De traditie wil dat het kerstfestijn begint op kerstavond, met Christmas Eve Tea, op kerstdag wordt er ontbeten, waarna rond de middag de kalkoen wordt aangesneden. Na een goede maaltijd, volgt een feestelijk dessert, waarna om 15u nog eens thee wordt gedronken, vergezeld van sandwiches en gebak.
‘s Avonds volgt een dinerbuffet. Op tweede kerstdag beginnen we nog eens helemaal opnieuw.
Natuurlijk heeft iedereen binnen de koninklijke familie zijn eigen smaak. Vooral het dessert verdeelt de Windsors.
Terwijl de Queen zelf helemaal gek is op donkere chocolade met munt, houdt prins Andrew meer van een fruitig dessert met mango. Prins William zou helemaal verzot zijn op een stevige no-bake chocoladetaart met koekjes, terwijl zijn moeder, Lady Di zaliger, hield van crêpes soufflées.
Prins William, de zoon van Lady Di, is helemaal verzot op chocoladetaart met koekjes, een stevig dessert dat niet wordt gebakken, maar wel wordt gekoeld. Op zijn trouwfeest met Kate Middleton was er naast de klassieke huwelijkstaart een alternatief dessert voorzien naar de smaak van de prins.
Omdat dit dessert heel wat tijd nodig heeft om op te stijven, kunt u het best een dag op voorhand maken.
Lady Di hield van crêpes soufflées. En zij at ze het liefst met een beetje confituur van abrikozen en bestrooid met poedersuiker. De royal chef verklapte dat Lady Di na het diner vaak de keuken kwam binnengeglipt voor een tweede portie van haar favoriete dessert.
Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Deel die in onze community!
Bronnen: Recipe Lion, Chef Simon | Foto’s in het artikel: Getty, Chef Simon
Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.
© 2019 - Horeca Webzine