Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben nu zowat alle Europese overheden al een paar weken besloten om de restaurants en cafés te sluiten. Heel wat initiatieven ontsproten tijdens de coronacrisis. En al bereiden leveranciers en horecazaken zich al voor op de heropening, er is ook wel wat ellende. Een overzicht.
De horeca lijdt: ‘Ik weet niet of we dit gaan redden’.
De horeca blijft dicht tot 28 april. Die boodschap kwam bij Bergse ondernemer Maurice De Coninck binnen als een bom. De opening van zijn nieuwe zaak moest een bijzonder moment zijn, want trattoria Da Maurizio is zijn kindje. Lees meer…
#horecacomeback
Dit initiatief kwam tot stand door een samenwerking over alle concurrentiegrenzen heen. Zowel bedrijven en federaties geven hun steun aan dit initiatief en investeren zo in een sector die de Belgen zo nauw aan het hart ligt! Doe je mee? Samen staan we sterker! Lees meer…
Hart voor Horeca tijdens de ‘Ronde tegen Corona’.
Dominique Bevernagie van de gelijknamige drankenhandel in de Koolskampstraat besloot de zwaar getroffen horeca letterlijk een hart onder de riem te steken. Met honderden vaten en bierbakken zorgden de medewerkers voor een reuzegroot hart op de parking. Maar er waren nog meer harten in Vlaanderen te zien tijdens de ‘Ronde tegen Corona’. Lees meer…
Aspergetelers en horeca slaan handen ineen.
De gesloten deuren van de horeca in Nederland betekent niet alleen een aderlating voor horeca-ondernemers, maar ook voor aspergetelers in Nederland. Het aspergeseizoen van 2020 valt precies samen met de maatregelen rondom het coronavirus. En zeker het begin van het seizoen is cruciaal, als bijna de helft van de oogst van veel aspergetelers naar restaurants en eetcafés gaat. Reden voor horeca en telers om de handen ineen te slaan. Via aspergesvandeteler.nl bestellen consumenten verse asperges bij horeca in de buurt. Lees meer…
Horeca regio Tienen overhandigt tablets aan het RZ Tienen
Horecazaken uit de regio Tienen hebben centjes samen gelegd om tien Samsung tablets aan te kopen bij Nelissen Computer Tienen. Hiermee beantwoorden ze de oproep van het Regionaal Ziekenhuis van Tienen naar tablets om coronapatiënten toch enig contact te laten hebben met familie of vrienden. Lees meer…

Gesloten en toch Sabam betalen? Onbegrijpelijk, vindt de horeca.
Horeca Vlaanderen en Unisono (het vroegere Sabam) gaan samenzitten om een akkoord uit te werken rond auteursrechtelijke vergoedingen. Voorlopig ziet het er naar uit dat horecazaken die moeten blijven betalen, ook al zijn ze door de coronacrisis gesloten. Lees meer…
Hoe de horecasluiting een schokgolf veroorzaakt door ondernemend Nederland
Horecagelegenheden zijn al drie weken dicht en dat raakt niet alleen bars en restaurants. De gedwongen sluiting stuurt een schokgolf door ondernemend Nederland. Een koffiebrander, een koekjesbakker en een foliemaker vertellen hun verhaal. Lees meer…
Opbrengst ‘Help de Horeca’ reeds 1 miljoen EURO!
Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse horecaondernemers tijdens de coronacrisis. De waardebonnen helpen de ondernemers direct aan inkomsten, ook nu ze gesloten zijn of alleen voor afhaal en thuisbezorging operationeel zijn. Zodat iedereen straks weer kan genieten van mooie momenten in hun favoriete restaurant of café. Inmiddels hebben zo’n 6200 zaken zich aangesloten bij Help de Horeca. Lees meer…
Goed nieuws voor de klanten van Butcherssecret
Butcherssecret, dé leverancier van doorgaans handgeselecteerde vleessoorten (rund, kalf, lam, varken, wild en gevogelte) voor de horeca gaat 2 weken al hun producten verkopen aan aankoop-, productie-, transportprijs. Zo zullen de klanten van Butcherssecret een maximale marge kunnen maken en zo nog meer zuurstof hebben ten opzichte van de conculega’s. Er komt een lange lijst met producten die zo is samengesteld dat er voor iedereen wel iets tussen zal zitten.
6 tips om nog productief te zijn tijdens de corona-crisis
Voor wie geen afhaalmaaltijden kan voorzien, is deze periode misschien wel een periode om de marketingstrategie te herzien. Hierbij 6 tips hoe je die bijzondere periode volledig kan benutten. En wat je kan doen om productief te blijven. Lees meer…
Horeca Zelzate in de bres voor minderbedeelden
Dat de coronacrisis mensen samenbrengt blijkt uit deze solidariteitsactie van tien Zelzaatse horecabedrijven. Ondanks dat ze ook zwar(t)e tijden doormaken sloofden tien zelfstandigen zich de afgelopen dagen uit in de keuken. De uitbaters van The Club, Beck’s Inn, Mondial, Cortado, De Nieuwe Gaumont, Tropical, Markt 19, Salt ’n Pepper, Bristol en t’friet-uur bundelden hun krachten. Ze maakten samen 250 liter soep die ze wegschonken aan Lichtpunt vzw. Lees meer…
Bredase horeca woedend op tv-zender FOX Sports
Sportzender FOX heeft het flink verbruid bij de Bredase kroegbazen die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. Want waarom 1.500 euro voor een abonnement betalen als de cafés dicht zijn en de voetbalwereld op zijn rug ligt? Lees meer…
Bonus
Deze hilarische video van Guy Maas brengt de knutselaars alvast op ideetjes. Misschien toch maar een bierglas met een dekseltje gebruiken zoals destijds.