Adres

Avenue Du Martin-Pêcheur - Ijsvogellaan 56, Watermael-Boitsfort / Watermaal-Bosvoorde, 1170 Brussels-Capital, Belgium

Omschrijving

In New York zijn bagels al decennia immens populaire lunchbroodjes. Ook bij ons worden ze steeds populairder. Maar wat is een bagel nu juist, en waarmee beleg je die? Ontdek hier alles over bagels en waar je de beste eet.

Bagel

De bagel is van oorsprong een Pools product, dat door joodse immigranten in de Verenigde Staten is geïntroduceerd. De legende wil dat de eerste Amerikaanse bagel in 1896 werd gesignaleerd in een bakkerij aan de Lower East Side, om precies te zijn, op nummer 15 van Clinton Street (net om de hoek van East Houston Street).

Als dat zo is, dan werd het broodje snel populair want tussen 1910 en 1915 verenigden zowat drieduizend joodse bagelbakkers zich in een vakbond: Bagel Bakers Local #338.
Ze vestigden zich onder andere in het zuidoosten van Manhattan, New York.

En terwijl de winkels er op zondag gesloten waren, kon men in deze joodse wijk vlechtbroden (challes) en bagels kopen. Al snel gingen joodse bakkers met broodkarren door heel de stad. Dat is de reden waarom men de bagel vooral associeert met New York.

Tegenwoordig worden de bagels niet meer alleen door joodse bakkers bereid. En ook zijn de broodjes vaak niet koosjer. De meeste bagels worden machinaal vervaardigd en luchtiger gemaakt door toevoeging van ei. Bagels zijn er nu ook in alle smaken en worden met allerlei lekkers belegd.

Bagel Corner

Bagel Corner onderscheidt zich als de specialist van de bagel in Frankrijk en België. Bagel Corner heeft als doel een aanbod aan te bieden voor alle momenten van de dag. Een bijzonder uitgebreide keuze aan bagels, maar ook desserts en seizoensgebonden producten: soepen in de winter en salades in de zomer.

Bagel Corner is een dynamisch en modern concept met op dit ogenblik 53 restaurants die samen jaarlijks zowat 1.500.000 bagels verkopen.

Bagel Corner heeft de ambitie om dé referentie van de bagel in kleine identiteiten in Europa te worden met 100 restaurants in 2022 en 250 op termijn.

Door een belangrijke kapitaalinbreng eind 2017, kon het franchiseconcept zich niet alleen in Frankrijk, maar ook in het buitenland ontwikkelen en investeren in transitiegebieden zoals luchthavens, stations en winkelcentra. Het doel van het bedrijf is om eind 2020 honderd restaurants in Europa te hebben opgezet.

Franchise

Bagel Corner zoekt dynamische profielen, die gepassioneerd zijn door bagels en de doelgroep. De franchisenemers hoeven niet een specifieke fast food-achtergrond en -ervaring te hebben, want het Bagel Corner-concept is in de praktijk relatief eenvoudig te implementeren en uit te baten.

Bagel Corner geeft de voorkeur aan actieve ondernemers en is niet op zoek naar investeerders.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in...