La Distillerie is beste groenterestaurant van de wereld 2020

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
groenterestaurants-Horeca-Webzine

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte vandaag 21 september de beste groenterestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster – Luxemburg) van groentechef René Mathieu is uitgeroepen tot het beste groenterestaurant van de wereld. Xavier Pellicer, topchef van het gelijknamige restaurant in Barcelona, wordt opgenomen in de prestigieuze lijst van “Plant Based Untouchable Chefs” voor zijn jarenlange toewijding en pionierschap in de groentekeuken.

We’re Smart World

Wereldwijd kregen honderden restaurants afgelopen jaar bezoek van de jury van We’re Smart Green Guide. Het team beoordeelde de restaurants op het aandeel groenten en fruit in de menu’s, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende smaakcombinaties.

Daarnaast keek de jury ook uit naar de bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten voor gezonde en duurzame voeding en projecten.

frank-fol- groenterestaurants

Frank Fol

Frank Fol, The Vegetables Chef® en oprichter van We’re Smart World: “Met onze jaarlijkse awardshow brengen we wereldwijd groenteliefhebbers samen. Dankzij die interessante kruisbestuivingen evolueren we naar slimmere oplossingen voor ons lichaam, de natuur en de wereld.

De We’re Smart® Awards werden dit jaar online uitgereikt door Frank Fol, The Vegetables Chef®, en presentatrice Ilse De Vis in aanwezigheid van topchefs Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps), Christophe Hardiquest (Bon Bon) en Emile Van der Staak (De Nieuwe Winkel).

La Distillerie

Op de eerste plaats van de Top 100 van beste groenterestaurants van de wereld staat La Distillerie (Luxemburg) van 5-radijzen-groentechef René Mathieu.

“René Mathieu is een pionier in de natuurkeuken. Hij tovert op een heel smaakvolle manier ingrediënten uit de velden en bossen rond Château Bourglinster op het bord. Met zoveel passie en talent in één persoon is dit terecht de nieuwe wereldwijde ‘place to be’ voor de creatieve plantaardige keuken”, aldus Frank Fol.

rené-mathieu- groenterestaurants

Top 10 van groenterestaurants

  1. La Distillerie (Bourglinster, Luxemburg) – Chef René Mathieu
  2. Vrijmoed (Gent, België) – Chef Michaël Vrijmoed
  3. Bord’eau (Amsterdam, Nederland) – Chef Bas van Kranen
  4. Piazza Duomo (Alba, Italië) – Chef Enrico Crippa
  5. L’Oustau de Baumanières (Les Baux-de-Provence, Frankrijk) – Chefs Jean-André Charial and Glen Viel
  6. L’Arpège (Parijs, Frankrijk) – Chef Alain Passard
  7. Graanmarkt 13 (Antwerpen, België) – Chef Seppe Nobels
  8. HumusxHortense (Brussel, België) – Chef Nicolas Decloedt
  9. Arabelle (Marcin, België) – Chef Arabelle Meirlan
  10. Joia (Milaan, Italië) – Chef Pietro Leeman

We’re Smart® Future Awards 2020

We’re Smart World® bekroont met de Future Awards bedrijven en personen die actief bijdragen aan een gezonde en ecologische wereld.

biofase groenterestaurants

Beste groenterestaurants per land

Deze dertien groenterestaurants kwamen uit de bus als winnaars in hun land dankzij een vernieuwende aanpak en uitzonderlijke smaakcombinaties:

Xavier Pellicer groenterestaurants
Xavier Pellicer

Chef Xavier Pellicer is “Untouchable”

De Spaanse topchef Xavier Pellicer ontving dit jaar één van de meeste prestigieuze awards: Persoonlijkheid van het Jaar. De award beloont uitzonderlijke passie en toewijding voor groenten en fruit.

Xavier Pellicer is als groentechef een voorbeeld voor alle chefs wereldwijdHij treedt, na 2 jaar als nummer 1 van de TOP 100 Best Vegetables Restaurants, de beste groenterestaurants in de wereld, nu ook toe tot het universum van de ‘Plant Based Untouchables Chefs’, hét plantaardige paradijs,” licht Frank Fol toe.

Award Show

Bekijk de We’re Smart World Award Show op Youtube

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten