horecaleveranciers

Horecaleveranciers

Horecaleveranciers zijn bedrijven die typische food & non-food producten en diensten leveren aan horecazaken.

De relatie tussen de horecazaken en de leveranciers is erg belangrijk. Ze zijn van hen afhankelijk. De intensiteit van de samenwerking hangt uiteraard af van de soort horecazaak. De één werkt als kleine zelfstandige, de andere heeft een nationaal werkveld.

Inkoopbehoeften van beide voorbeelden zijn totaal verschillend. De kleine zelfstandige zal inkopen doen bij lokale horecagroothandels en zelf aanbiedingen uitzoeken die voor hem interessant zijn. Voor grotere bedrijven is het efficiënter om groter in te kopen. Hoe groter en regelmatiger de afname is, hoe meer prijsafspraken men kan maken.

Prijzen voor producten en diensten kan je gemakkelijk online vergelijken, maar neem toch maar eens persoonlijk contact

Kijk steeds kritisch naar je inkopen: check steeds je leveringsbon en vraag regelmatig prijzen op bij verschillende leveranciers. Voordelig en efficiënt inkopen – wat niet wil zeggen het goedkoopst op het eerste zicht – kan veel euro’s besparen op de langere termijn. Alle partners van Horeca Webzine zijn betrouwbare leveranciers. Maak er kennis mee! 

Soorten horecaleveranciers

Als horecaondernemer kan je zelf op zoek gaan naar de meest geschikte horecaleveranciers. Je assortiment of diensten kan je op diverse manieren aanschaffen. Hierbij een aantal voorbeelden:

Fabrikant of producent

Voorbeelden hiervan zijn brouwerijen die verkopen aan horeca-ondernemingen, bedrijfskleding, servies en glaswerk en verse producten.

Groothandel

Een groothandel heeft kennis van de markt en koopt specifieke producten in bij fabricanten en producenten. Gezien groothandels grootschaliger inkopen zijn hun prijzen gunstiger, en kan het gebeuren dat je bij een groothandel de prijzen gunstiger zijn dan mocht je rechtstreeks bij de fabricant of producent aankopen. We onderscheiden bij de groothandel: food, non-food en diensten voor de horeca.

Makelaars

In de horeca heb je verschillende makelaars in producten en diensten. Zij bemiddelen voor opdrachtgevers bij de totstandkoming van overeenkomsten.

Consultants

Consultants helpen je bij de uitvoering van je bedrijf.

Zoeken 

Zoek een horecaleverancier in de database van Horeca Webzine. Klik op Food, Non-Food, Diensten, Consultants of Makelaars naargelang wat je zoekt. 

Je bedrijf niet in het overzicht?  

Staat je bedrijf niet in het overzicht? Dan kan je in een paar stappen je bedrijf laten toevoegen.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je van 14 januari tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights