• Horeca Webzine
  • Adverteren
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
      • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Gratis abonnement
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Statistieken website
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Kennisbank

Hippe feesttip: serveer een mocktail. 3 recepten

Horeca Webzine by Horeca Webzine
04/01/2021
in Kennisbank, Recepten
0
Hippe feesttip: serveer een mocktail. 3 recepten
16
SHARES
337
VIEWS

Lees ook:

Week van het konijn 2021. Weetjes en inspirerende recepten

#IYFV2021: knolselder, van selinon tot chips

Eén van de horecatrends voor 2021 zijn nog steeds mocktails of alcoholvrije cocktails. Doe hip en serveer die reeds tijdens de komende feesten. Met de onderstaande recepten scoor je zonder twijfel!

Minder alcohol

Natuurlijk, nog altijd worden wijn, bier en andere alcoholische dranken veel geschonken. Maar veel goedkope alcohol krijgt een steeds minder positief imago. Net als in de afgelopen jaren gaan mensen in 2021 voor een leven met meer kwaliteit en zonder of minder alcohol. Vergeet ook zwangere dames niet.  

Waar mocktails ooit amper werden geserveerd,  zijn ze nu het luxe alternatief voor fris. Alcoholvrij is hip. Probeer het!

partner biofase gravenhof
- ADVERTENTIE -

Mmmmmojito

Een mojito is natuurlijk de cocktail bij uitstek. Niemand die deze cocktail niet kent. De klassieke versie is lekker, maar de alcoholvrije variant is misschien wel nog extra verfrissend. Met enkele ingrediënten tover je in een minium van tijd deze heerlijke mocktail op tafel.

Virgin-Mojito-mocktail

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 bos munt
  • 4 limoenen
  • suikerrietsiroop
  • bruiswater
  • ijsblokjes

Bereiding

  1. Doe in 4 grote glazen het sap van een halve limoen.
  2. Snijd de overige twee limoenen in schijfjes en verdeel die over de glazen. Houd ook vier schijfjes bij om de cocktails af te werken.
  3. Verdeel de munt over de glazen en stamp deze wat aan met een vijzel.
  4. Voeg per glas twee eetlepels suikerrietsiroop toe.
  5. Doe zo’n 4 ijsblokjes (gecrusht) in elk glas.
  6. Vul de glazen aan met koud bruiswater
  7. Werk af met een schijfje limoen en serveer onmiddellijk.

Tip: personaliseer de mocktail met seizoenfruit.

  • Aanbieding! cantine dei châteaux vini Horeca Webzine

    Pakket 3×3 wijnen ‘Cantine Dei’

    €140,91 €126,80
    In winkelmand
  • Aanbieding! Spaanse wijnen LLEBRE AUZELLES VILOSELL copy

    Pakket 3×2 wijnen ‘Tomàs Cusiné’

    €82,00 €70,00
    In winkelmand
  • Aanbieding!

    Formule ‘Pro’

    €225,00 €175,00
    In winkelmand

Pompelmoes-rozemarijnmocktail

Deze combinatie is niet zo voor de hand liggend. Maar net daarom – letterlijk en figuurlijk – zo verfrissend, ook tijdens de eindejaarsfeesten. Je moet wel houden van de ietwat bittere smaak. Dankzij de siroop zit er gelukkig ook een zoet kantje aan.

pompelmoes-Mocktail

Benodigdheden (4 personen)

  • 25cl water
  • 225gr (ongeraffineerde) suiker
  • 7 takjes rozemarijn
  • 50cl vers pompelmoessap
  • 50cl bruiswater
  • 4 schijfjes pompelmoes
  • ijsblokjes

Bereiding

  1. Maak enkele uren op voorhand de rozemarijnsiroop. Hiervoor laat je de 25cl water met 225gr suiker en 3 takjes rozemarijn op een zacht vuurtje pruttelen tot je een mooie siroop bekomt. Laat enkele uren afkoelen.
  2. Doe in elk glas 4 ijsblokjes en een koffielepel siroop.
  3. Verdeel het pompelmoessap en het koude bruiswater over de glazen.
  4. Werk af met een schijfje pompelmoes en een takje rozemarijn.
eindejaarsmenu Horeca Webzine facebook twitter
Bestel je eindejaarsmenu voor thuis in je bubbel

Hibiscus-frambozenmocktail

Voor deze mocktail heb je maar enkele ingrediënten nodig. De thee moet je wel even van tevoren zetten en laten afkoelen. Maar daarna is je drankje zo klaar. Heerlijk verfrissend en met relatief weinig toegevoegde suikers!

hibiscus frambozen mocktail

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 liter afgekoelde hibiscusthee
  • 200gr frambozen + 8 om mee af te werken
  • 4 eetlepels suikerrietsiroop
  • een scheutje bruiswater
  • 4 schijfjes limoen
  • 2 eetlepels citroen- of limoensap
  • ijsblokjes
  • enkele blaadjes munt

Bereiding

  • Zet de hibiscusthee en laat afkoelen.
  • Plet de verse frambozen, zeef en voeg toe aan de thee.
  • Voeg de siroop toe en meng goed.
  • Doe ongeveer 4 ijsblokjes in elk glas en vul de glazen ongeveer voor 3/4 met het theemengsel.
  • Verdeel het citroensap over de glazen.
  • Garneer met de schijfjes limoen, frambozen en een blaadje munt
gratis abonnement Horeca Webzine (1)

Ontdek meer recepten van Horeca Webzine.

Heb jij ook een recept voor een lekkere mocktail, deel die met ons via een reactie hieronder of via onze community.


Bron: Sustainable Cooks

Tags: cocktailsdrankenmocktailsniet-alcoholischreceptentips
Share16TweetShare
Previous Post

De nieuwe Bib Gourmands voor 2021 zijn bekend!

Next Post

Doormodderen of de boel verkopen voor €1

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
verkopen horeca webzine

Doormodderen of de boel verkopen voor €1

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken zoals een gastro mārie bon, een Box Bon Moments of De Grote Groentebijbel met niet minder dan 120 recepten van Frank Fol.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

week van het konijn cover horeca webzine

Week van het konijn 2021. Weetjes en inspirerende recepten

19/01/2021
italiaanse keuken horeca webzine (1)

Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes.

18/01/2021
mastercooks of belgium 23 meesterkoks box bon moments

Deze 3 mastercooks hebben een gepassioneerd parcours

16/01/2021
IYFV 2 knolselder groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: knolselder, van selinon tot chips

14/01/2021
Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

14/01/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine premium partners copy (2)

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
      • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Gratis abonnement
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Statistieken website
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.