In de afgelopen week mochten we weer heel wat nieuws uit de horecasector optekenen. De opmerkzaamste zijn de minder vacatures bij VDAB voor studentenjobs, de Zottegemse horeca die niet te spreken is over de late communicatie, de horecabrigade en de nieuwe Nederlandse regels voor Aziatische restaurants. De drie gezusters van Noordwijkhout, de onbekende Catelaanse sterren, Nick Bril en acht Bornemse cafés sluiten het rijtje van nieuwsfeiten uit de horecasector deze week af.
Inhoudsopgave
Minder vacatures bij VDAB voor studentenjobs in horeca aan kust
Verplichting bekers op BK wielrennen is niet overal haalbaar
Op zondag 23 juni wordt het BK wielrennen in Zottegem gereden. Vorige week kregen horecazaken in en rond het parcours een brief van de stad, waarin ze verplicht worden bekers te gebruiken of een veiligheidsagent in te zetten. Die moet dan controleren of niemand een glas of fles meeneemt naar buiten. “Waarom wisten wij dat niet vroeger”, klinkt het, “nu nog aan bekers en veiligheidsmensen geraken lukt bijna niet meer”. Sommigen vragen een alternatief.
Dat herbruikbare bekers veiliger zijn op en langs het parcours, dat begrijpen de horeca-uitbaters wel. Het is veiliger, zowel voor hen zelf als voor passerende renners. Maar dat dit nog geen 2 weken vóór het Belgisch kampioenschap in een brief wordt meegegeven, dat vinden ze wel te laat.
Vanille Madagascar
Hotel-Restaurant De Kommel
Weilandshof
NOOR & NOOR
The Mastercooks of Belgium
Jeanne Gennar, Coffee with a Soul
Chef & Knife
Bulles de Princesse
Restaurant Cédric
Kyzoe Hosting & Design
Belgische Keurslagers
Horecabrigade: gratis opleiding horeca
Zie jij een job in de horeca wel zitten, maar mis je nog wat ervaring? Schrijf je in voor de horecabrigade en leer alle nodige skills tijdens een gratis opleiding. Gekwalificeerde docenten vol passie voor de horeca, leren je alles wat je moet weten.
Van de juiste etiquette en tafeldekking tot een overvolle plateau dragen en inschenken. Na deze opleiding ben je helemaal klaar voor jouw vakantie/flexi of vaste job in de horeca. Bovendien heb je tijdens een receptie de kans om in contact te komen met verschillende horeca-uitbaters die hun vacatures meebrengen.
De Griekse keuken uitgeroepen tot de beste ter wereld voor 2025
De Griekse keuken is onlangs door TasteAtlas uitgeroepen tot de beste ter wereld voor 2025, gebaseerd op beoordelingen van meer...
Groter aanbod alcoholvrij bier kan omzet met 16% verhogen
De Nederlandse horecasector staat voor een aanzienlijke kans: door het verbeteren van het aanbod van alcoholvrij en alcoholarm bier kan...
Eten en filosofie: voeding en denkwijzen gaan hand in hand
In de afgelopen decennia hebben filosofen, sociologen en ethici zich steeds meer verdiept in de betekenis van voedsel en de...
Zwolse restauranthouder niet blij met nieuwe regels voor Aziatische restaurants
Het wordt heel moeilijk, misschien zelfs wel onmogelijk om nog deskundige koks uit Thailand naar Nederland te halen. Dat zegt Paul van der Helm van restaurant BaiYok in Zwolle. Vanaf 1 juli worden de regels strenger. Een kok uit de EU kan zich in een half jaar de Thaise kookkunst eigen maken, vindt Den Haag.
“Een belediging voor het ambacht”, stelt Van der Helm tegen de NOS. De Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers vreest dat dit leidt tot een kaalslag.
Drie zussen runnen samen een restaurant
De drie gezusters van Noordwijkerhout; zo staan Kim, Joyce en Anouk Koster bekend in hun Zuid-Hollandse dorp. Samen met hun ouders hadden ze een droom om een familierestaurant te openen. Inmiddels runnen ze met z’n drieën het succesvolle Brasserie Op Dorp.
De drie onbekende Catalaanse sterren van ’s werelds beste restaurant Disfrutar
Het Barcelonese restaurant Disfrutar van het ultracreatieve trio Eduard Xatruch, Mateu Casañas en Oriol Castro werd donderdag uitgeroepen tot het beste ter wereld. Gastronomisch zijn de chefs gekneed door Ferran Adrià van het legendarische El Bulli.
Smerig gedrag van gasten in de horeca. 6 getuigenissen van kelners
Zes kelners uit de Nederlandse horeca klappen anoniem uit de biecht over het smerig gedrag van de gasten. Huiver mee!
Voor een gezond genot in 2025 moet je dit drinken
Het is een voedzame, gefermenteerde drank die bekend staat om zijn probiotische voordelen en veelzijdige smaak. Het zelf maken ervan...
Top 20 van de slechtst beoordeelde gerechten ter wereld
Onlangs publiceerde het culinaire platform TasteAtlas een lijst met de slechtst beoordeelde gerechten ter wereld, gebaseerd op de beoordelingen van...
Dit wordt waarschijnlijk de snelstgroeiende fastfoodketen in 2025
In de wereld van fastfood is verandering een constante. Nieuwe trends, veranderende consumentenvoorkeuren en innovatieve concepten blijven de markt opschudden....
Met eigen consumpties naar de kroeg, nieuwste trend in Nederland
In de Nederlandse horeca is een opvallende trend zichtbaar: gasten nemen steeds vaker hun eigen consumpties mee naar cafés en...
Restaurant The Jane als enige Belgisch restaurant bij ‘The World’s 50 Best Restaurants’
Het Antwerpse tweesterrenrestaurant The Jane van Nick Bril is, volgens culinaire experts van de gerenommeerde internationale rangschikking The World’s 50 Best Restaurants, het 36ste beste restaurant ter wereld. De lijst werd in de Amerikaanse stad Las Vegas bekendgemaakt tijdens een awardceremonie.
De rangschikking van The World’s 50 Best Restaurants heeft sinds de start in 2002 een grote naam opgebouwd in de internationale culinaire wereld. De lijst wordt opgemaakt door een jury van ongeveer 1.000 onafhankelijke chef-koks, culinaire journalisten en restauranteigenaars. Die experts kunnen elk stemmen op hun tien favoriete gastronomische ervaringen van het voorbije anderhalf jaar.
Acht Bornemse cafés vormen één toog
Maandag 17 juni spelen de Rode Duivels hun eerste match van het Europees Kampioenschap. In Bornem geven die dag acht cafés de aftrap van hun EK-seizoen op het Cardijnplein. Daar bemannen ze ook op 22 en 26 juni de toog als één team.
Belangrijk om te weten: na elke match is er een after-party. “De eerste drie matchen liggen al vast, maar als de Rode Duivels doorstoten, zal het grote scherm gewoon blijven staan”, zegt Klaas Goossens van café Belle-Vue in Bornem. Lees gratis verder…
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!