Horeca heeft geld nodig, maar krijgt het niet van de banken

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
geld horeca (1)

Zowel in België als in Nederland laten de banken de horeca vallen, vindt de branche. Cafés en restaurants die dringend geld nodig hebben, krijgen nul op het rekest, bestaande kredieten worden niet versoepeld en bedrijven komen massaal op het strafbankje terecht.

Desastreuze gevolgen

Als de banken en overheid hun starre houding tegenover horecaondernemers niet snel laten varen, vallen de gevolgen van de coronacrisis voor de horeca nog desastreuzer uit, laten ondernemers, bierbrouwers en Koninklijke Horeca Nederland optekenen in AD.nl.

geld horeca

Geen directe noodzaak

“Banken zien geen directe noodzaak om de horeca te steunen”, zegt verkoopdirecteur Jacco Potkamp van bierbrouwer Grolsch.

“Maar het is nu cruciaal dat horecabedrijven schulden herfinancieren. Er is nu een heel klein beetje licht aan het einde van de tunnel met de vooruitzichten voor heropening. Dat betekent dat ook de rekeningen weer betaald moeten worden, de huur, de fiscus. Dat geld is er niet.”

Weggestuurd

Horecabedrijven die aankloppen bij de bank, of dat nu voor een nieuwe lening is of aanpassing van bestaand krediet, worden … [ lees meer

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten