Het woord horeca is een samentrekking van hotel (HO), restaurant (RE) en café (CA)
Binnen de horecasector vinden we heel wat verschillende soorten zaken.
In het overzicht van Horeca Webzine onderscheiden we de horecazaken die vooral dranken (CA), eten aan de kaart (RE) en een overnachting (HO) aanbieden.
Bij de horecazaken die eten bereiden, onderscheiden we de zaken die vooral eten aan de kaart ter plaatse serveren en eten om af te halen aanbieden.
Drinken
Horecazaken waar het aanbieden van koude en/of warme dranken de core-business is zoals cafés, volkscafés, kroegen, tavernes, tea-rooms, koffiehuizen, cocktailbars, nightbars,…
Horecazaken waar het aanbieden van eten aan de kaart de core-business is zoals restaurants, brasseries, bistro’s, tavernes, snackbars, eetcafés, pannenkoekenhuisjes,…
Horecazaken waar het aanbieden van een snelle hap (fastfood) om mee te nemen de core-business is zoals frituren, broodjeszaken, hamburger- & pizza-drive-ins, take-aways,…
Horecazaken waar het aanbieden van een overnachting met ontbijt en extra diensten de core-business is zoals hotels, B&B’s, resorts, hostels, motels, botels, pensions,…