Horecanieuws 22: toolbox, Horeca Middenkempen, Karen Hallemans en Horeca flitscontroles

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.249 abonnees.

ober-obers-kelner-horeca-horecanieuws

In de afgelopen week mochten we weer heel wat nieuws uit de horecasector optekenen. De opmerkzaamste zijn de lancering van de toolbox voor horeca-uitbaters en eventorganisatoren, de decennia intense en vruchtbare samenwerking van Horeca Middenkempen en Karen Hallemans die Christiaan Michiels opvolgt als voorzitter van Horeca Mechelen. Horeca Van Zon die de fakkel terug meeneemt naar Lommel en de Horeca Flitscontroles in juni sluiten het rijtje van nieuwsfeiten uit de sector af.   

Inhoudsopgave

Toolbox voor horeca-uitbaters en eventorganisatoren

Leuven lanceert een nieuwe online toolbox die horeca-uitbaters en organisatoren van evenementen moet helpen om grensoverschrijdend gedrag in het nachtleven te voorkomen en aan te pakken. Dat heeft de stad donderdag bekendgemaakt.

De inhoud van de toolbox, die de naam ‘Leuven cares’, kreeg, werd samengesteld op basis van goede praktijken bij enkele concertzalen en cafés in Leuven, zoals Het Depot, Nacht, fakbars en jeugdevents. Ook ervaringen uit andere steden werden meegenomen. Lees gratis verder… 

horeca webzine nieuws kennisplatform

Horeca Middenkempen: 10 jaar intense en vruchtbare samenwerking mét resultaten

Horeca Middenkempen, de succesvolle regionale afdeling van Horeca Vlaanderen, hield haar jaarlijks netwerkevent  ‘Horeca(M)eating’ in Domein De Vesten Laakdal met zo’n 160-tal horeca-zaakvoerders. Het dynamisch bestuur mocht al 10 kaarsjes uitblazen.

Voorzitter Joris Wils in Nnieuws: “Ons huidig bestuursteam nam precies 10 jaar geleden het initiatief om onze gezamenlijke belangen samen te verdedigen, zowel op regionaal gebied, als nationaal. … Eén jaar later, in 2015, organiseerden we ons allereerste evenement om de Kempense horeca in onze regio uit te bouwen onder de leuze: Horeca Middenkempen < Samen Sterk. Lees gratis verder… 

Karen Hallemans volgt Christiaan Michiels op als voorzitter Horeca Mechelen

Karen Hallemans baat Het Kunstuur Café uit en heeft ook een cateringzaak met middeleeuwse en vegan gerechten. Ze was al ondervoorzitter en wil als nieuwe horecavoorzitter van Mechelen vooral inzetten op verjonging en een betere communicatie.

Christiaan Michiels van restaurant Cosma ruilt na 10 jaar zijn functie als horecavoorzitter van Mechelen in voor horecavoorzitter van de provincie Antwerpen.

Johan Beyens van café Zapoi wordt dan weer de nieuwe ondervoorzitter. Hij wil het uitgaansleven in Mechelen een nieuwe boost geven. Bekijk gratis de videoreportage van RTV…

Horeca Van Zon wint Fakkel 2024

Horeca Van Zon met hoofdzetel in Lommel en winkelcentrum in Beringen mag zich één jaar lang het meest verdienstelijke familiebedrijf van Limburg noemen. Democo Group en Fruitsnacks staan mee op het podium.

“Met deze prestigieuze onderscheiding willen we familiale ondernemingen in onze provincie belonen en tegelijk inspireren om dezelfde continuïteit en visie aan de dag te leggen als onze laureaat en de andere genomineerden”, zeggen Johann Leten & Ellen Olislagers, gedelegeerd bestuurder en directeur eigenaars-ondernemers van Voka – KvK Limburg. 

Marion Van Zon in internetgezet.be: “Deze prijs is een mooie bekroning voor al het harde werk dat de medewerkers dag in en dag uit verrichten in het bedrijf. Het familiegevoel is zo belangrijk voor ons, dat is echt wel de sterkte van onze onderneming.”   

Op donderdag 6 juni kan Marion Van Zon ook een historische dubbel realiseren. Ze is namelijk genomineerd voor de 30ste Ondernemersprijs Herman Dessers. Lees gratis verder…

Horeca Webzine partner van Black Box 2024

Het BBQ-team Wettels On Fire uit Ninove bestaat 10 jaar en dit zal, net als het vijfjarig bestaan van Horeca Webzine in 2024, niet onopgemerkt voorbij gaan. Om dit te vieren organiseren ze voor het eerst het Black Box Culinair BBQ-kampioenschap. Dit zal doorgaan op 29 en 30 juni 2024 op de Graanmarkt en het Twijnsterplein in Ninove. Je kan je nu al inschrijven!

Horeca Webzine is partner en nodigt je uit…

Horeca Flitscontroles in juni

Net als in 2023 zullen in 2024 in verschillende sectoren flitscontroles worden georganiseerd om sociale fraude te bestrijden. Gedurende de maand juni 2024 zullen dergelijke controles plaatsvinden in de horecasector (PC 302).

Ter herinnering: deze flitscontroles worden aangekondigd door de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) en zijn voornamelijk informatief en preventief van aard. Dit belet de sociale inspecteurs echter niet om een proces-verbaal op te stellen als er ernstige of herhaalde inbreuken worden vastgesteld. In dergelijke gevallen kunnen sancties worden opgelegd. Lees gratis verder…

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights