Dit jaar opvallend meer leerlingen in de Belgische hotelscholen

5/5
leerlingen-hotelscholen-horeca

Er zijn dit jaar opvallend meer leerlingen in de hotelscholen. Dat blijkt uit een bevraging van vormingsorganisatie Horeca Forma.

Stijging met gemiddeld 10 procent

Scholen rapporteren een stijging van gemiddeld 10 procent in de inschrijvingsaantallen. Ook vorig schooljaar was er al een stijging, maar minder uitgesproken.

Volgens Horeca Forma heeft dat te maken met de grote tewerkstellingskansen in de sector, maar is er door de coronacrisis ook meer waardering gegroeid voor de horeca.

Studieaanbod horeca

Er zijn in Vlaanderen 32 secundaire scholen met een studieaanbod horeca.

Vorig schooljaar (2020-2021) waren de inschrijvingsaantallen al met 6 procent gestegen, nu is dat 8 tot 15 procent in de scholen die door Horeca Forma werden bevraagd. Het zijn de eerste stijgingen in jaren.

Corona

Corona heeft een belangrijke rol gespeeld in die kentering. Tijdens een groot deel van de de crisis bleven restaurants en cafés noodgedwongen dicht en zat het personeel thuis. Velen van hen hielden de horeca daarna voor bekeken.

Veel vraag naar personeel

Dat betekent dat er veel werk is in de horeca en dat heeft allicht bij veel beginnende studenten (en hun ouders) een rol gespeeld, zegt Horeca Forma.

Tegelijk, zegt de vormingsorganisatie, zijn er sinds begin 2020 ruim 1500 werkgevers bijgekomen in de horeca en ook zij moeten aanwerven. LEES MEER.

Bron: VRTnws

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten

Geverifieerd door MonsterInsights