Stijgende coronacijfers, waarschuwende woorden en opnieuw een Overlegcomité. In de aanloop hiervan heeft Horeca Vlaanderen een winterplan opgesteld met het Covid Safe Ticket in de hoofdrol.
Opnieuw stijgende cijfers
Opnieuw stijgende coronacijfers, opnieuw waarschuwende woorden en opnieuw een Overlegcomité dat over het lot van ondernemers zal beslissen. Het doet de horeca-ondernemers helaas met rillingen terugdenken aan de vele diepe dalen van deze crisis.
Om nieuwe, te drastische maatregelen te voorkomen anticipeert de horecafederatie Horeca Vlaanderen alvast proactief met een #asafewinter-plan.
“Zo staan we klaar indien de nood het hoogst is en kunnen we dan blijven genieten. Niet de keuze van het hart, maar wel die van het verstand gezien de angst die opnieuw heerst door de communicatie naar aanleiding van de cijfers. De basis blijft de CO2-meter om de luchtkwaliteit te garanderen, maar met dit scenario voeren we ook in dat op zo’n moment voor de binnenruimten een Covid Safe Ticket geldt, ook al is dit uiteraard niet de toveroplossing”, staat te lezen in de persmededeling op hun website.
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
#asafewinter-voorstel
De vele bezorgde signalen van de horeca-ondernemers na de recente berichtgeving noopte Horeca Vlaanderen tot het uitwerken van een scenario om ingrijpendere maatregelen te voorkomen indien de situatie verslechtert en een nog veiligere omgeving te garanderen.
Het #asafewinter-voorstel wordt daarom volledig gedragen door de raad van bestuur als optie om te activeren als het de verkeerde kant uitgaat.
Meer vacatures bekijken of ook een vacature zonder kosten toevoegen? KLIK HIER.
Gepaneerde dikke asperges met spekpoeder, bieslook, rode ui en sherrysaus
Asperges dienen voor het bereiden voldoende geschild te worden. Dit kan gedaan worden met een speciaal aspergemesje of met een...
Open ravioli met varkenstong, varkenspoot en mix van paddenstoelen
Varkenspoot en varkenstong zijn echt ouderwetse ambachtelijke stukken vlees die Francesca Sterckx heel graag verwerkt tot een gastronomische hoogstandjes. Ze is...
Goulash van rund
Goulash of goelasj is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant zoals dit recept is...
Covid Safe Ticket
In het scenario van Horeca Vlaanderen zou enerzijds het Covid Safe Ticket voor de gasten gelden en anderzijds op vrijwillige basis voor de medewerkers die niet met een mondmasker dienen te werken.
Horeca Vlaanderen had een positief overleg hierover met de vakbonden. Hiermee zijn er op zo’n moment geen capaciteitsbeperkingen voor de horeca-ondernemers met bijvoorbeeld de feestdagen in aantocht en is het nog veiliger voor de gasten.
Zo wil Horeca Vlaanderen in dat geval als sector mee een steen bijdragen om de strijd tegen het coronavirus definitief te winnen. Zo ondersteunt de federatie ook de proep van de Vlaamse regering voor een derde prik en kijkt mee uit naar het advies van de hoge gezondheidsraad.
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN EN CATERINGBEDRIJVEN.
Ook je horecazaak of cateringbedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Besmettingen verdrievoudigd
Sinds 1 oktober is op drie weken tijd het aantal besmettingen maar liefst verdrievoudigd. Dat noopte om te anticiperen. Daarom dan ook deze aanpak beperkt in tijd, met een geplande evaluatie.
En zodra de coronacijfers terug op het niveau van 1 oktober zijn, vervallen de maatregelen automatisch. Met deze optie is er ook in Vlaanderen, met een zeer hoge vaccinatiegraad, meteen een mogelijk stabiel kader voor de feestdagen.
Waar haalde Abraham de mosterd ?
Waar mosterd in de eerste plaats natuurlijk een heerlijke smaak heeft, wordt het ook gebruikt vanwege de gezonde en zelfs...
Asperges, het witte goud dat 10 jaar op hetzelfde veld wordt geteeld
Horeca Webzine besteedt graag aandacht aan de basis van onze voeding met weetjes, kooktips en recepten van Frank Fol, The...
Met deze 10 tips maak je een perfecte menukaart op
Geloof het of niet, maar je menukaart is een niet te missen tool voor je restaurantmarketing.
Gastvrij NEE! zeggen doe je met deze 10 tips
Een NEE! is soms onvermijdelijk of gewoon noodzakelijk. Maar het duidelijk zeggen, zonder dat de klant het gevoel heeft dat...
MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Ook voor medewerkers
Na consultatie met de vakbonden zit er in de #asafewinter-voorstel van Horeca Vlaanderen ook een unieke ontwerpaanpak voor de medewerkers in. Een belangrijke, spontane, maar unieke stap. Werkgevers en werknemers bekijken de komende dagen de verdere uitwerking van het principe.
Kijken wat er mogelijk is
Volgens Horeca Vlaanderen moet er zeker gekeken worden naar wat voor de horecasector mogelijk is.
Capaciteitsbeperkende maatregelen zoals een maximaal aantal mensen per feest, 1,5 meter afstand tussen tafels of in het ergste geval een tijdelijke sluiting gaan echt niet meer.
Dat kunnen onze ondernemers echt niet opnieuw, nu alle reserves uitgeput zijn. Het schendt het vrije ondernemen, dat nu absoluut gewaarborgd moet worden.
Volgens Horeca Vlaanderen waarborgt het #asafewinter-plan dat recht, zet daarom hier volop op in en roepen de bevoegde instanties dan ook op om mee de winter van de horeca te redden met deze logische stappen indien nodig.
Bron: Horeca Vlaanderen