KHN dringt erop aan om de horeca-tsunami in Groningen in te dijken.

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Foto: GIC

Het aanbod aan horecazaken in Groningen wordt steeds gevarieerder. Zó gevarieerd dat die de andere detailhandel lijkt te verdringen. Sommige ooit afwisselende winkelstraten lijken nu nog enkel uit restaurants te bestaan. Er wordt zelfs gesproken over een ‘horeca-tsunami’ in Groningen.

Horeca in Groningen

De ‘horeca-tsunami’ was gisteren één van de gespreksonderwerpen tijdens de bijeenkomst van Horeca Groningen en de gemeente gisteren 4 februari in het voormalige gemeentehuis van Haren. Daar werden de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar de situatie van de detailhandel en de horeca in Groningen. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Groningen, omdat de gemeente dit jaar wil komen met een beleidsactualisatie voor onder andere de detailhandel en horeca.

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door het Bureau Ruimtelijke Ordening (BRO). De eerste resultaten werden gepresenteerd en tal van betrokkenen hebben er een eerste reactie op geven. Hiermee gaat het BRO aan de slag om de definitieve onderzoeksrapporten voor te stellen die binnen twee maanden klaar moeten zijn. In het vierde kwartaal hoopt wethouder Paul de Rook van Economische Zaken dan met voorstellen te komen voor een geactualiseerd beleid.

KHN dringt erop aan om de horeca-tsunami in Groningen in te dijken.

Winkelstraten met uitsluitend horeca?

Voor de bijeenkomst werden zowel winkeliers, horecaondernemers en andere betrokkenen uitgenodigd.

Ook aanwezig was Koninklijke Horeca Nederland (KHN), dat op actualisatie van het gemeentelijke beleid had aangedrongen. Volgens Koninklijke Horeca Nederland is er veel te veel horeca in de stad. En zijn er nu al straten waar alleen nog maar daghoreca is en amper nog gewone winkels. Een echte horeca-tsunami, dus.

KHN

KHN (Koninklijke Horeca Nederland) is dé brancheorganisatie voor de horeca. Wij vertegenwoordigen 20.000 horecaondernemers met ruim een kwart miljoen medewerkers. Als KHN streven we de beste gastvrijheid na, zodat horecaondernemers een inspirerende omgeving kunnen bieden, waar gasten unieke ervaringen en waardevolle momenten kunnen beleven.

De 5 basics van KHN

  1. Service. KHN is de vraagbaak voor de horeca. Het serviceteam staat voor je klaar, op elk moment dat jij het nodig hebt.
  2. Lobby. KHN gebruikt de lobbykracht om de kaders die beleidsmakers en bestuursorganen de branche opleggen, zoveel mogelijk bij je weg te houden als ondernemer.
  3. Advies. KHN biedt persoonlijk advies. Op momenten van opstarten, groeien, ontwikkelen en uitbreiden. Maar ook op de lastige momenten, bij calamiteiten of als je afscheid wilt nemen van de branche.
  4. Informatie. KHN weet wat er speelt in de branche en heeft oren en ogen die openstaan voor trends, ontwikkelingen en wijzigingen op bestuurlijk-gemeentelijk niveau.
  5. Voordeel. Lid zijn van KHN levert direct voordeel op in de vorm van besparingen. De partners zijn geselecteerd op gunstige prijzen en voorwaarden, maar ook op het juiste serviceniveau en ervaring met de horeca.

Lees meer over de horeca-tsunami in Groningen.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: GIC

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten