Stijgende coronacijfers, waarschuwende woorden en opnieuw een Overlegcomité. In de aanloop hiervan heeft Horeca Vlaanderen een winterplan opgesteld met het Covid Safe Ticket in de hoofdrol.
Opnieuw stijgende cijfers
Opnieuw stijgende coronacijfers, opnieuw waarschuwende woorden en opnieuw een Overlegcomité dat over het lot van ondernemers zal beslissen. Het doet de horeca-ondernemers helaas met rillingen terugdenken aan de vele diepe dalen van deze crisis.
Om nieuwe, te drastische maatregelen te voorkomen anticipeert de horecafederatie Horeca Vlaanderen alvast proactief met een #asafewinter-plan.
“Zo staan we klaar indien de nood het hoogst is en kunnen we dan blijven genieten. Niet de keuze van het hart, maar wel die van het verstand gezien de angst die opnieuw heerst door de communicatie naar aanleiding van de cijfers. De basis blijft de CO2-meter om de luchtkwaliteit te garanderen, maar met dit scenario voeren we ook in dat op zo’n moment voor de binnenruimten een Covid Safe Ticket geldt, ook al is dit uiteraard niet de toveroplossing”, staat te lezen in de persmededeling op hun website.
Belgoo Beer
Vanille Madagascar
NOOR & NOOR
Jeanne Gennar, Coffee with a Soul
Chef & Knife
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
#asafewinter-voorstel
De vele bezorgde signalen van de horeca-ondernemers na de recente berichtgeving noopte Horeca Vlaanderen tot het uitwerken van een scenario om ingrijpendere maatregelen te voorkomen indien de situatie verslechtert en een nog veiligere omgeving te garanderen.
Het #asafewinter-voorstel wordt daarom volledig gedragen door de raad van bestuur als optie om te activeren als het de verkeerde kant uitgaat.
Meer vacatures bekijken of ook een vacature zonder kosten toevoegen? KLIK HIER.
Salade van doperwten en hun scheuten, erwtencoulis met munt, gele kerstomaten en citroen
Erwten drogen snel uit, laat ze dus niet te lang liggen. Je bewaart ze best op een koele plek in...
Tartaar van Wagyu met asperges, radijs, kappertjes, rode ui, gebakken aardappelen en roerei
Topchef Francesca Sterckx ging aan de slag met Waguy van Hof van Ossel. Kenners en topchefs spreken in de overtreffende...
Vlaswijting met groene asperges, sinaasappel, artisjok en crumble van chorizo
Het vlees van vlaswijting is fijn en gelaagd en volgens kenners één van de lekkerste vissen. De kwaliteit van het...
Covid Safe Ticket
In het scenario van Horeca Vlaanderen zou enerzijds het Covid Safe Ticket voor de gasten gelden en anderzijds op vrijwillige basis voor de medewerkers die niet met een mondmasker dienen te werken.
Horeca Vlaanderen had een positief overleg hierover met de vakbonden. Hiermee zijn er op zo’n moment geen capaciteitsbeperkingen voor de horeca-ondernemers met bijvoorbeeld de feestdagen in aantocht en is het nog veiliger voor de gasten.
Zo wil Horeca Vlaanderen in dat geval als sector mee een steen bijdragen om de strijd tegen het coronavirus definitief te winnen. Zo ondersteunt de federatie ook de proep van de Vlaamse regering voor een derde prik en kijkt mee uit naar het advies van de hoge gezondheidsraad.
Hotel-Restaurant De Kommel
Weilandshof
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN, CATERINGBEDRIJVEN EN FEESTLOCATIES.
Ook je horecazaak, cateringbedrijf of feestlocatie in deze carrousel? KLIK HIER.
Besmettingen verdrievoudigd
Sinds 1 oktober is op drie weken tijd het aantal besmettingen maar liefst verdrievoudigd. Dat noopte om te anticiperen. Daarom dan ook deze aanpak beperkt in tijd, met een geplande evaluatie.
En zodra de coronacijfers terug op het niveau van 1 oktober zijn, vervallen de maatregelen automatisch. Met deze optie is er ook in Vlaanderen, met een zeer hoge vaccinatiegraad, meteen een mogelijk stabiel kader voor de feestdagen.
Sociale media als een verlengstuk van de merkbeleving in 2025
Een sterke aanwezigheid op sociale media betekent niet automatisch dat een restaurant ook verkoop genereert. Er kunnen verschillende redenen zijn...
Dit zijn de 8 belangrijkste horecabeurzen in Europa
Er zijn verschillende toonaangevende horecabeurzen in Europa waar professionals uit de sector samenkomen om de nieuwste trends, technologieën en producten...
Het berekenen van de werkelijke prijs: 10 tips en weetjes
Het berekenen van de werkelijke prijs van gerechten in een restaurant kan ingewikkeld zijn, omdat er veel factoren zijn die...
Verhoog je rentabiliteit met deze 7 strategieën in 2025
Het rentabiliseren van de horeca in 2025 zal afhangen van diverse factoren die invloed hebben op de sector, zoals veranderende...
Een geslaagde workshop “Bier & Muziek” organiseren in 7 stappen
Een workshop “Bier & Muziek” organiseren in je horeacazaak klinkt ongetwijdeld als een leuk en creatief evenement. Maar hoe begin...
MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Ook voor medewerkers
Na consultatie met de vakbonden zit er in de #asafewinter-voorstel van Horeca Vlaanderen ook een unieke ontwerpaanpak voor de medewerkers in. Een belangrijke, spontane, maar unieke stap. Werkgevers en werknemers bekijken de komende dagen de verdere uitwerking van het principe.
Kijken wat er mogelijk is
Volgens Horeca Vlaanderen moet er zeker gekeken worden naar wat voor de horecasector mogelijk is.
Capaciteitsbeperkende maatregelen zoals een maximaal aantal mensen per feest, 1,5 meter afstand tussen tafels of in het ergste geval een tijdelijke sluiting gaan echt niet meer.
Dat kunnen onze ondernemers echt niet opnieuw, nu alle reserves uitgeput zijn. Het schendt het vrije ondernemen, dat nu absoluut gewaarborgd moet worden.
Volgens Horeca Vlaanderen waarborgt het #asafewinter-plan dat recht, zet daarom hier volop op in en roepen de bevoegde instanties dan ook op om mee de winter van de horeca te redden met deze logische stappen indien nodig.
Bron: Horeca Vlaanderen