Eén van de horecatrends voor 2021 zijn nog steeds mocktails of alcoholvrije cocktails. Doe hip en serveer die reeds tijdens de komende feesten. Met de onderstaande recepten scoor je zonder twijfel!
Minder alcohol
Natuurlijk, nog altijd worden wijn, bier en andere alcoholische dranken veel geschonken. Maar veel goedkope alcohol krijgt een steeds minder positief imago. Net als in de afgelopen jaren gaan mensen in 2021 voor een leven met meer kwaliteit en zonder of minder alcohol. Vergeet ook zwangere dames niet.
Waar mocktails ooit amper werden geserveerd, zijn ze nu het luxe alternatief voor fris. Alcoholvrij is hip. Probeer het!
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Mmmmmojito
Een mojito is natuurlijk de cocktail bij uitstek. Niemand die deze cocktail niet kent. De klassieke versie is lekker, maar de alcoholvrije variant is misschien wel nog extra verfrissend. Met enkele ingrediënten tover je in een minium van tijd deze heerlijke mocktail op tafel.

Benodigdheden (4 personen)
- 1 bos munt
- 4 limoenen
- suikerrietsiroop
- bruiswater
- ijsblokjes
Bereiding
- Doe in 4 grote glazen het sap van een halve limoen.
- Snijd de overige twee limoenen in schijfjes en verdeel die over de glazen. Houd ook vier schijfjes bij om de cocktails af te werken.
- Verdeel de munt over de glazen en stamp deze wat aan met een vijzel.
- Voeg per glas twee eetlepels suikerrietsiroop toe.
- Doe zo’n 4 ijsblokjes (gecrusht) in elk glas.
- Vul de glazen aan met koud bruiswater
- Werk af met een schijfje limoen en serveer onmiddellijk.
Tip: personaliseer de mocktail met seizoenfruit.
Rabarber giftig na 21 juni: waarheid of een fabeltje?
De langste dag van het jaar is inmiddels alweer voorbij en de dagen worden weer langzaam korter. Aan 21 juni...
Tafelschuimers en flessentrekkers: 20 tips hoe ze te herkennen en te vermijden.
Tafelschuimers zijn mensen die in je restaurant komen tafelen en vertrekken zonder de rekening te betalen. Hetzelfde fenomeen doet zich...
Waar haalde Abraham de mosterd ?
Waar mosterd in de eerste plaats natuurlijk een heerlijke smaak heeft, wordt het ook gebruikt vanwege de gezonde en zelfs...
Gastvrij NEE! zeggen doe je met deze 10 tips
Een NEE! is soms onvermijdelijk of gewoon noodzakelijk. Maar het duidelijk zeggen, zonder dat de klant het gevoel heeft dat...
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN EN CATERINGBEDRIJVEN.
Ook je horecazaak of cateringbedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Pompelmoes-rozemarijnmocktail
Deze combinatie is niet zo voor de hand liggend. Maar net daarom – letterlijk en figuurlijk – zo verfrissend, ook tijdens de eindejaarsfeesten. Je moet wel houden van de ietwat bittere smaak. Dankzij de siroop zit er gelukkig ook een zoet kantje aan.

Benodigdheden (4 personen)
- 25cl water
- 225gr (ongeraffineerde) suiker
- 7 takjes rozemarijn
- 50cl vers pompelmoessap
- 50cl bruiswater
- 4 schijfjes pompelmoes
- ijsblokjes
Bereiding
- Maak enkele uren op voorhand de rozemarijnsiroop. Hiervoor laat je de 25cl water met 225gr suiker en 3 takjes rozemarijn op een zacht vuurtje pruttelen tot je een mooie siroop bekomt. Laat enkele uren afkoelen.
- Doe in elk glas 4 ijsblokjes en een koffielepel siroop.
- Verdeel het pompelmoessap en het koude bruiswater over de glazen.
- Werk af met een schijfje pompelmoes en een takje rozemarijn.
Heek met gestoofde sla, zilveruitjes, erwten, tuinbonen en peterselieolie
Heek is zeer smakelijk, eerder zacht. Het visvlees valt makkelijk uit elkaar in verse toestand, maar wordt steviger tijdens de...
Zeewolf met asperges, raapstelen, spek en vadouvanmousseline
De beste zeewolf koop je van april tot september. Het visvlees is zeer vast van structuur en heeft een uitgesproken...
Jonge ui met salpicon van paddestoelen, prei, hazelnoten en gerookt zout
De bosui, lente-ui, sla-ui, pijpajuin en schalulleke zijn in Vlaanderen namen voor een jonge nog onvolgroeide geboste ui met loof. Er zijn...
MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Hibiscus-frambozenmocktail
Voor deze mocktail heb je maar enkele ingrediënten nodig. De thee moet je wel even van tevoren zetten en laten afkoelen. Maar daarna is je drankje zo klaar. Heerlijk verfrissend en met relatief weinig toegevoegde suikers!

Benodigdheden (4 personen)
- 1 liter afgekoelde hibiscusthee
- 200gr frambozen + 8 om mee af te werken
- 4 eetlepels suikerrietsiroop
- een scheutje bruiswater
- 4 schijfjes limoen
- 2 eetlepels citroen- of limoensap
- ijsblokjes
- enkele blaadjes munt
Bereiding
- Zet de hibiscusthee en laat afkoelen.
- Plet de verse frambozen, zeef en voeg toe aan de thee.
- Voeg de siroop toe en meng goed.
- Doe ongeveer 4 ijsblokjes in elk glas en vul de glazen ongeveer voor 3/4 met het theemengsel.
- Verdeel het citroensap over de glazen.
- Garneer met de schijfjes limoen, frambozen en een blaadje munt
Meer recepten
Ontdek meer recepten van Horeca Webzine en heb jezelf ook een recept voor een lekkere mocktail, deel het met via onze community.

Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!