Categorie: Nieuws

Via Horeca Webzine, het interactief online horecamagazine, vind je alle laatste nieuws van en voor de horeca in de wereld. Heb je ook nieuws? Deel het in onze community.

mei 02
Wereld Tonijn Dag: 4 gezonde en duurzame alternatieven voor tonijn

Word een tonijnvrij restaurant, en toon aan dat je begaan bent met de gezondheid van je gasten en de natuur. Er zijn tal van alternatieven voor tonijn.

apr 19
Koffieboer Andres Quintanilla over de problematieken in de plantages

Andres Quintanilla is een gedreven koffieboer. Hij vertelde me dat hij regelmatig in zijn hangmat slaapt tussen de koffiestruiken, maar ook over de problematieken in de koffieplantages. Maar de samenwerking met Amarella creëert nieuwe kansen en meer collegialiteit onder de koffieboeren die hun problemen gezamenlijk aanpakken.

apr 12
Biercultuur in België dankzij belastingen, wetten en regels uit de 14de eeuw

Bier wordt gemaakt van water, graan, gist, kruiden en hop. Maar doe daar nog maar een flinke scheut belastingen bij om het op smaak te brengen.

apr 08
Amper 62% foodsector bewust van behoeften ‘gemaksgeneratie’

In 2030 zal meer dan de helft van de volwassenen in België tot de 'Gemaksgeneratie' behoren: de Millennials en Generatie Z. Vooral die laatste groep zal tegen die tijd aanzienlijk groeien, met een hoger beschikbaar inkomen én dus meer invloed. Ze zullen ook een groter deel van hun inkomen aan buitenshuisconsumptie spenderen dan andere generaties.

mrt 28
FETAM duidt Loïc Rigolet aan tot “First Maître d’hotel of Belgium 2024”

Loïc Rigolet is door de Federation of Table Masters (FETAM) uitgeroepen tot “First Maître d’hotel of Belgium 2024”. Dat gebeurde tijdens een zeer druk bijgewoond galadiner in “Domaine de la Blommerie” te Moeskroen. Horeca Webzine was erbij.

mrt 19
Michelinsterren in België: deze 10 feiten moet je weten

Tijdens de MICHELIN Guide Ceremony voor België en Luxemburg, die sinds corona ook live wordt uitgezonden, konden we ook dit jaar gelukkige gezichten zien van nieuwe Michelin sterrenchefs. Maar wie zijn ze en vooral wat zijn Michelinsterren nu eigenlijk? 

feb 24
24 februari: Werelddag van de Barkeeper

Was barkeepen nog al te vaak een tweede beroep of overgangswerk voor studenten, de kijk op barkeeping of bartending als carrière is de laatste decennia echter over de hele wereld veranderd. Barkeeper is dankzij de ‘European Bartender School’ en de vele opleidingen een beroep geworden door keuze in plaats van uit noodzaak.

feb 13
Echte obers kennen deze 10 momenten allemaal

Werken als ober is niet voor iedereen weggelegd. Je moet er een beetje gevoel voor hebben. En dingen voor opgeven ook. Want je werkt net als de koks bijvoorbeeld op tijden waarop al je vrienden leuke dingen aan het doen zijn. We hebben een lijstje samengesteld met een leuke GIF van tien momenten die echte obers wel zullen herkennen.

feb 01
Derde editie “Week van het Witloof” van 1 tot 7 februari 2024

Na de succesvolle eerste edities organiseert VLAM van 1 tot 7 februari 2024 voor de derde keer de "Week van het Witloof". De troeven van witloof zijn groot. Het maakt deel uit van ons culinair erfgoed, het is toepasbaar in alle soorten keukens en in verschillende bereidingswijzen. Bovendien is witloof caloriearm en budgetvriendelijk.

jan 31
Smerig gedrag van gasten in de horeca. 6 getuigenissen van kelners

Zes kelners uit de Nederlandse horeca klappen anoniem uit de biecht over het smerig gedrag van de gasten. Huiver mee!

Geverifieerd door MonsterInsights