Koks en kamermeisjes zijn er in elk hotel, maar sommige resorts vormen het decor voor even unieke als bizarre jobs. Of wat dacht je van een eendenbutler, een sprookjesverteller of een muntenwasser?
Inhoudsopgave
Eendenbutler
Anthony Petrina is ‘duckmaster’ of eendenbutler in het ‘The Peabody Hotel’ in Memphis. Zijn 5 eenden hebben hun eigen paleis en hem als persoonlijke butler.
Al wat de eenden van ‘The Peabody Hotel’ in Memphis voor die privileges moeten doen, is dagelijks de lift naar beneden nemen en vervolgens wat plonsen in de fontein in de lobby.
Dat allemaal onder het waakzame oog van ’duckmaster’ Anthony Petrina (31). “Ik heb de beste 9 to 5-job in de wereld.”

The Peabody Hotel
Het is iets voor 11 uur in de voormiddag. De statige lobby van ‘The Peabody Hotel‘ in hartje Memphis zit volgepakt met tientallen gasten die trillen van pure voorpret.
Lokale trekpleisters als Graceland en de Sun Studio, respectievelijk de plaats waar Elvis woonde en waar hij zijn eerste plaatjes opnam, hebben ze al bezocht; straks gaan ze ook nog door Beale Street flaneren.
Het Arizona-plan brengt kansen en uitdagingen voor de horecasector
De horecasector in België staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen door de invoering van het zogenaamde "Arizona"-plan. Dit plan,...
Wereldkankerdag 2025: de invloed van je voeding op kanker
Op 4 februari 2025 is het Wereldkankerdag, een dag die wereldwijd in het teken staat van bewustwording en preventie van...
Protest tegen rookverbod op horecaterrassen en in rookruimtes
De Belgische horecasector reageert verontwaardigd op de recente beslissing van de regering-De Wever om vanaf 2025 roken op terrassen en...
‘Week van het Witloof’: 10 unieke recepten met witloof
Of je nu houdt van klassieke bereidingen of graag experimenteert met nieuwe smaken, de 'Week van het Witloof' biedt inspiratie...
Yan Yat 2025: rauwe vis op iedereens verjaardag
Yan Yat, ook bekend als “Iedereens Verjaardag”, wordt gevierd op de zevende dag van het Chinese Nieuwjaar en valt in...
Maar nu zitten ze, smartphone in de aanslag, klaar om de derde grootste toeristische troef van Memphis met eigen ogen te aanschouwen: de dagelijkse ‘march of the ducks’ in ‘The Peabody Hotel’.
Ping! De liftdeur van het hotel gaat open. Vijf eenden spurten door de mensenzee, over een rode loper, recht naar hun privézwembad: de marmeren fontein in de hotellobby.
Imbolc: zuivel, broden, wintergroenten en pannenkoeken op 2 februari
Imbolc, gevierd op 2 februari, markeert het midden van de winter en de eerste tekenen van de naderende lente. Deze...
Afscheid op 1 februari van een icoon in de horecawereld
Geboren op 27 mei 1946 in Kortrijk, overleed Jean-Pierre Malysse, icoon in de horecawereld, op 78-jarige leeftijd in het AZ...
Dit zijn de 5 belangrijkste voedingsmiddelen tegen erectiestoornissen
Ook de fysieke en mentale gezondheid van wie werkt in de horeca is voor Horeca Webzine belangrijk. Daarom even aandacht...
De ruimte vult zich met langgerekte ‘oohs’ en ‘aahs’, de zenuwachtige opwinding van daarnet heeft plaatsgemaakt voor pure gelukzaligheid. Pas wanneer de hartslag van de aanwezigen weer wat gedaald is, neemt Anthony Petrina het woord.
“U bent zonet deel geworden van een lange traditie”, zegt hij plechtig. “Al 85 jaar laten we onze Peabody-eenden om 11 uur naar beneden komen. Om 17 uur gaan ze terug naar boven. Naar hun Royal Duck Palace op het dak van het hotel.”
Bekijk meer nieuws uit de hotelwereld.
Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Deel die in onze groep op Facebook.
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!