Luxemburgse horeca dicht tot 15 december

5/5
horeca luxemburg covid

Overal in Europa worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Zo moeten cafés en restaurants in Luxemburg nu vanaf vandaag donderdag 26 november ook dicht tot 15 december. Winkels blijven open, maar de klanten moeten wel een mondkapje dragen.

Premier Xavier Bettel kondigde de maatregelen maandag aan. Het parlement van het land met ruim 600.000 inwoners moet er woensdag nog wel mee instemmen.

“De situatie is niet catastrofaal maar we willen wat manoeuvreerruimte krijgen om normale zorg in het ziekenhuis op de middellange termijn te garanderen”, aldus Bettel.

partner bagelcorner ministers
- ADVERTENTIE -

Voor Luxemburgers geldt al een uitgaansverbod tussen 23.00 en 6.00 uur.

Huishoudens mogen maximaal vier gasten ontvangen.

Luxemburg heeft per hoofd van de bevolking de meeste coronabesmettingen van alle EU-landen. Het zijn er gemiddeld 1279 per 100.000.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten

Geverifieerd door MonsterInsights