Categorie: Kennisbank

Via Horeca Webzine, het online horecamagazine vind je diverse weetjes, tips en recepten van en voor de horeca in België en Nederland.

dec 29
De 6 horecatrends die de coronacrisis zullen overleven

De horeca ziet er tijdens de coronacrisis anders uit dan normaal. Heel wat horeca-uitbaters zijn creatief en passen hun zaak en activiteiten aan die misschien wel blijvend zullen zijn. We zien volgende 6 trends die deze crisis misschien wel gaan overleven. En die misschien wel kunnen gefinetuned worden.

dec 26
Deze informatie moet op een etiket staan in 2022

Verpak je levensmiddelen? Dan moet je op het etiket de voedingswaarde vermelden, zoals de hoeveelheid vetten, eiwitten of koolhydraten. Lees hier wat er nog meer over de voedingswaarde op het etiket moet (of mag) en ook hoe het erop moet staan in 2021.

nov 23
Doormodderen of de boel verkopen voor €1

Bij veel cafetiers en cateraars staat het water al een tijdje aan de lippen. Het geld is dan bij velen echt op. Moet je doormodderen of de boel te koop zetten? Maar een horecazaak is nu niks waard. Bij een vat bier krijg je een café als je de huur maar verder betaalt. Horecamakelaars raden echter ondernemers af om nu te verkopen.

okt 19
Een goede eigen website voor je horecazaak maak je met deze 5 tips

Geen enkel horecabedrijf kan nog zonder een eigen website. Zeker nu in de horeca-lockdown dat men terugvalt op takeaway. Maar zelfs al verkoop je geen producten online, dan nog kan je met jouw website jouw bedrijf voorstellen en vertellen wat je te bieden hebt. Enkele tips.

sep 24
Download de inspiratiegids voor een familievriendelijk hotel met meer dan 100 tips

Laat ons ook niet vergeten dat als kinderen een goede vakantie hebben in een familievriendelijk logies, dan hebben de ouders of grootouders dat ook.

sep 23
Agressief gedrag door gasten in de horeca. Zo reageer je. 5 tips en weetjes.

Agressief gedrag; ze kunnen erover meepraten, de mannen en vrouwen in de horeca.

sep 22
5 eetgelegenheden: restaurant, bistro, brasserie, Grand Café en tearoom. Ken je de verschillen?

Waar komen de namen van die eetgelegenheden vandaan, en waarin verschillen deze van elkaar?

sep 21
Verleid de gasten in je bedrijfsrestaurant om gezonder te eten met dit 4-stappenplan

Je kunt een bedrijfsrestaurant zó inrichten dat het werknemers verleidt om gezonder te gaan eten!

mrt 31
Voedingstips en recepten voor een frisse en sterke herstart

Op een ogenblik kloeg ik over stramme spieren. Een oud-klasgenoot en restaurantuitbater wees mij op een mogelijks tekort aan magnesium. En inderdaad, na een bloedproef bleek ik een licht tekort te hebben opgebouwd. Stress, suiker- en cafeïnehoudende dranken, alcohol en tabaksrook onttrekken magnesium uit het lichaam. En je krijgt het vooral binnen met noten, donkergroene bladgroenten en orgaanvlees. Nu niet direct voeding die ik dagelijks verorberde. Hier enkele voedingstips voor een frisse en sterke herstart.

mrt 16
Hotter is hot: nog een trend voor de komende 10 jaar

The Guardian maakte een lijst met trends voor het nieuwe decennium. En naast cashless payments en paddestoelen was er nog 1 trend die de horeca aanbelangt. Hotter is Hot. Ik vertel je wat over mijn pepers.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je van 14 januari tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights