onze klusjes van maandag tot donderdag maar nu hebben we enkele maanden tijd gehad. We hebben een weide veranderd in een openluchtkerk.”

“We hebben grasmatten gelegd, houten banken geplaatst waarop 160 personen kunnen zitten, acht boomstammen van meer dan zes meter hoog mooi op twee rijen in de grond geklopt die onze zuilen van de kerk zijn en ook een constructie gemaakt waarin een klok hangt die de kinderen kunnen luiden”, vertelt Michiel, de eigenaar van Madame Cocotte aan de Krant van West-Vlaanderen

madame cocotte openluchtkerk Foto: Joy Joy Pictures
Foto: Joy Joy Pictures

Covid-19

En dan kwam de mededeling dat er maximum 50 mensen mogen aanwezig zijn op een trouwfeest en dat er niet mag gedanst worden.

“Ja, dat was natuurlijk een streep door onze rekening. Maar deze kerk is hoe dan ook een blijvertje. Er zitten meer dan 20.000 planten in de grond en wanneer die volgroeid zijn, scheren en trimmen we die mooi binnen in de kerk terwijl het van buiten een mooi stukje groen in de velden zal zijn. We hebben geld en tijd geïnvesteerd in dit project en we denken dat dit zal aanslaan”, blijft Michiel positief.

Openluchtrestaurant

Naast de openluchtkerk is er het openluchtrestaurant. In de aanpalende weide werden geplaatst die de weerelementen kunnen doorstaan. Een buitenbar en buitenkeuken werden geïnstalleerd in twee grote containers. 

Michiel en Tine zijn niet aan hun proefstuk toe. Toen ze nog de Grand Bazaar uitbaatten, hebben ze een keer Grand Canal georganiseerd. Ze legden 2.000 paletten aan het kanaal en plaatsten enkele containers, en het strand van Roeselare was geboren. Volgens Michiel en Tine deden ze al pop-up-activiteiten vooraleer er al iemand had gehoord van dat woord. 

madame cocotte gezelligheid Foto: Joy Joy Pictures
Foto: Joy Joy Pictures

Heropstart bij Madame Cocotte

Michiel en Tine hopen dat het snel herneemt. Er zijn tot nu 100 evenementen geannuleerd of uitgesteld. Na een kalme winter is het vanaf april normaal volle bak bij Madame Cocotte. Maar niemand had deze crisis zien aankomen. En de cateraars en feestzalen hebben de pech dat ze als eerste sloten en ook als laatste op volle kracht zullen kunnen werken.

madame cocotte logo Madame Cocotte Horeca Webzine

Uitnodiging voor abonnees

Michiel en Tine, de eigenaars van Madame Cocotte in de Koekuitweg 4 te Moorslede werden met plezier lid van mārie, onze community van gezellige cafés, tavernes, tearooms, bistro’s, brasseries, restaurants, feestzalen, cateringbedrijven en hotels. 

Naar aanleiding van hun lidmaatschap nodigen ze in de komende weken een abonnee van Horeca Webzine uit om kennis te maken met hun aanbod. Abonneer je nu, en misschien win je komende zaterdag al de waardebon van €100 om te spenderen in Madame Cocotte bij een ander lid van de community.

madame cocotte restaurant

Feest boeken

Neem contact met Michiel en Tine om een feest te boeken in Madame Cocotte. Geef ze in afwachting ook je like voor hun Facebookpagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten