Luidruchtige kinderen in restaurant: zowat € 50 boete

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.140 abonnees.

kinderen restaurant kindvriendelijk horeca webzine

Te luidruchtige kinderen die van het restaurant een speeltuin maken, levert boze blikken en gezucht op van de overige klanten, maar ook van het restaurantspersoneel. In een restaurant in de Amerikaanse staat Georgia ging de zaakvoerder nog een stap verder en rekende omgerekend zowat € 50 ‘boete’ aan vanwege de overlast. 

Inhoudsopgave

Kinderen op restaurant

Kinderen kalm houden op restaurant is niet altijd evident, al hangt volgens veel af van de opvoeding. Te luidruchtige kinderen die van het restaurant een speeltuin maken, we hebben het als zaakvoerder of zaalpersoneel allemaal al wel eens meegemaakt.

Het levert boze blikken en veel gezucht op van de overige klanten en ook van het restaurantspersoneel. Vooral als de ouders of grootouders er geen acht op slaan.

Horeca Vlaanderen en de Gezinsbond deelden al heel wat tips om gezellig met kinderen op restaurant te gaan, hoe je als horeca-uitbater het beste omgaat met kinderen, en hoe het restaurant kindvriendelijk te houden

En toch valt het soms tegen, tot grote ergenis van iedereen. Zo ook in het geval van Kyle en Lyndsey die vorige maand met hun drie kinderen op restaurant gingen. Althans dat beweert de restaurantuitbater.

kinderen restaurant kindvriendelijk horeca webzine today
Lyndsey en Kyle Landmann maakten een foto met vrienden buiten het Toccoa Riverside Restaurant in Blue Ridge, Georgia - Courtesy Lyndsey Landmann

Slecht opgevoede kinderen

Vorige maand bezochten Kyle en Lyndsey met hun drie kinderen en vier andere gezinnen een restaurant in de Amerikaanse staat Georgia. Aan tafel zatern samen tien volwassenen en elf kinderen in de leeftijd van drie tot acht jaar.

Alles verliep vlot tot de ober met de rekening kwam. Op de rekening ontdekten ze dat ze vijftig dollar ‘boete’ extra moesten betalen vanwege hun ‘slecht opgevoede kinderen’. 

Of ze die toeslag ook hebben betaald, is niet vermeld in het artikel van Today, waaraan ze hun verhaal vertelden.

Misplaatste grap 

Het koppel dacht in de eerste instantie dat het om een misplaatste grap ging. Ook haar tafelgenoten begrepen er niets van.

“De kinderen zaten aan één kant van de tafel en gedroegen zich zoals het hoorde”, laat de vader optekenen. “Halverwege de avond zei ik nog dat het ongelofelijk was dat de 11 kinderen zich zo correct gedroegen.”

Op Google Reviews schreef een van de vaders dat zijn kinderen een spelletje of zo zaten te spelen op een tablet tot de maaltjd werd geserveerd, en dat ze na het eten met hun moeder naar buiten gingen terwijl hij wachtte op de rekening. 

Na het dessert waren al enkele ouders naar buiten gegaan met hun kinderen naar het water. 

Reden van ‘boete’ 

Toen Kyle de restauranteigenaar vroeg waarom ze vijftig dollar extra moesten betalen, zei hij dat het een ‘boete’ was omdat de kinderen te luidruchtig waren en omdat ze buiten rondrenden.

“Eerst dacht ik nog dat hij ons ging vertellen dat we die niet moest betalen en ons een compliment wilde maken omdat de kinderen zich zo goed hadden gedragen.”

“Maar al schreeuwend ging hij verder met ons te zeggen we in een Burger King thuishoorden en niet in zijn restaurant. Ik keek om me heen en zag dat iedereen muisstil toekeek naar de show die hij opvoerde en mij wees op de vermelding op de menukaart.”

Adult surcharge: For adults unable to parent $$$.’

Geen commentaar

Toccoa Riverside Restaurant verstrekt openbaar verder geen commentaar.

Toen een medewerker telefonisch werd bereikt, zei hij tegen het magazine Today: “We gaan geen commentaar geven op een beleid dat we al jaren voeren. Wij willen gewoon in het bos wonen en koken.”

Voor- en tegenstanders

Hoewel het koppel duidelijk niet opgezet zijn met het voorval, hun verhaal ook vertelden aan het magazine Today en het verhaal ook een eigen leven gaat leiden op Facebook, kiezen veel volgers van het magazine de kant van het restaurant in een reactie op het Facebook-bericht.

Ik vind dit geweldig. Als alle restaurants dit zouden doen, leren ouders hun kinderen misschien eens manieren.

Een restaurant is geen speeltuin.

Helemaal mee eens, als je kinderen zich niet kunnen gedragen, dan bestel je iets om thuis te laten leveren.

Rotjongens, ik wil er ook geen meer in mijn restaurant.

Op restaurant gaan is een feest en niemand wil dan naast een bende verwende onopgevoede kinderen zitten.

Omhooggevallen restaurantuitbater, is hij dan zelf nooit kind geweest? 

Weer een manier om de rekening illegaal op te drijven.

Benieuwd wat jouw standpunt is. Vertel het ons in onze community.

Kindvriendelijke restaurants

Zoek je een restaurant waar ook je kind het naar z’n zin heeft? In de database van Horeca Webzine vind je er heel zeker, maar ook via onderstaande pagina’s. 

België 

Nederland

Heb of ken je ook een restaurant waar kinderen welkom zijn, vertel er ons dan zeker over in onze community.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bronnen: Today.com, kekmama.nl  

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights