• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Leveranciers Voeding

Koen leert je pikant eten met Russische roulette. Bekijk de video.

Horeca Webzine by Horeca Webzine
22/12/2020
in Voeding, Leveranciers
0
Koen leert je pikant eten met Russische roulette. Bekijk de video.

Foto: VDT

26
SHARES
405
VIEWS

Lees ook:

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Koen kweekt de strafste peper ter wereld: de Caroline Reaper. Met de oogst maakt hij onder meer de ‘Fonsies Insane Hot Sauce’ en de ‘Fonsies Insane Russian Roulette’ waarmee hij iedereen pikant wil leren eten.

Pikant eten

Koen Vandewalle uit Halle-Booienhoven begon op zijn 15de zijn zoektocht naar pikant eten. “Ik raakte in ons land niet veel verder dan tabasco en sambal van de Kebap. Toen ik op mijn achttiende in Brussel ging wonen, vlakbij de Matongéwijk, leerde ik een meer wereldse keuken én de Habaneropeper kennen. Van die soort heb ik een eerste eigen sausje gemaakt en dat bleek meteen in de smaak te vallen”, vertelde hij aan Vanessa Dekeyzer van Het Laatste Nieuws.

Caroline Reaper

Toen Koen in 2014 in een biologisch groentenproject stapte en in het afhaalpunt plantjes met licht pikante pepers werden aangeboden, zei Koen dat hij liever echt pikant eet. En toen bleek dat er ook plantjes waren met daaraan de Caroline Reaper.

De Carolina Reaper is een kruising tussen een Pakistaanse Naga en een Habenero Red type uit St. Vincents, een eiland in de Caribbean.

De Carolina Reaper heeft een fruitige smaak maar door Guinness World Records uitgeroepen tot de heetste chilipeper ter wereld. Terwijl gewone Tabascopaprika’s op 2.500 tot 5.000 Scoville-eenheden klokken, kan de Carolina Reaper tot 2,2 miljoen Scoville-eenheden scoren.

De Carolina Reaper is de heetste peper ter wereld. Pikant eten verzekerd. Horeca Webzine. Nieuws.
 Foto: VDT  – De Carolina Reaper is de heetste peper ter wereld.

Eigen label

Koen nam drie plantjes mee naar huis en kreeg hier een redelijke opbrengst van. Hiermee maakte hij nieuwe sauzen die bij vrienden en familie in de smaak bleken te vallen. Zo heeft hij in 2016 onder mijn eigen label en patent de ‘Fonsies Insane Hot Sauce’ officieel op de markt gebracht.

Via zijn website en standje op avondmarkten lanceert hij zijn sauzen, die in drie gradaties van pikant worden verkocht. En dat slaat aan. Vorig jaar heb ik 150 plantjes gekweekt. Dit jaar zullen het er 300 worden als Koen eerst nog wel een extra serre voorziet.

De sauzen maakt Koen in de professionele keuken van hoevecafé De Stal. “Je kan dit proces niet in je eigen huiskeuken uitvoeren, omdat de pikante dampen die vrijkomen op je adem pakken. Ik draag dan ook steeds heel wat bescherming, bijvoorbeeld een mondmasker, lange mouwen en dubbele handschoenen”, aldus Koen.

- ADVERTENTIE -

Russische roulette

Op de website vind je het hele assortiment van de producten van Koen terug. Ook de pikante barbecue-en spaghettikruiden, aardbeienconfituur en olijfolie. En sinds kort staat daar ook de ‘Fonsies Insane Russian Roulette’ tussen.

“Dit is een spel voor de durvers”, zegt Koen. “Je krijgt vijf licht pikante kogels en één extreem pikante kogel gemaakt van Belgische chocolade in een doosje samen met een kartonnen geweertje. En dan is het Russische roulette spelen, ideaal om vrijgezellenfeestjes of avondjes uit wat extra ‘spice’ te geven.”

Binnenkort vertrekt er een staaltje hiervan naar Amerika, waar het wel eens een groot succes zou kunnen worden.

  • Aanbieding! cantine dei châteaux vini Horeca Webzine

    Pakket 3×3 wijnen ‘Cantine Dei’

    €140,91 €126,80
    In winkelmand
  • Aanbieding! Spaanse wijnen LLEBRE AUZELLES VILOSELL copy

    Pakket 3×2 wijnen ‘Tomàs Cusiné’

    €82,00 €70,00
    In winkelmand
  • Aanbieding!

    Formule ‘Pro’

    €225,00 €175,00
    In winkelmand

Pikante popcorn

En Koen komt binnenkort nog met een nieuwigheid op de markt: pikante popcorn. Die zal gelanceerd worden onder de naam van zijn dochter Louise.

Volgens Koen is pikant eten eigenlijk heel gezond. Het klopt dat volgens een recente studie het eten van pepers het risico op overlijden door een hartaanval of beroerte vermindert.

Proeven

Wie alvast graag eens wil proeven van de producten, kan op de website een overzicht terugvinden van de markten waarop Koen zal aanwezig zijn.

Verkooppunten

  • DiVers Groenten & Fruit Kenneth Brans – Zoutleeuwsesteenweg, 80 – Wilderen
  • Dagwinkel Sint-Truiden – Tiensesteenweg, 97 – Sint-Truiden
gratis abonnement Horeca Webzine (1)

Lees meer over pikant leren eten.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: Het Laatste Nieuws

Tags: consumenthobbykokhorecamedewerkerleveranciernieuwsuitbatervoeding
Share26TweetShare
premium partner chef's food products (2)
premium partner pH-20
premium partner keurslager
miikitco partner horeca webzine (2)
premium partner pH-20
premium partner royal teas geluwe
premium partner weyn's honing
Previous Post

Horeca Webzine viert haar eerste verjaardag en mag 14 abonnees uitnodigen

Next Post

9 redenen waarom je spareribs moet bestellen op je date!

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
9 redenen waarom je spareribs moet bestellen op je date!

9 redenen waarom je spareribs moet bestellen op je date!

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

leveranciers-plan-Horeca-Webzine-

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

13/04/2021
Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

13/04/2021
Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

13/04/2021
kelners obers ober

Obers: deze 10 dingen mis je zeker in de lockdown

08/04/2021
horecaconcepten concept concepten

Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2021

06/04/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.