Eén van de horecatrends voor 2023 zijn nog steeds mocktails of alcoholvrije cocktails. Doe hip en serveer die reeds tijdens de komende feesten. Met de onderstaande recepten scoor je zonder twijfel!
Minder alcohol
Natuurlijk, nog altijd worden wijn, bier en andere alcoholische dranken veel geschonken. Maar veel goedkope alcohol krijgt een steeds minder positief imago. Net als in de afgelopen jaren gaan mensen in 2023 voor een leven met meer kwaliteit en zonder of minder alcohol. Vergeet ook zwangere dames niet.
Waar mocktails ooit amper werden geserveerd, zijn ze nu het luxe alternatief voor fris. Alcoholvrij is hip. Probeer het!
Belgoo Beer
Vanille Madagascar
NOOR & NOOR
Jeanne Gennar, Coffee with a Soul
Chef & Knife
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? Word Premium Partner zonder kosten. KLIK HIER.
Mmmmmojito
Een mojito is natuurlijk de cocktail bij uitstek. Niemand die deze cocktail niet kent. De klassieke versie is lekker, maar de alcoholvrije variant is misschien wel nog extra verfrissend. Met enkele ingrediënten tover je in een minium van tijd deze heerlijke mocktail op tafel.
Benodigdheden (4 personen)
- 1 bos munt
- 4 limoenen
- suikerrietsiroop
- bruiswater
- ijsblokjes
Bereiding
- Doe in 4 grote glazen het sap van een halve limoen.
- Snijd de overige twee limoenen in schijfjes en verdeel die over de glazen. Houd ook vier schijfjes bij om de cocktails af te werken.
- Verdeel de munt over de glazen en stamp deze wat aan met een vijzel.
- Voeg per glas twee eetlepels suikerrietsiroop toe.
- Doe zo’n 4 ijsblokjes (gecrusht) in elk glas.
- Vul de glazen aan met koud bruiswater
- Werk af met een schijfje limoen en serveer onmiddellijk.
Tip: personaliseer de mocktail met seizoenfruit.
Werken in de horecasector: 5 veelgestelde vragen
Werken in de horecasector is wereldwijd een dynamische en veelzijdige baan waarbij gastvrijheid, klantgerichtheid en flexibiliteit centraal staan. Horecamedewerkers hebben...
Dit is de top 8 van de hotelscholen in de wereld
Hotelscholen bieden niet alleen sterke academische programma’s, maar ook uitstekende netwerkmogelijkheden, stageplaatsen en connecties met toonaangevende bedrijven in de sector....
Culinaire termen: de 30 meest gebruikte in de keuken
Hier zijn de 30 meest gebruikte Franse culinaire termen in de keuken, inclusief een korte uitleg en een voorbeeld.
De 8 belangrijkste verwachtingen van consumenten in 2025
In 2025 worden de verwachtingen van consumenten bepaald door verschillende belangrijke trends die hun veranderende prioriteiten en waarden weerspiegelen. Enkele...
Pompoenen: soorten, weetjes en 3 unieke recepten
Pompoenen zijn nauw verbonden met verschillende culturele gebruiken waar ze een symbool zijn van de herfst en oogstfeesten zoals Thanksgiving...
Hotel-Restaurant De Kommel
Weilandshof
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN, CATERINGBEDRIJVEN EN FEESTLOCATIES.
Ook je horecazaak, cateringbedrijf of feestlocatie in deze carrousel? Word Community Partner zonder kosten. KLIK HIER.
Pompelmoes-rozemarijnmocktail
Deze combinatie is niet zo voor de hand liggend. Maar net daarom – letterlijk en figuurlijk – zo verfrissend, ook tijdens de eindejaarsfeesten. Je moet wel houden van de ietwat bittere smaak. Dankzij de siroop zit er gelukkig ook een zoet kantje aan.
Benodigdheden (4 personen)
- 25cl water
- 225gr (ongeraffineerde) suiker
- 7 takjes rozemarijn
- 50cl vers pompelmoessap
- 50cl bruiswater
- 4 schijfjes pompelmoes
- ijsblokjes
Bereiding
- Maak enkele uren op voorhand de rozemarijnsiroop. Hiervoor laat je de 25cl water met 225gr suiker en 3 takjes rozemarijn op een zacht vuurtje pruttelen tot je een mooie siroop bekomt. Laat enkele uren afkoelen.
- Doe in elk glas 4 ijsblokjes en een koffielepel siroop.
- Verdeel het pompelmoessap en het koude bruiswater over de glazen.
- Werk af met een schijfje pompelmoes en een takje rozemarijn.
Salade van doperwten en hun scheuten, erwtencoulis met munt, gele kerstomaten en citroen
Erwten drogen snel uit, laat ze dus niet te lang liggen. Je bewaart ze best op een koele plek in...
Tartaar van Wagyu met asperges, radijs, kappertjes, rode ui, gebakken aardappelen en roerei
Topchef Francesca Sterckx ging aan de slag met Waguy van Hof van Ossel. Kenners en topchefs spreken in de overtreffende...
Vlaswijting met groene asperges, sinaasappel, artisjok en crumble van chorizo
Het vlees van vlaswijting is fijn en gelaagd en volgens kenners één van de lekkerste vissen. De kwaliteit van het...
MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Hibiscus-frambozenmocktail
Voor deze mocktail heb je maar enkele ingrediënten nodig. De thee moet je wel even van tevoren zetten en laten afkoelen. Maar daarna is je drankje zo klaar. Heerlijk verfrissend en met relatief weinig toegevoegde suikers!
Benodigdheden (4 personen)
- 1 liter afgekoelde hibiscusthee
- 200gr frambozen + 8 om mee af te werken
- 4 eetlepels suikerrietsiroop
- een scheutje bruiswater
- 4 schijfjes limoen
- 2 eetlepels citroen- of limoensap
- ijsblokjes
- enkele blaadjes munt
Bereiding
- Zet de hibiscusthee en laat afkoelen.
- Plet de verse frambozen, zeef en voeg toe aan de thee.
- Voeg de siroop toe en meng goed.
- Doe ongeveer 4 ijsblokjes in elk glas en vul de glazen ongeveer voor 3/4 met het theemengsel.
- Verdeel het citroensap over de glazen.
- Garneer met de schijfjes limoen, frambozen en een blaadje munt
Meer recepten
Ontdek meer recepten van Horeca Webzine en heb jezelf ook een recept voor een lekkere mocktail, deel het met via onze community.
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!