Lady Di was verzot op crêpes soufflées. Haar zoon op chocoladetaart.

5/5
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Foto: BEP/MAXPPP

Tijdens de kerstperiode laat het Brits koningshuis zich royaal gaan. Natuurlijk heeft iedereen binnen de koninklijke familie zijn eigen smaak. Vooral het dessert verdeelt de Windsors. We geven hier het recept van het lievelingsdessert van prins William en Lady Di zaliger.

Drie dagen brasfestijn

De traditie wil dat het kerstfestijn begint op kerstavond, met Christmas Eve Tea, op kerstdag wordt er ontbeten, waarna rond de middag de kalkoen wordt aangesneden. Na een goede maaltijd, volgt een feestelijk dessert, waarna om 15u nog eens thee wordt gedronken, vergezeld van sandwiches en gebak.

’s Avonds volgt een dinerbuffet. Op tweede kerstdag beginnen we nog eens helemaal opnieuw. 

Elk zijn eigen dessert

Natuurlijk heeft iedereen binnen de koninklijke familie zijn eigen smaak. Vooral het dessert verdeelt de Windsors.

Terwijl de Queen zelf helemaal gek is op donkere chocolade met munt, houdt prins Andrew meer van een fruitig dessert met mango. Prins William zou helemaal verzot zijn op een stevige no-bake chocoladetaart met koekjes, terwijl zijn moeder, Lady Di zaliger, hield van crêpes soufflées.

- ADVERTENTIE -

Chocoladetaart met koekjes

Prins William, de zoon van Lady Di, is helemaal verzot op chocoladetaart met koekjes, een stevig dessert dat niet wordt gebakken, maar wel wordt gekoeld. Op zijn trouwfeest met Kate Middleton was er naast de klassieke huwelijkstaart een alternatief dessert voorzien naar de smaak van de prins. 

Chocoladetaart-Horeca-Webzine-Lady Di-kerst

Benodigdheden

  • 900gr donkere chocolade, in grove stukken gehakt
  • 450gr ongezouten boter
  • snuifje zout
  • 6cl slagroom
  • 8cl stroop
  • 450gr Digestive-koekjes, met de hand gebroken in stukken zo groot als een postzegel
  • Voor de ganache: 12cl slagroom, 1 eetlepel corn syrup, 225gr gehakte chocolade

Bereiding

Omdat dit dessert heel wat tijd nodig heeft om op te stijven, kunt u het best een dag op voorhand maken. 

De taart  

  1. Smelt de boter op een zeer laag vuurtje en voeg de gehakte chocoladestukken en een snufje zout toe.
  2. Eens de chocolade volledig is gesmolten, meng je de slagroom en stroop onder de chocolade tot een glad beslag.
  3. Strooi de gebroken koekjes in het beslag en meng. Giet het mengsel in een springvorm die u heeft bedekt met bakpapier of plastic folie. Zet minstens 3 uur, maar ideaal een hele nacht, in de frigo.

De ganache

  1. Breng de room in de microgolfoven tot het kookpunt.
  2. Giet de room over de stukken chocolade in een kommetje en laat vijf minuten rusten.
  3. Roer tot een glad mengsel en roer er dan de corn syrup door. 
  4. Giet de ganache over de gekoelde taart en verdeel het mengels gelijk over de taart met een spatel. 

Crêpes soufflées

Lady Di hield van crêpes soufflées. En zij at ze het liefst met een beetje confituur van abrikozen en bestrooid met poedersuiker. De royal chef verklapte dat Lady Di na het diner vaak de keuken kwam binnengeglipt voor een tweede portie van haar favoriete dessert.

Benodigdheden 

  • 8 pannenkoeken
  • 30 eetlepels banketbakkersroom
  • 4 eigelen
  • 8 eiwitten (stijfgeklopt)
  • 4 shotjes mandarijnlikeur

Bereiding

  1. Meng lauwe banketbakkersroom met het eigeel en de mandarijnenlikeur tot een homogeen beslag.
  2. Spatel er de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder tot het een mooi mengsel vormt.
  3. Leg de pannenkoeken open op een met bakpapier bekleedde bakplaat. 
  4. Schep in het midden van elke pannenkoek de helft van het mengsel.
  5. Vouw de pannekoeken dubbel.
  6. Bestrooi de pannenkoeken met kristalsuiker voor u ze in een voorverwarmde oven van 180 graden steekt. 
  7. Laat de pannenkoeken 5 minuten bakken in de oven tot de soufflé gebakken is en de suiker gekaramelliseerd.
  8. Decoreer met sinaasappelpartjes en zestes van gekonfijte sinaasappel.

Bekijk meer recepten van Horeca Webzine.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Deel die in onze community!


Bronnen: Recipe Lion, Chef Simon | Foto’s in het artikel: Getty, Chef Simon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten

Meest gelezen