Horecanieuws 24: minder vacatures bij VDAB en gratis opleiding bij de horecabrigade

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.251 abonnees.

horecanieuws vdab opleiding horecabrigade

In de afgelopen week mochten we weer heel wat nieuws uit de horecasector optekenen. De opmerkzaamste zijn de minder vacatures bij VDAB voor studentenjobs, de Zottegemse horeca die niet te spreken is over de late communicatie, de horecabrigade en de nieuwe Nederlandse regels voor Aziatische restaurants. De drie gezusters van Noordwijkhout, de onbekende Catelaanse sterren, Nick Bril en acht Bornemse cafés sluiten het rijtje van nieuwsfeiten uit de horecasector deze week af.

Inhoudsopgave

Min­der vaca­tu­res bij VDAB voor stu­den­ten­jobs in hore­ca aan kust

In de vacaturebank van VDAB staan 219 studentenjobs open bij de horeca aan de kust. Dat is minder dan de voorbije jaren in dezelfde periode, wellicht omdat we nog maar weinig terrasjesweer gekregen hebben. Maar VDAB trekt wel met mobiele workshops naar de kustgemeenten. 
de kust vdab horeca horecajobs

Verplichting bekers op BK wielrennen is niet overal haalbaar

Op zondag 23 juni wordt het BK wielrennen in Zottegem gereden. Vorige week kregen horecazaken in en rond het parcours een brief van de stad, waarin ze verplicht worden bekers te gebruiken of een veiligheidsagent in te zetten. Die moet dan controleren of niemand een glas of fles meeneemt naar buiten. “Waarom wisten wij dat niet vroeger”, klinkt het, “nu nog aan bekers en veiligheidsmensen geraken lukt bijna niet meer”. Sommigen vragen een alternatief.

Dat herbruikbare bekers veiliger zijn op en langs het parcours, dat begrijpen de horeca-uitbaters wel. Het is veiliger, zowel voor hen zelf als voor passerende renners. Maar dat dit nog geen 2 weken vóór het Belgisch kampioenschap in een brief wordt meegegeven, dat vinden ze wel te laat. 

Lees gratis verder…

Horecabrigade: gratis opleiding horeca

Zie jij een job in de horeca wel zitten, maar mis je nog wat ervaring? Schrijf je in voor de horecabrigade en leer alle nodige skills tijdens een gratis opleiding. Gekwalificeerde docenten vol passie voor de horeca, leren je alles wat je moet weten. 

Van de juiste etiquette en tafeldekking tot een overvolle plateau dragen en inschenken. Na deze opleiding ben je helemaal klaar voor jouw vakantie/flexi of vaste job in de horeca. Bovendien heb je tijdens een receptie de kans om in contact te komen met verschillende horeca-uitbaters die hun vacatures meebrengen.  

Klik voor de data en praktische informatie

Zwolse restauranthouder niet blij met nieuwe regels voor Aziatische restaurants

Het wordt heel moeilijk, misschien zelfs wel onmogelijk om nog deskundige koks uit Thailand naar Nederland te halen. Dat zegt Paul van der Helm van restaurant BaiYok in Zwolle. Vanaf 1 juli worden de regels strenger. Een kok uit de EU kan zich in een half jaar de Thaise kookkunst eigen maken, vindt Den Haag.

“Een belediging voor het ambacht”, stelt Van der Helm tegen de NOS. De Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers vreest dat dit leidt tot een kaalslag.

Lees gratis verder…

Drie zussen runnen samen een restaurant 

De drie gezusters van Noordwijkerhout; zo staan Kim, Joyce en Anouk Koster bekend in hun Zuid-Hollandse dorp. Samen met hun ouders hadden ze een droom om een familierestaurant te openen. Inmiddels runnen ze met z’n drieën het succesvolle Brasserie Op Dorp.

Maak er gratis kennis mee…

kim joyce anouk koster brasserie op dorp horeca restaurant
De ouders Koster met hun drie dochters - Foto via Facebookpagina

De drie onbekende Catalaanse sterren van ’s werelds beste restaurant Disfrutar

Het Barcelonese restaurant Disfrutar van het ultracreatieve trio Eduard Xatruch, Mateu Casañas en Oriol Castro werd donderdag uitgeroepen tot het beste ter wereld. Gastronomisch zijn de chefs gekneed door Ferran Adrià van het legendarische El Bulli.

Lees gratis verder…

 

Restaurant The Jane als enige Belgisch restaurant bij ‘The World’s 50 Best Restaurants’

Het Antwerpse tweesterrenrestaurant The Jane van Nick Bril is, volgens culinaire experts van de gerenommeerde internationale rangschikking The World’s 50 Best Restaurants, het 36ste beste restaurant ter wereld. De lijst werd in de Amerikaanse stad Las Vegas bekendgemaakt tijdens een awardceremonie.

De rangschikking van The World’s 50 Best Restaurants heeft sinds de start in 2002 een grote naam opgebouwd in de internationale culinaire wereld. De lijst wordt opgemaakt door een jury van ongeveer 1.000 onafhankelijke chef-koks, culinaire journalisten en restauranteigenaars. Die experts kunnen elk stemmen op hun tien favoriete gastronomische ervaringen van het voorbije anderhalf jaar.

Lees gratis verder…

MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Acht Bornemse cafés vormen één toog

Maandag 17 juni spelen de Rode Duivels hun eerste match van het Europees Kampioenschap. In Bornem geven die dag acht cafés de aftrap van hun EK-seizoen op het Cardijnplein. Daar bemannen ze ook op 22 en 26 juni de toog als één team.

Belangrijk om te weten: na elke match is er een after-party. “De eerste drie matchen liggen al vast, maar als de Rode Duivels doorstoten, zal het grote scherm gewoon blijven staan”, zegt Klaas Goossens van café Belle-Vue in Bornem. Lees gratis verder…

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights