Reeds 85 jaar bizarre hoteljob: eendenbutler. Weetjes en video.

5/5

Koks en kamermeisjes zijn er in elk hotel, maar sommige resorts vormen het decor voor even unieke als bizarre jobs. Of wat dacht je van een eendenbutler, een sprookjesverteller of een muntenwasser?

Eendenbutler

Anthony Petrina is ‘duckmaster’ of eendenbutler in het ‘The Peabody Hotel’ in Memphis. Zijn 5 eenden hebben hun eigen paleis en hem als persoonlijke butler.

Al wat de eenden van ‘The Peabody Hotel’ in Memphis voor die privileges moeten doen, is dagelijks de lift naar beneden nemen en vervolgens wat plonsen in de fontein in de lobby.

Dat allemaal onder het waakzame oog van ’duckmaster’ Anthony Petrina (31). “Ik heb de beste 9 to 5-job in de wereld.”

eendenbutler
Foto: The Peabody Hotel

The Peabody Hotel

Het is iets voor 11 uur in de voormiddag. De statige lobby van ‘The Peabody Hotel‘ in hartje Memphis zit volgepakt met tientallen gasten die trillen van pure voorpret.

Lokale trekpleisters als Graceland en de Sun Studio, respectievelijk de plaats waar Elvis woonde en waar hij zijn eerste plaatjes opnam, hebben ze al bezocht; straks gaan ze ook nog door Beale Street flaneren.

Reeds 85 jaar bizarre hoteljob: eendenbutler. Weetjes en video. 1
- ADVERTENTIE -

Maar nu zitten ze, smartphone in de aanslag, klaar om de derde grootste toeristische troef van Memphis met eigen ogen te aanschouwen: de dagelijkse ‘march of the ducks’ in ‘The Peabody Hotel’.

Ping! De liftdeur van het hotel gaat open. Vijf eenden spurten door de mensenzee, over een rode loper, recht naar hun privézwembad: de marmeren fontein in de hotellobby.

De ruimte vult zich met langgerekte ‘oohs’ en ‘aahs’, de zenuwachtige opwinding van daarnet heeft plaatsgemaakt voor pure gelukzaligheid. Pas wanneer de hartslag van de aanwezigen weer wat gedaald is, neemt Anthony Petrina het woord.

U bent zonet deel geworden van een lange traditie”, zegt hij plechtig. “Al 85 jaar laten we onze Peabody-eenden om 11 uur naar beneden komen. Om 17 uur gaan ze terug naar boven. Naar hun Royal Duck Palace op het dak van het hotel.”

Bekijk meer nieuws uit de hotelwereld.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Deel die in onze groep op Facebook.


Bron: Het Laatste Nieuws

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je van 14 januari tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights