Categorie: Kennisbank

Via Horeca Webzine, het online horecamagazine vind je diverse weetjes, tips en recepten van en voor de horeca in België en Nederland.

aug 12
FAQ: Mag ik mijn sluitingsdag en openingsuren aanpassen?

Nu de lockdown van de corona-crisis voorbij is, wil je misschien graag langer open blijven in de week of in het weekend om het verlies wat te beperken. Of zelfs een aantal maanden geen of een andere sluitingsdag te handhaven. Maar mag dat? We zochten het even uit.

jun 23
Kreeft, langoest en langoustine. Met videorecept van Peter Goosens.

Nee, de kreeft is niet de stoere echtgenoot van de slankere langoest! Het zijn heel verschillende schaaldieren. Even de verschillen en een recept.

jun 19
Kabeljauw: interessante weetjes, video en 2 recepten

Wat haring is voor Nederlanders, is kabeljauw voor Noren; de vis prijkt er zelfs op de bankbiljetten. In veel landen is gedroogde kabeljauw ook een lekkernij en bekend als stokvis, bakkeljauw en bacalhao.

jun 17
Sollicitatieverlof: wat is dat?

Tijdens een opzeggingstermijn mag je werknemer, met behoud van loon, van het werk wegblijven om een nieuwe job te zoeken. Het sollicitatieverlof geldt zowel voor voltijdse als deeltijdse werknemers maar slechts in verhouding tot de duur van de arbeidsprestaties.

jun 12
Correct sushi eten. De 5 basisregels van chef Naomichi Yasuda

Heel wat mensen zijn er zich niet van bewust, maar er bestaan regels over hoe je correct sushi moet eten. De Japanse chef Naomichi Yasuda van Sushi Bar Yasuda zet de basisregels nog eens op een rijtje.

feb 03
De 8 typische wijnen uit de Elzas (Alsace)

De meeste wijnen uit de Elzas worden vernoemd naar de druiven waarvan ze zijn gemaakt. Elke druif heeft een eigen herkenbare smaak.

jan 29
Een horecazaak succesvol starten: check deze 12 stappen

Een horecazaak starten is een hele uitdaging. Doorloop de onderstaande checklist en start je horecazaak succesvol!

jan 02
Oliebollen over? Met deze 3 recepten maak je er iets nieuws van.

Wat te doen met de overgebleven oliebollen? Weggooien is niet nodig.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights