Koen leert je pikant eten met Russische roulette. Bekijk de video.

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Foto: VDT

Koen kweekt de strafste peper ter wereld: de Caroline Reaper. Met de oogst maakt hij onder meer de ‘Fonsies Insane Hot Sauce’ en de ‘Fonsies Insane Russian Roulette’ waarmee hij iedereen pikant wil leren eten.

Pikant eten

Koen Vandewalle uit Halle-Booienhoven begon op zijn 15de zijn zoektocht naar pikant eten. “Ik raakte in ons land niet veel verder dan tabasco en sambal van de Kebap. Toen ik op mijn achttiende in Brussel ging wonen, vlakbij de Matongéwijk, leerde ik een meer wereldse keuken én de Habaneropeper kennen. Van die soort heb ik een eerste eigen sausje gemaakt en dat bleek meteen in de smaak te vallen”, vertelde hij aan Vanessa Dekeyzer van Het Laatste Nieuws.

Caroline Reaper

Toen Koen in 2014 in een biologisch groentenproject stapte en in het afhaalpunt plantjes met licht pikante pepers werden aangeboden, zei Koen dat hij liever echt pikant eet. En toen bleek dat er ook plantjes waren met daaraan de Caroline Reaper.

De Carolina Reaper is een kruising tussen een Pakistaanse Naga en een Habenero Red type uit St. Vincents, een eiland in de Caribbean.

De Carolina Reaper heeft een fruitige smaak maar door Guinness World Records uitgeroepen tot de heetste chilipeper ter wereld. Terwijl gewone Tabascopaprika’s op 2.500 tot 5.000 Scoville-eenheden klokken, kan de Carolina Reaper tot 2,2 miljoen Scoville-eenheden scoren.

De Carolina Reaper is de heetste peper ter wereld. Pikant eten verzekerd. Horeca Webzine. Nieuws.
 Foto: VDT  – De Carolina Reaper is de heetste peper ter wereld.

Eigen label

Koen nam drie plantjes mee naar huis en kreeg hier een redelijke opbrengst van. Hiermee maakte hij nieuwe sauzen die bij vrienden en familie in de smaak bleken te vallen. Zo heeft hij in 2016 onder mijn eigen label en patent de ‘Fonsies Insane Hot Sauce’ officieel op de markt gebracht.

Via zijn website en standje op avondmarkten lanceert hij zijn sauzen, die in drie gradaties van pikant worden verkocht. En dat slaat aan. Vorig jaar heb ik 150 plantjes gekweekt. Dit jaar zullen het er 300 worden als Koen eerst nog wel een extra serre voorziet.

De sauzen maakt Koen in de professionele keuken van hoevecafé De Stal. “Je kan dit proces niet in je eigen huiskeuken uitvoeren, omdat de pikante dampen die vrijkomen op je adem pakken. Ik draag dan ook steeds heel wat bescherming, bijvoorbeeld een mondmasker, lange mouwen en dubbele handschoenen”, aldus Koen.

Koen leert je pikant eten met Russische roulette. Bekijk de video. 1
- ADVERTENTIE -

Russische roulette

Op de website vind je het hele assortiment van de producten van Koen terug. Ook de pikante barbecue-en spaghettikruiden, aardbeienconfituur en olijfolie. En sinds kort staat daar ook de ‘Fonsies Insane Russian Roulette’ tussen.

“Dit is een spel voor de durvers”, zegt Koen. “Je krijgt vijf licht pikante kogels en één extreem pikante kogel gemaakt van Belgische chocolade in een doosje samen met een kartonnen geweertje. En dan is het Russische roulette spelen, ideaal om vrijgezellenfeestjes of avondjes uit wat extra ‘spice’ te geven.”

Binnenkort vertrekt er een staaltje hiervan naar Amerika, waar het wel eens een groot succes zou kunnen worden.

Pikante popcorn

En Koen komt binnenkort nog met een nieuwigheid op de markt: pikante popcorn. Die zal gelanceerd worden onder de naam van zijn dochter Louise.

Volgens Koen is pikant eten eigenlijk heel gezond. Het klopt dat volgens een recente studie het eten van pepers het risico op overlijden door een hartaanval of beroerte vermindert.

Proeven

Wie alvast graag eens wil proeven van de producten, kan op de website een overzicht terugvinden van de markten waarop Koen zal aanwezig zijn.

Verkooppunten

  • DiVers Groenten & Fruit Kenneth Brans – Zoutleeuwsesteenweg, 80 – Wilderen
  • Dagwinkel Sint-Truiden – Tiensesteenweg, 97 – Sint-Truiden

Lees meer over pikant leren eten.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: Het Laatste Nieuws

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten