• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Nieuws

Le bœuf qui ‘ris’ beste burger van 5de editie Frans kampioenschap

Horeca Webzine by Horeca Webzine
24/09/2020
in Nieuws, Frankrijk
0
burger-Le-boeuf-qui-ris-Horeca-Webzine
81
VIEWS

Lees ook:

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Aan het einde van een zeer zware wedstrijd, waar de meest bijzondere burgers streden tegen de meest onverwachte smaken, werd de beker in het Franse Kampioenschap voor Beste Burger in Parijs uiteindelijk gewonnen door Le bœuf qui ‘ris’ van Samuel Besnard.  

Frans Kampioenschap Beste Burger

Ter ere van de creativiteit, zonder dat de smaak wordt verwaarloosd. Dit was het parool van de jury van het Frans Kampioenschap Beste Burger die afgelopen maandag in Parijs doorgewinterde amateurs en echte professionals uit heel Frankrijk samenbracht voor zijn vijfde editie.

De wedstrijd startte maandagochtend om 9u30 in het Atelier des Chefs, rue de Penthièvre in Parijs. Van de 310 kandidaten die deelnamen aan deze wedstrijd, georganiseerd door het vleesmerk Socopa, waren er slechts 25 genomineerd voor de vijf regionale finales. Doelstelling: een buitengewone burger maken met een foodcost van maximum €6,00.

butcherssecret banner vlees burger

Nationale finale

Onder de meest creatieve en lekkerste bleven er om 16u30 nog slechts vijf kandidaten over om voor de nationale finale te strijden.

“Ze hebben echt genoten van elkaar, jongens, het is leuk om te zien”, riep Vincent Boccara uit, voordat de jury onder leiding van Julien Duboué de beker toekende aan Le  qui ris.

“We waardeerden de originaliteit van de burger, maar vooral de kwaliteit van de smaakmaker”, legde de voorzitter van de jury uit. “Het was zijn erg lekkere gribichesaus die het verschil maakte.”

Winnaar: Le bœuf qui ‘ris’

Het rundvlees dat ‘lacht’? Nee dus, het vlees lacht niet, maar deze burger is wel origineel met zijn gepaneerde zwezerik in een geweldig broodje, zacht van binnen en knapperig van buiten. Voeg daar een high-end gribichesaus, een duxelle van champignons en noten aan toe … “Het was een behoorlijk risicovolle beslissing”, zegt de 39-jarige chef, “maar het loonde.”

Le Bœuf qui ‘ris’ die je binnenkort gaat kunnen proeven in zijn twee restaurants SB Artisans burger, in Benesse-Maremne en in Tarnos (Landes), volgt de Black OG van Vincent Boccara (winnaar 2017), de Childhood van Nicolas Willaume (2018) en de Chaillet van Anthony Verset, (winnaar 2019). Alle drie waren trouwens ook lid van de jury voorgezeten door topchef Julien Duboué.

Tags: consumentfastfoodhobbykokhorecamedewerkerleverancieruitbater
ShareTweetShare
premium partner chef's food products (2)
premium partner pH-20
premium partner keurslager
miikitco partner horeca webzine (2)
premium partner pH-20
premium partner royal teas geluwe
premium partner weyn's honing
Previous Post

Baravins: zowat 300 wijnen en seizoensgebonden hapjes in Gent

Next Post

Download de inspiratiegids voor een familievriendelijk hotel met meer dan 100 tips

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Download de inspiratiegids voor een familievriendelijk hotel met meer dan 100 tips

Download de inspiratiegids voor een familievriendelijk hotel met meer dan 100 tips

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

leveranciers-plan-Horeca-Webzine-

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

13/04/2021
Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

13/04/2021
Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

13/04/2021
kelners obers ober

Obers: deze 10 dingen mis je zeker in de lockdown

08/04/2021
horecaconcepten concept concepten

Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2021

06/04/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.