• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Nieuws

La Distillerie is beste groenterestaurant van de wereld 2020

We’re Smart® Awards onthullen wereldtop van groenterestaurants

Horeca Webzine by Horeca Webzine
13/01/2021
in Nieuws, Groenten en Fruit, Wereld
0
groenterestaurants-Horeca-Webzine
183
VIEWS

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte vandaag 21 september de beste groenterestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster – Luxemburg) van groentechef René Mathieu is uitgeroepen tot het beste groenterestaurant van de wereld. Xavier Pellicer, topchef van het gelijknamige restaurant in Barcelona, wordt opgenomen in de prestigieuze lijst van “Plant Based Untouchable Chefs” voor zijn jarenlange toewijding en pionierschap in de groentekeuken.

We’re Smart World

Wereldwijd kregen honderden restaurants afgelopen jaar bezoek van de jury van We’re Smart Green Guide. Het team beoordeelde de restaurants op het aandeel groenten en fruit in de menu’s, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende smaakcombinaties.

Daarnaast keek de jury ook uit naar de bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten voor gezonde en duurzame voeding en projecten.

frank-fol- groenterestaurants

Frank Fol

Frank Fol, The Vegetables Chef® en oprichter van We’re Smart World: “Met onze jaarlijkse awardshow brengen we wereldwijd groenteliefhebbers samen. Dankzij die interessante kruisbestuivingen evolueren we naar slimmere oplossingen voor ons lichaam, de natuur en de wereld.”

Lees ook:

#IYFV2021: pastinaak, voor ons geen ‘vergeten groente’ meer

#IYFV2021: knolselder, van selinon tot chips

De We’re Smart® Awards werden dit jaar online uitgereikt door Frank Fol, The Vegetables Chef®, en presentatrice Ilse De Vis in aanwezigheid van topchefs Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps), Christophe Hardiquest (Bon Bon) en Emile Van der Staak (De Nieuwe Winkel).

La Distillerie

Op de eerste plaats van de Top 100 van beste groenterestaurants van de wereld staat La Distillerie (Luxemburg) van 5-radijzen-groentechef René Mathieu.

“René Mathieu is een pionier in de natuurkeuken. Hij tovert op een heel smaakvolle manier ingrediënten uit de velden en bossen rond Château Bourglinster op het bord. Met zoveel passie en talent in één persoon is dit terecht de nieuwe wereldwijde ‘place to be’ voor de creatieve plantaardige keuken”, aldus Frank Fol.

rené-mathieu- groenterestaurants

Top 10 van groenterestaurants

  1. La Distillerie (Bourglinster, Luxemburg) – Chef René Mathieu
  2. Vrijmoed (Gent, België) – Chef Michaël Vrijmoed
  3. Bord’eau (Amsterdam, Nederland) – Chef Bas van Kranen
  4. Piazza Duomo (Alba, Italië) – Chef Enrico Crippa
  5. L’Oustau de Baumanières (Les Baux-de-Provence, Frankrijk) – Chefs Jean-André Charial and Glen Viel
  6. L’Arpège (Parijs, Frankrijk) – Chef Alain Passard
  7. Graanmarkt 13 (Antwerpen, België) – Chef Seppe Nobels
  8. HumusxHortense (Brussel, België) – Chef Nicolas Decloedt
  9. Arabelle (Marcin, België) – Chef Arabelle Meirlan
  10. Joia (Milaan, Italië) – Chef Pietro Leeman

We’re Smart® Future Awards 2020

We’re Smart World® bekroont met de Future Awards bedrijven en personen die actief bijdragen aan een gezonde en ecologische wereld.

  • Product van het jaar: gastronomisch tomatensap Mary V van chef Nick Bril (The Jane)
  • Project van het jaar: luchtvaartmaatschappij Luxair slaat de handen in elkaar met chef René Mathieu voor plantaardige vliegtuigmaaltijden
  • Medium van het jaar: Kachen Magazine, een uniek, drietalig, internationaal culinair magazine uit Luxemburg met bijzondere aandacht voor plantaardige gerechten en chefs
  • Innovatie van het jaar: Pretexte, 100% plantaardige, lactose- en glutenvrije producten
  • Communicatie van het jaar: From Waste to Taste met hun projecten voor minder voedselafval
  • Speciale Future Award: Sang Hoon Degeimbre – Pioneer Plant Based Fermentation voor zijn pionierswerk rond fermentatie

biofase groenterestaurants

Beste groenterestaurants per land

Deze dertien groenterestaurants kwamen uit de bus als winnaars in hun land dankzij een vernieuwende aanpak en uitzonderlijke smaakcombinaties:

  • België: Bon Bon, Brussels
  • Canada: Langdon Country House, Ontario
  • Denemarken: Geranium, Copenhagen
  • Finland: Grön, Helsinki
  • Frankrijk: Le Clos des Sens, Annecy
  • Italie: Chef Luigi Taglienti, Milano
  • Japan: Inua, Tokyo
  • Nederland: De Nieuwe Winkel, Nijmegen
  • Peru: Statera, Lima
  • Rusland: Twins Garden, Moscow
  • Spanje: Gatblau, Barcelona
  • Verenigd Koninkrijk: Lyle’s, London
  • Verenigde Staten: Eleven Madison, New York
Xavier Pellicer groenterestaurants
Xavier Pellicer

Chef Xavier Pellicer is “Untouchable”

De Spaanse topchef Xavier Pellicer ontving dit jaar één van de meeste prestigieuze awards: Persoonlijkheid van het Jaar. De award beloont uitzonderlijke passie en toewijding voor groenten en fruit.

“Xavier Pellicer is als groentechef een voorbeeld voor alle chefs wereldwijd. Hij treedt, na 2 jaar als nummer 1 van de TOP 100 Best Vegetables Restaurants, de beste groenterestaurants in de wereld, nu ook toe tot het universum van de ‘Plant Based Untouchables Chefs’, hét plantaardige paradijs,” licht Frank Fol toe.

Award Show

Bekijk de We’re Smart World Award Show op Youtube

 

Tags: awardsconsumentFrank FolfruitgroentengroenterestaurantshobbykokhorecamedewerkerLa DistillerieleverancierTop 100uitbaterWe're Smart Worldwereld
ShareTweetShare
Previous Post

Driesterrenchef Gilles Goujon heeft Fontjoncouse gered

Next Post

De Foodbaron, fusion food met streek- en seizoensproducten

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
De Foodbaron marie Horeca Webzine Fusion food

De Foodbaron, fusion food met streek- en seizoensproducten

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken zoals een gastro mārie bon, een Box Bon Moments of De Grote Groentebijbel met niet minder dan 120 recepten van Frank Fol.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

mastercooks of belgium 24 meesterkoks box bon moments

Eén van deze 3 mastercooks is echt wel héél fotogeniek

22/01/2021
Location based Marketing: 5 redenen waarom ook jij er aandacht moet aan besteden

Location based Marketing: 5 redenen waarom ook jij er aandacht moet aan besteden

22/01/2021
IYFV 3 pastinaak groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: pastinaak, voor ons geen ‘vergeten groente’ meer

21/01/2021
griekse frituur restaurant genk

De Griekse Frituur – O Geros in Genk, niet zomaar een Griek

21/01/2021
koffie-cocktail-Horeca-Webzine-koffiecocktail

Koffiecocktail: koffie en de cocktail hebben elkaar gevonden. Weetjes en 2 recepten

20/01/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine premium partners copy (2)

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.