• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Nieuws België

Daarom wil Horeca Vlaanderen de frietkramen absoluut redden.

Horeca Webzine by Horeca Webzine
24/01/2020
in België, Nieuws, Snack
0
Daarom wil Horeca Vlaanderen de frietkramen absoluut redden.

Foto: Horeca Vlaanderen

15
SHARES
146
VIEWS

Horeca Vlaanderen hoopt dat het lokaal bestuur van Blankenberge alsnog toegeeft in het dossier rond de zonevreemde frietkramen. Die moesten vanaf januari sluiten en krijgen nog tot het einde van de maand tijd om te verdwijnen.

Frietkramen

Het doek voor de drie frietkramen op de openbare weg is intussen gevallen. Uiterlijk op 31 januari moeten ze verdwenen zijn nadat de concessie al op 31 december was vervallen.

Maar Horeca Vlaanderen probeert nu via een open brief toch nog iets te forceren. De organisatie erkent dat de frietkramen zonevreemd stonden, maar legt toch enige nuance aan de dag.

Onverwachte beslissing

“We zijn er ons van bewust dat het aanpassen van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan nog tijd in beslag zou nemen, maar was het dan echt zo erg om ze in afwachting nog wat te gedogen?” vraagt Yves Van Moorter, voorzitter van Horeca West-Vlaanderen, zich af.

“Het was aanvankelijk de bedoeling om na te gaan hoe en in welke mate het Bijzonder Plan van Aanleg kon worden aangepast zodat de frituren nog op de openbare weg zouden mogen staan. De gesprekken waren positief gestart, maar in december werd totaal onverwacht besloten dat de concessies eind december toch vervielen. Ondanks herhaaldelijke pogingen wou het stadsbestuur niet meer ingaan op onze vraag om samen naar een oplossing te zoeken.”

Lees ook:

Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2021

Na voetbal en cabaret nu ook een experiment in 5 cafés

Horeca Vlaanderen

Horeca Vlaanderen is de sectororganisatie van en voor de Vlaamse horeca. De drie pijlers zijn belangenverdediging, ondersteunen en netwerken. Dankzij de wijdvertakte verankering is Horeca Vlaanderen actief op Europees, nationaal, Vlaams en lokaal niveau.

Al veertig jaar verdedigt Horeca Vlaanderen de belangen van haar sector en ondernemers. De voorbije decennia is het gezicht van de horecasector enorm veranderd. Naast koken, experimenteren en proeven moet de horeca-uitbater ook manager zijn. Bijkomende reglementeringen maken de horecasector professioneler maar ook een pak complexer. Na al meer dan een voltijdse job aan het fornuis, achter de receptie of toog moet de uitbater nog ettelijke uren spenderen aan het invullen van paperassen, personeelbeheer en het opvolgen van de wetgeving.

De juridische dienst van Horeca Vlaanderen behoedt haar leden van contractuele misstappen en de sociale adviseurs wijzen de weg in het labyrint van de sociale wetgeving. Maar bovenal is Horeca Vlaanderen een bruggenbouwer die zowel lokaal als nationaal banden smeedt tussen de leden en haar stakeholders.

De structuur van Horeca Vlaanderen bestaat uit ondernemers, mensen die met beide voeten in het vak staan. De input komt van lokale afdelingen, de provincies, de verschillende sectorcommissies, van de Raad van Bestuur maar ook van de leden.

Carlo Lannoo bij zijn frietkraam op de markt. Horeca Vlaanderen bemiddelt.  FOTO: JVE
Carlo Lannoo bij zijn frietkraam op de markt in Blankenberge. | Foto: JVE

Verdediging van de frietkramen

Horeca Vlaanderen verdedigt ook de belangen van frituristen. De organisatie haalt vooral culturele en economische argumenten aan die het bestaan van zulke frituren op de openbare weg zouden rechtvaardigen.

“Ze maakten deel uit van het sociaal, economisch en cultureel leven van deze kuststad en dragen bij tot het stilaan verdwijnende sociaal contact en het veiligheidsgevoel op straat”, gaat Van Moorter verder.

Hij vindt het ook vreemd dat het tijdens de vorige bestuursperiodes geen enkel probleem was. Het lokaal bestuur handelde volgens hem nu iets te ijverig.

“Blankenberge mag zich voortaan een van de betere uitvoerders noemen van een ruimtelijk plan. Maar deze frietkraampjes stonden er al in Blankenberge nog voor er sprake was van een BPA of een RUP.”

Horeca Vlaanderen doet dus – met de moed der wanhoop – nog een ultieme oproep. Hun open brief wordt ook ondertekend door de Nationale Vereniging van Frituristen (Navefri). “Ga alstublieft rond de tafel zitten. Het is nog niet te laat, want de frietkoten zijn nog niet definitief verwijderd. We hopen alleszins op een positief signaal vanuit het stadsbestuur.”

Burgemeester Daphné Dumery (N-VA) volgt de situatie verder op. “Twee van de drie frituristen hebben ondertussen een ander onderkomen, voor frituur Tonny houden de advocaten van beide partijen overleg”, zegt ze. “Daar wordt bekeken wat mogelijk is.”

Lees meer over Horeca Vlaanderen.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: Het Nieuwsblad, Horeca Vlaanderen

Tags: BlankenbergefrituurHoreca Vlaanderennieuws
Share15TweetShare
premium partner chef's food products (2)
premium partner pH-20
premium partner keurslager
miikitco partner horeca webzine (2)
premium partner pH-20
premium partner royal teas geluwe
premium partner weyn's honing
Previous Post

“Kom zonder kinderen”, de boodschap van Italiaanse restauranthouders zorgt voor polemiek.

Next Post

In de toekomst gaan we elke dag, maar anders op restaurant

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
In de toekomst gaan we elke dag, maar anders op restaurant

In de toekomst gaan we elke dag, maar anders op restaurant

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

leveranciers-plan-Horeca-Webzine-

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

13/04/2021
Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

13/04/2021
Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

13/04/2021
kelners obers ober

Obers: deze 10 dingen mis je zeker in de lockdown

08/04/2021
horecaconcepten concept concepten

Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2021

06/04/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.