• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Kennisbank

Lady Di was verzot op crêpes soufflées. Haar zoon op chocoladetaart.

Horeca Webzine by Horeca Webzine
22/12/2020
in Kennisbank, Nieuws, Recepten
0
Lady Di was verzot op crêpes soufflées. Haar zoon op chocoladetaart.

Foto: BEP/MAXPPP

14
SHARES
201
VIEWS

Lees ook:

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Sushi: 5 weetjes en een uitzonderlijk recept

Tijdens de kerstperiode laat het Brits koningshuis zich royaal gaan. Natuurlijk heeft iedereen binnen de koninklijke familie zijn eigen smaak. Vooral het dessert verdeelt de Windsors. We geven hier het recept van het lievelingsdessert van prins William en Lady Di zaliger.

Drie dagen brasfestijn

De traditie wil dat het kerstfestijn begint op kerstavond, met Christmas Eve Tea, op kerstdag wordt er ontbeten, waarna rond de middag de kalkoen wordt aangesneden. Na een goede maaltijd, volgt een feestelijk dessert, waarna om 15u nog eens thee wordt gedronken, vergezeld van sandwiches en gebak.

‘s Avonds volgt een dinerbuffet. Op tweede kerstdag beginnen we nog eens helemaal opnieuw. 

Elk zijn eigen dessert

Natuurlijk heeft iedereen binnen de koninklijke familie zijn eigen smaak. Vooral het dessert verdeelt de Windsors.

Terwijl de Queen zelf helemaal gek is op donkere chocolade met munt, houdt prins Andrew meer van een fruitig dessert met mango. Prins William zou helemaal verzot zijn op een stevige no-bake chocoladetaart met koekjes, terwijl zijn moeder, Lady Di zaliger, hield van crêpes soufflées.

- ADVERTENTIE -

Chocoladetaart met koekjes

Prins William, de zoon van Lady Di, is helemaal verzot op chocoladetaart met koekjes, een stevig dessert dat niet wordt gebakken, maar wel wordt gekoeld. Op zijn trouwfeest met Kate Middleton was er naast de klassieke huwelijkstaart een alternatief dessert voorzien naar de smaak van de prins. 

Chocoladetaart-Horeca-Webzine-Lady Di-kerst

Benodigdheden

  • 900gr donkere chocolade, in grove stukken gehakt
  • 450gr ongezouten boter
  • snuifje zout
  • 6cl slagroom
  • 8cl stroop
  • 450gr Digestive-koekjes, met de hand gebroken in stukken zo groot als een postzegel
  • Voor de ganache: 12cl slagroom, 1 eetlepel corn syrup, 225gr gehakte chocolade
  • Aanbieding! cantine dei châteaux vini Horeca Webzine

    Pakket 3×3 wijnen ‘Cantine Dei’

    €140,91 €126,80
    In winkelmand
  • Aanbieding! Spaanse wijnen LLEBRE AUZELLES VILOSELL copy

    Pakket 3×2 wijnen ‘Tomàs Cusiné’

    €82,00 €70,00
    In winkelmand
  • Aanbieding!

    Formule ‘Pro’

    €225,00 €175,00
    In winkelmand

Bereiding

Omdat dit dessert heel wat tijd nodig heeft om op te stijven, kunt u het best een dag op voorhand maken. 

De taart  

  1. Smelt de boter op een zeer laag vuurtje en voeg de gehakte chocoladestukken en een snufje zout toe.
  2. Eens de chocolade volledig is gesmolten, meng je de slagroom en stroop onder de chocolade tot een glad beslag.
  3. Strooi de gebroken koekjes in het beslag en meng. Giet het mengsel in een springvorm die u heeft bedekt met bakpapier of plastic folie. Zet minstens 3 uur, maar ideaal een hele nacht, in de frigo.

De ganache

  1. Breng de room in de microgolfoven tot het kookpunt.
  2. Giet de room over de stukken chocolade in een kommetje en laat vijf minuten rusten.
  3. Roer tot een glad mengsel en roer er dan de corn syrup door. 
  4. Giet de ganache over de gekoelde taart en verdeel het mengels gelijk over de taart met een spatel. 
gratis abonnement Horeca Webzine (1)

Crêpes soufflées

Lady Di hield van crêpes soufflées. En zij at ze het liefst met een beetje confituur van abrikozen en bestrooid met poedersuiker. De royal chef verklapte dat Lady Di na het diner vaak de keuken kwam binnengeglipt voor een tweede portie van haar favoriete dessert.

Benodigdheden 

  • 8 pannenkoeken
  • 30 eetlepels banketbakkersroom
  • 4 eigelen
  • 8 eiwitten (stijfgeklopt)
  • 4 shotjes mandarijnlikeur

Bereiding

  1. Meng lauwe banketbakkersroom met het eigeel en de mandarijnenlikeur tot een homogeen beslag.
  2. Spatel er de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder tot het een mooi mengsel vormt.
  3. Leg de pannenkoeken open op een met bakpapier bekleedde bakplaat. 
  4. Schep in het midden van elke pannenkoek de helft van het mengsel.
  5. Vouw de pannekoeken dubbel.
  6. Bestrooi de pannenkoeken met kristalsuiker voor u ze in een voorverwarmde oven van 180 graden steekt. 
  7. Laat de pannenkoeken 5 minuten bakken in de oven tot de soufflé gebakken is en de suiker gekaramelliseerd.
  8. Decoreer met sinaasappelpartjes en zestes van gekonfijte sinaasappel.

Bekijk meer recepten van Horeca Webzine.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Deel die in onze community!


Bronnen: Recipe Lion, Chef Simon | Foto’s in het artikel: Getty, Chef Simon

Tags: dessertKerstLady Direcepten
Share14TweetShare
premium partner chef's food products (2)
premium partner pH-20
premium partner keurslager
miikitco partner horeca webzine (2)
premium partner pH-20
premium partner royal teas geluwe
premium partner weyn's honing
Previous Post

Joelfeest: kerststronk, varkentjes van marsepein en gebraiseerd everzwijn

Next Post

Hoe en waarom inzetten op online cadeaubonnen

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
cadeaubon gift card Horeca Webzine

Hoe en waarom inzetten op online cadeaubonnen

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

leveranciers-plan-Horeca-Webzine-

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

13/04/2021
Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

13/04/2021
Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

13/04/2021
kelners obers ober

Obers: deze 10 dingen mis je zeker in de lockdown

08/04/2021
horecaconcepten concept concepten

Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2021

06/04/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.