Horeca Ieper & Omliggende is met veer- en wilskracht gewapend voor de toekomst

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
horeca ieper 75 jaar

Horeca Ieper & Omliggende is 75 jaar jong en dat zullen we geweten hebben. Na de zware coronacrisis ziet het plaatselijk bestuur dit jubileum als de ideale springplank om de lokale horeca nog meer op de kaart te zetten. De feestelijke brochure die zonet van de persen rolde en een wedstrijd onder Vlaamse chefs in februari 2022 zullen zorgen voor extra zuurstof in de lokale horecabranche.

Horeca Ieper & Omliggende

Het was lang geleden dat we nog zoveel mannen samen strak in het pak gezien hadden. Horeca Ieper & Omliggende heeft stijl, maar het wordt tijd dat ze in hun bestuur toch ook de vrouw een stem geven.

De obligate statieportretten op het einde van de persconferentie maakten duidelijk dat horeca toch nog vooral een mannenwereld is.

Ondertussen is Jurgen Crombez 9 jaar voorzitter van Horeca Ieper en Omliggende, maar heeft hij er al heel wat meer jaren als zaakvoerder van feestzaal de Lissewal op zitten.

Brochure

Er werd een brochure voorgesteld die er vooral kwam onder impuls van secretaris Alex Verbiest, Roger Joye en Tom Claus.

“Met de jubileumbrochure die we vanavond presenteren bewijzen we de nodige eer aan de HHR, de beroepsvereniging die op 3 april 1946 werd opgericht voor de Hoteliers, Herbergiers en Restaurateurs van Ieper, Poperinge, Heuvelland en Omliggende.”

Oprichting 3 april 1946

De bezielers waren Prosper Coutelle (Du Parc, Fochlaan), Willy Rootsaert (Patria, Rijselstraat), Emile Maezeman (Den Anker, Grote Markt) en een zekere weduwe Dewulf (wiens zaak in het verslag niet werd genoemd).

Aangezien de opkomst heel mager was, werd een week later met hen toch een voorlopig bestuur opgericht dat aangevuld werd met Origène Desmul (Universel, Statiestraa), Gaston Dedeurwaerder (Ville d’Anvers, Fochlaan), Theophiel Debisschop (Ville de Courtrai, Statiestraat) en Arthur Vanoverschelde (Zilveren Hoofd, Rijselstraat).”

Dubbel unicum

In de marge van deze persconferentie vernamen we nog dat Horeca Ieper en Omliggende samen met de horecaopleiding van Immaculata Ieper uitpakt met een wedstrijd onder Vlaamse chefs.

Technisch directeur Lut Rooryck: “Eigenlijk is het een dubbel unicum: op 17-18 november komen alle hotelscholen uit Vlaanderen voor de eerste keer samen naar Ieper en logeren ze in hotel Ariane. 

Wedstrijd

”Bovendien lanceren we een wedstrijd om de Vlaamse horeca een boost te geven met als apotheose op 28 februari 2022 de bekendmaking van de winnende chef.”

“Veel zullen we nog niet verklappen, maar het voorgerecht moet gemaakt zijn met de vis van het jaar: de rog. Voor het hoofdgerecht willen we een eerbetoon brengen aan het eerste typische streekgerecht dat vanavond al vernoemd is geweest. De horecaopleiding van de Sint-Maartensscholen wil bewijzen dat Ieper & Omliggende nog steeds voldoende smaak heeft om te zorgen voor de culinaire toekomst op vlak van Voeding & Horeca, Restaurant-Keuken en Grootkeuken.” LEES MEER.

Bron: De Krant van West-Vlaanderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten