Stijgende coronacijfers, waarschuwende woorden en opnieuw een Overlegcomité. In de aanloop hiervan heeft Horeca Vlaanderen een winterplan opgesteld met het Covid Safe Ticket in de hoofdrol.
Opnieuw stijgende cijfers
Opnieuw stijgende coronacijfers, opnieuw waarschuwende woorden en opnieuw een Overlegcomité dat over het lot van ondernemers zal beslissen. Het doet de horeca-ondernemers helaas met rillingen terugdenken aan de vele diepe dalen van deze crisis.
Om nieuwe, te drastische maatregelen te voorkomen anticipeert de horecafederatie Horeca Vlaanderen alvast proactief met een #asafewinter-plan.
“Zo staan we klaar indien de nood het hoogst is en kunnen we dan blijven genieten. Niet de keuze van het hart, maar wel die van het verstand gezien de angst die opnieuw heerst door de communicatie naar aanleiding van de cijfers. De basis blijft de CO2-meter om de luchtkwaliteit te garanderen, maar met dit scenario voeren we ook in dat op zo’n moment voor de binnenruimten een Covid Safe Ticket geldt, ook al is dit uiteraard niet de toveroplossing”, staat te lezen in de persmededeling op hun website.
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
#asafewinter-voorstel
De vele bezorgde signalen van de horeca-ondernemers na de recente berichtgeving noopte Horeca Vlaanderen tot het uitwerken van een scenario om ingrijpendere maatregelen te voorkomen indien de situatie verslechtert en een nog veiligere omgeving te garanderen.
Het #asafewinter-voorstel wordt daarom volledig gedragen door de raad van bestuur als optie om te activeren als het de verkeerde kant uitgaat.
Meer vacatures bekijken of ook een vacature zonder kosten toevoegen? KLIK HIER.
Butternutpompoen met sjalot en sinaasappel in sausje van platte kaas, mosterd en dragon
Pompoen bevat veel vitamine C, en dat is dan weer goed om je immuunsysteem fit te houden. Regelmatig pompoen verwerken in...
Gewokte spruiten, aardappelpuree met waterkers, haasgehakt en gepofte kastanje
Spruiten zijn super gezond. Ze bevatten een hoge concentratie van vitaminen en mineralen, samen met essentiële voedingsvezels. Spruitjes bevatten vitamine...
Gebraiseerd everzwijn
Tijdens het Joelfeest wordt een everzwijn geofferd. Hierbij een klassiek recept.
Covid Safe Ticket
In het scenario van Horeca Vlaanderen zou enerzijds het Covid Safe Ticket voor de gasten gelden en anderzijds op vrijwillige basis voor de medewerkers die niet met een mondmasker dienen te werken.
Horeca Vlaanderen had een positief overleg hierover met de vakbonden. Hiermee zijn er op zo’n moment geen capaciteitsbeperkingen voor de horeca-ondernemers met bijvoorbeeld de feestdagen in aantocht en is het nog veiliger voor de gasten.
Zo wil Horeca Vlaanderen in dat geval als sector mee een steen bijdragen om de strijd tegen het coronavirus definitief te winnen. Zo ondersteunt de federatie ook de proep van de Vlaamse regering voor een derde prik en kijkt mee uit naar het advies van de hoge gezondheidsraad.
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN EN CATERINGBEDRIJVEN.
Ook je horecazaak of cateringbedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Besmettingen verdrievoudigd
Sinds 1 oktober is op drie weken tijd het aantal besmettingen maar liefst verdrievoudigd. Dat noopte om te anticiperen. Daarom dan ook deze aanpak beperkt in tijd, met een geplande evaluatie.
En zodra de coronacijfers terug op het niveau van 1 oktober zijn, vervallen de maatregelen automatisch. Met deze optie is er ook in Vlaanderen, met een zeer hoge vaccinatiegraad, meteen een mogelijk stabiel kader voor de feestdagen.
Zeg niet zomaar pompoen tegen alle pompoenen in 2023
Samen met Frank Fol – The Vegetables Chef® – besteedt Horeca Webzine tijdens dit bijzonder jaar in een serie van...
Aanbod tweedehands horecamateriaal groeit sterk sinds 2020
In minder dan 4 jaar tijd heeft de Facebookgroep ‘Horeca & Keuken Tweedehands’ van Horeca Webzine al bijna 10.000 leden...
Week van het konijn 2023. Weetjes en inspirerende recepten
Van 25 januari tot en met 1 februari 2023 organiseert VLAM, onder de koepel 'Lekker van bij ons', opnieuw de...
Vrijdag de 13de: organiseer jij ook een banket met z’n dertienen?
Om het bijgeloof te bestrijden, bestaan er al sinds de 19e Eeuw “Vrijdag 13-clubs”, die op deze dag banketten houden,...
MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Ook voor medewerkers
Na consultatie met de vakbonden zit er in de #asafewinter-voorstel van Horeca Vlaanderen ook een unieke ontwerpaanpak voor de medewerkers in. Een belangrijke, spontane, maar unieke stap. Werkgevers en werknemers bekijken de komende dagen de verdere uitwerking van het principe.
Kijken wat er mogelijk is
Volgens Horeca Vlaanderen moet er zeker gekeken worden naar wat voor de horecasector mogelijk is.
Capaciteitsbeperkende maatregelen zoals een maximaal aantal mensen per feest, 1,5 meter afstand tussen tafels of in het ergste geval een tijdelijke sluiting gaan echt niet meer.
Dat kunnen onze ondernemers echt niet opnieuw, nu alle reserves uitgeput zijn. Het schendt het vrije ondernemen, dat nu absoluut gewaarborgd moet worden.
Volgens Horeca Vlaanderen waarborgt het #asafewinter-plan dat recht, zet daarom hier volop op in en roepen de bevoegde instanties dan ook op om mee de winter van de horeca te redden met deze logische stappen indien nodig.
Bron: Horeca Vlaanderen