Via Horeca Webzine, het interactief online horecamagazine, vind je alle laatste nieuws van en voor de horeca in de wereld. Heb je ook nieuws? Deel het in onze community.
VLAM heeft samen met de visserijsector voor de 35ste keer een Vis van het Jaar gekozen. De keuze valt op schartong, een nog ondergewaardeerde vissoort in ons land, die in de zomer- en herfstmaanden op zijn best is, en momenteel vooral geëxporteerd wordt. Schartong is een bijvangst van de Belgische tongvisserij.
Nu het alcoholplan eerder deze week goedgekeurd is door de federale en deelstaatregeringen waarbij de horeca gratis water gaat moeten aanbieden om alcoholmisbruik tegen te gaan, is er nu ook een aanpassing aan het terreurplan goedgekeurd. In het plan staat dat alle keukenmessen vanaf 5 april een afgeronde punt moeten hebben. Controle zal intensief uitgevoerd worden door FAVV en Economische zaken. Onze partner Chef & Knife is dan ook dit weekend volop in de weer om alle messen die hij least aan horeca en hotelscholen aan te passen. Je kan het…
We hebben allemaal de verschrikkelijke beelden gezien van de aardbevingen in Turkije en Syrië waar niemand ongevoelig voor kan blijven. Ook The Mastercooks of Belgium niet. Daarom dat de organisatie met meer dan 120 actieve leden - gaande van chefs van toprestaurants, brasseries, feestzalen en cateringbedrijven tot thuiskoks en consultants - ook een actie heeft opgezet om geld in te zamelen. #SYRIETURKIJE1212 #1200books4TurkeySyria
Op 14 november werd het receptenboek "The Mastercooks: top van de Belgische gastronomie" voorgesteld aan de pers. Het is een 368 pagina's dik boek met meer dan 100 unieke toprecepten van de Belgische Mastercooks perfect in beeld gebracht door Heikki Verdurme. Kortom, een ideaal geschenk voor onder de kerstboom. Wacht niet om het te bestellen!
Het overlijden door zelfdoding van Rudy Van Lancker, de eigenaar van ‘Chez Léon’ en ‘Aux Armes de Bruxelles’, doet vragen rijzen over de mentale gezondheid van horeca-uitbaters. Horeca Brussel vraagt uitdrukkelijk de Brusselse regering om na te denken over psychische steun voor horeca-ondernemers die het nodig hebben.
Je terras ook op deze pagina? Klik hier.
Je terras ook op deze pagina? Klik hier.
Je terras ook op deze pagina? Klik hier.
Je terras ook op deze pagina? Klik hier.
Je terras ook op deze pagina? Klik hier.