Via Horeca Webzine, het interactief online horecamagazine, vind je alle laatste nieuws van en voor de horeca in de wereld. Heb je ook nieuws? Deel het in onze community.
In minder dan 5 jaar tijd heeft de Facebookgroep ‘Horeca Tweedehands Occasion’ van Horeca Webzine al meer dan 13.000 leden waarvan zowat 90% actief. Dagelijks worden er tientallen aanbiedingen gepost, geboden en gekocht. Tweedehands is geen nieuw fenomeen, maar wel de grote groei. Benieuwd of jij ook soms wel iets te koop aanbiedt of koopt van een collega. Enkele tips waar je toch best op let.
Zonder taart of pannenkoeken is Driekoningen niet compleet. Wie de boon in het gebak vindt, is even koning en mag een papieren kroon op het hoofd zetten.
Wat kun je het best drinken om een kater tegen te gaan na een avondje stappen? Chinese onderzoekers claimen het antwoord te hebben gevonden.
In 2024 bestaat Horeca Webzine 5 jaar. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Dankzij 21 toppers - horecazaken, cateringbedrijven, feestzalen en horecaleveranciers - kunnen we een heel jaar lang jullie - onze abonnees en volgers op sociale media - blij maken via 50 eenvoudige winacties. Maak kennis met deze toppers die samen met ons de kaarsjes uitblazen en zie ook hoe jij aanspraak kan maken op één van de 250 geschenken die over 50 weken worden verloot.
Een eerste reeks van 50 culinaire citaten, quotes en (scheve) wijsheden over eten om je volgers mee op te vrolijken
Niettegenstaande speculaas wel het hele jaar door te verkrijgen is, vindt de verkoop van deze fijn gekruide koekjes zijn hoogtepunt rond Sinterklaas. Maar wat is nu speculaas, van waar komt de naam, en wat zijn speculaasvrijers? Dat vertellen we je hier in dit artikel.
Ook dit jaar ging VLAM, het Vlaams centrum voor Agro- en Visserijmarketing, op zoek naar de ‘Viskok van het Jaar’. Tijdens deze 34ste editie daagde VLAM samen met de vakjury chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met de ‘Vis van het Jaar’. Deze eer ging dit jaar naar schartong. Vijf finalisten namen het maandag 20 november live tegen elkaar op tijdens de vakbeurs Horeca Expo te Gent.
Te luidruchtige kinderen die van het restaurant een speeltuin maken, levert boze blikken en gezucht op van de overige klanten, maar ook van het restaurantspersoneel. Sommige restaurants leggen hiervoor een boete op.
Op donderdag 19 oktober - Dag tegen Kanker - trapten wieleridool Eddy Merckx, mevrouw Laurence Rigolet-Wynants en Mastercook Ivan Verhaeghe de campagne “Mastercook Books Against Cancer” af. Samen ondersteunen ze als volwaardige Meter en Peter het initiatief van The Mastercooks of Belgium waarbij het prachtige receptenboek “The Mastercooks” wordt verkocht ten voordele van twee goede doelen die geld inzamelen voor kankeronderzoek. Voor elk verkocht Nederlandstalig boek gaat € 10 naar het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds (BKKS) en € 10 voor ieder Franstalig boek naar Télévie.
Op het eerste ‘World Pasta Congres’ op 25 oktober 1995 in Rome werd besloten om een jaarlijks terugkerende dag rondom pasta te organiseren.